Beharangozó 2019. március 8., péntek

"Most kezdődik a bajnokság legfontosabb szakasza"

A PAFC lesz a DVTK labdarúgó csapatának vendége szombaton az OTP Bank Liga 24. fordulójában. A mérkőzés előtt sajtótájékoztatót tartottunk, amelyen Fernando Fernández válaszolt az újságírók kérdéseire.

"Most kezdődik a bajnokság legfontosabb szakasza"

OTP Bank Liga 24. forduló

2019. március 9., szombat
17:00 Diósgyőri VTK - Puskás Akadémia FC


A sajtótájékoztató anyaga látható lesz a Miskolc Televízióban és az M4 Sporton, hallható a Rádió M-en, a Csillagpont Rádióban és az Európa Rádióban, de az online hírportálok (boon.hu, minap.hu, stb.) mellett bárki elolvashatja majd a szombati Nemzeti Sportban és Észak-Magyarországban is. Az elhangzottakból a DVTK TV is készített egy rövid összefoglalót.

- Egy különösen fontos és kemény mérkőzés előtt állunk, most kezdődik a bajnokság legfontosabb szakasza, még tíz mérkőzés vár ránk - nyilatkozta Fernando Fernández, a DVTK vezetőedzője. - Ugyanazért a célért harcolunk, mint a Puskás Akadémia, és külön motivál, hogy egy győzelemmel pontszámban utolérjük őket. Ellenfelünk tavasszal szebb arcát mutatja, a játékosok segítik egymást a pályán, csapatként sokkal jobban működnek. A nyolc mérkőzésen keresztül őrzött veretlenségi sorozatunk lezárult. Amikor egy csapat ilyen sok gólt kap, akkor valami mindig rosszul működik, ezért változtatni kell, ezen dolgoztunk az edzéseken. Az biztos, sokkal kiegyensúlyozottabb teljesítményt kell nyújtani, nem lehetnek olyan nagy kilengések, mint korábban. A bajnokság eleje óta tudjuk, egy hosszú, és nehéz idény áll előttünk, aminek a végén a vonal fölé kell kerülni. A 12 csapatos bajnokság sajátja, hogy rendkívül szoros a mezőny - csak az FTC és a Vidi emelkedik ki -, a többiek közül bárki legyőzhet bárkit, mint ahogy az meg is történt az elmúlt hetekben. Két idegenbeli találkozó után térünk vissza a DVTK Stadionba, ahol legutóbb egy nagyszerű eredményt értünk el. Az akkor megkezdett útra kell visszatalálni! A hazai mérkőzések számunkra kiemelten fontosak, mert szurkolóink támogatásával nyomás alá tudjuk helyezni az ellenfelet. A Honvéd elleni kiváló atmoszférát szeretnénk ismét átélni, ezért most is a három pont megszerzéséért lépünk pályára, mert szükségünk van minden győzelemre a céljaink eléréséhez.

- Kétségtelenül fontos összecsapás vár ránk, mindazonáltal hiba lenne sorsdöntőnek nevezni - akár egyik, akár másik részről - nyilatkozta Radoki János, a PAFC vezetőedzője. - Ellenfelünknél több egykori PAFC-játékos, illetve Puskás-akadémista is van a keretben, őket minden bizonnyal komoly bizonyítási vágy fűti majd. Az eddigi teljesítményünket hullámzónak ítélem, hiszen voltak mérkőzéseink, amelyeken jól futballoztunk, s volt olyan is, amikor nem azt láttam viszont a pályán, amit szerettem volna. Úgy gondolom, azonban, egy új edző érkezésekor teljesen normális, hogy a csapat nem képes egyből folyamatosan a legmagasabb szinten teljesíteni. A Honvéd és az Újpest ellen tetszett a játékunk, ezeken a találkozókon a nem megfelelő kommunikáció miatt vétettünk hibákat - ezen a jövőben mindenképpen javítanunk kell. Az FTC ellen sem a játék, sem az eredmény nem volt jó, ám az is egyértelmű, hogy a Fradi kiváló csapat, s a télen még csak erősödtek. Nem téveszt meg ellenfelünk Újpesten és az Üllői úton elszenvedett súlyos veresége, hiszen élcsapatoktól kaptak ki; ezt megelőzően remek sorozatot építettek, s hozzánk hasonlóan egy olyan kiváló csapatot is le tudtak győzni, mint a Vidi. Az alapfelfogásunkat aligha befolyásolja, hogy a DVTK a szombati ellenfél, hiszen akár otthon játszunk, akár vendégként, mindig győzni akarunk. Mindig is a sok mozgáson alapuló támadófutball híve voltam, s ettől a stílustól most sem kívánunk eltérni. A Diósgyőr mindössze három ponttal áll mögöttünk, s fantasztikus közönsége előtt nyilván mindent megtesz azért, hogy feledtesse az elmúlt két forduló fiaskóit, úgyhogy egyáltalán nem számítok könnyű meccsre.

Információk

Sportszerű szurkolás

Kérjük szurkolóinkat, hogy sportszerűen buzdítsák a DVTK-t! Kérjük tartsák tiszteletben a pályarendszabályokat, tartózkodjanak a rasszista, homofób, gyűlöletkeltő rigmusoktól, az ellenfél és harmadik csapat szidalmazásától, valamint ne használjanak pirotechnikai eszközöket, ellenkező esetben büntetésre számíthat klubunk az MLSZ részéről.