Beharangozó 2023. november 3., péntek

"Bízom benne, hogy a második kör még jobban sikerül"

A székesfehérvári bajnoki és a siófoki kupameccs után szombaton Felcsúton lép pályára a DVTK az OTP Bank Liga 12. fordulójában. A találkozó előtt Kuznyecov Szergej vezetőedzővel beszélgettünk.

"Bízom benne, hogy a második kör még jobban sikerül"


Véget ért az OTP Bank Liga első köre, minden csapat találkozott mindenkivel (egyedül a Mezőkövesd - FTC meccset halasztották decemberre). A DVTK 5 győzelemmel, 1 döntetlennel és 5 vereséggel 16 pontot szerzett, és 18-17-es gólkülönbséggel a 6. helyről várja a folytatást.

- Újoncként sok szép pillanatot éltünk át a szurkolótáborunkkal együtt az első körben, azonban akadtak nehézségek is, de ez már a múlt, előre kell tekinteni - mondta Kuznyecov Szergej. - Bízom benne, hogy a második kör még jobban sikerül, de sokat kell még dolgozni a fájdalmas vereségek elkerülése érdekében.

Legutóbb három bajnoki vereséget követően a a DVTK magabiztosan győzött a Siófok ellen 3-1-re a MOL Magyar Kupában.

- A legfontosabb célunkat, a továbbjutást elértük - kezdte az értékelést. - A profi labdarúgásban az eredmény a legfontosabb, mindenki a győzelemért játszik, és ha ez sikerül, az mindig javítja a hangulatot. Emellett Siófokon lehetőséget adtunk a bizonyításra azoknak is, akik a bajnokságban eddig kevesebbet játszottak, egyúttal pihentettük azokat, akinek több játékperc van a lábában.

A DVTK már kedden útra kelt Siófokra, majd a szerdai találkozót követően a Dunántúlon maradt, és csak szombat délután utazik haza.

- A szombat-szerda-szombat ritmusban játszó csapat számára mindig a frissítés a legfontosabb, ám emellett igyekeztünk minden szempontból a legjobban kihasználni ezt a néhány napot, amit együtt tölt a csapat - árulta el.

A MOL Magyar Kupa 4. fordulójában a DVTK 90 perc alatt végzett Siófokon, míg a PAFC egy rendkívül szoros mérkőzést játszott az FTC vendégeként, ahol a hosszabbítás, 131 játékperc után búcsúztak.

- Amikor két egyforma csapat találkozik, akkor rendre apróságok döntenek, vagy akár az is, hogy melyik a frissebb - mondta. - Azonban ha az egyik csapat sokkal erősebb, és korán eldönti a találkozót, akkor nem számít, hogy ki a pihentebb.

Az OTP Bank Liga 1. fordulójában a PAFC győzni tudott Diósgyőrben. Az első 11 fordulóban összesen 5 győzelmet arattak, négyszer döntetlent játszottak, két vereséget szenvedtek, és a 4. helyen állnak 19 ponttal.

- Nagyon nehéz mérkőzésre számítunk - szögezte le a diósgyőri vezetőedző. - A Puskás Akadémia kerete minőségi játékosokból áll, amit bizonyítanak a bajnokságban is. Július vége óta nem változott a játékoskeretük, a vezetőedző személye, és a játékuk képe. Ilyenkor érdemes visszaemlékezni az első találkozóra, de igazából most is a legutóbb néhány mérkőzésüket alaposan kielemezve dolgoztuk ki a saját taktikánkat. A Fehérvárhoz hasonlóan nagyon szervezett, mély és agresszív védekezésből próbálnak kontrákat vezetni. A találkozó kulcsa lehet, hogy megakadályozzuk ezeket a gyors ellentámadásokat, ezért igyekeztünk a lehető legjobban felkészülni a kontrák kivédekezésére, mert egy apró hiba megváltoztathatja a mérkőzés menetét. Nagyon kell figyelni, mert ha egy ilyen csapat előnybe kerül, akkor még nehezebb megbontani a védekezésüket.

A Székesfehérváron második sárga lap után kiállított Szatmári Csaba és Farkas Dániel 1-1 bajnoki mérkőzésre szóló eltiltás miatt nem játszhat Felcsúton. A keret összetétele alapján adja magát, hogy az egykori bolgár válogatott, a Siófokon is a kezdőcsapatban játszó Bozhidar Chorbadzhiyski legyen az egyik belső védő.

- Minél többet játszik egymás mellett két játékos, annál jobban megértik egymást a pályán, a beszéd és a nonverbális kommunikáció is nagyon fontos a csapatjátékban, ezért nem olyan egyszerű, hogy kiveszünk egy játékost, és beteszünk a helyére egy másikat - világította meg a sportszakember.

A DVTK 18 gólt szerzett, ám az utóbbi időben kevésbé jöttek a gólok. Hogyan lehet ismét akár 3 gólt is szerezni, mint Zalaegerszegen, a DVSC, esetleg a KTE ellen, vagy akár négyet, mint Mezőkövesden? - kérdeztük.

- Sokat gyakoroljuk a támadásépítést és -befejezést, és bízunk benne, hogy Felcsúton meglesz ennek a gyümölcse. A gólszerzésnek nincs receptje, csak dolgozni kell az edzéseken, próbálkozni a meccseken, és akkor sikerülni fog, és magunk mögött hagyjuk ezt az időszakot - zárta szavait Kuznyecov Szergej.