Összefoglaló 2018. április 10., kedd

ZTE NKK - Aluinvent DVTK 66-59

A bajnoki rájátszás negyeddöntőjének harmadik mérkőzésén az Aluinvent DVTK 66-59-re kikapott a vendéglátó ZTE NKK csapatától, így nem sikerült bekerülni a legjobb négy közé, a továbbiakban az ötödik helyért küzdhetnek Štefan Svitek lányai.

ZTE NKK - Aluinvent DVTK 66-59


Idegesen kezdtek a csapatok, három perc alatt mindössze egy-egy kosár született, Jeffery duplájára Melnika válaszolt, majd ezt követően újabb diósgyőri találatok jöttek újfent a lett center és Zele révén (2-6). A negyed közepén azonban Gorjanácz és Pavel büntetőivel egalizálta az állást a ZTE. A következő periódusban, bár a DVTK is szerzett pontokat, mégpedig Fontenette és Melnika, mégis megszerezte a vezetést a hazai csapat Jeffery középtávolijával. Sőt, ugyanő tovább növelte az előnyt (13-10). Szalay kosara 7-0-ás szériát jelentett, ezt Brewer állította meg egy palánk alólival nem sokkal a dudaszó előtt (15-12).
 
Az amerikai légiósai kosarainak köszönhetően parádésan indította a második játékrészt az Aluinvent DVTK, Fontenette kettő, és Brewer négy egységgel gyarapította a pontok számát. Hegedűs-Őri szépített, de Brewer elkapta a fonalat, mert ismét jól dolgozott az ellenfél palánkja alatt (17-20). A 13. percben Nagy megszerezte a mérkőzés első hárompontosát, ezzel kissé elhúzott ellenfelétől a Diósgyőr (17-23). És a jó széria tovább folytatódott, hiszen Peckova is feliratkozott a pontszerzők közé, majd Raksányi  büntetőivel és Fontenette duplájával több mint tíz pontra dagadt a különbség (17-29). A DVTK remekül védekezett ebben a periódusban, a Zalaegerszeg ennek köszönhetően teljesen kiesett a ritmusból és összezavarodott. Nem csoda, hogy a vendégek kihasználták ezt a nem is annyira rövidzárlatot és tetszés szerint érték el a találataikat Nagy és Melnika büntetői révén. A ZTE hat és fél perces kosárcsöndjét aztán Jeffery törte meg, de addigra alaposan elhúzott a vendégcsapat (19-35). A negyed hajrájában még Nagy és Hegedűs-Őri alakították ki a félidő eredményét (21-37).  

A fordulás után Parker indult be és ért el négy pontot, a két kosár közt Melnika dobta be a büntetőit. A ZTE igyekezett faragni a hátrányából, és Koziar büntetői után újra tízen belülre került (30-39). Fontenette a legjobbkor talált be, majd Hegedűs-Őri után Brewer is ezt tette (32-43). A következő percekben tovább folytatta a felzárkózást a hazai csapat, Jeffery és Koziar révén csinált egy 6-0-ás szériát, amelyet Zele tört meg egy közelivel, azonban Koziar hármasa után teljesen nyílt lett a meccs (41-45). A negyed végén még Szalay is jól célzott a büntetővonalról (43-45). 

A záró felvonás első percének végén esett Brewer hármas akár kicsit meg is nyugtathatta volna a DVTK-t, de nem ez történt, hanem az, hogy a ZTE kiegyenlített Parker büntetőivel (50-50), majd Melnika duplája után Gorjanácz süllyesztett el egy triplát, és ezzel már újra a vendéglátóknál volt az előny. Nem csoda, hogy Hegedűs-Őri kosarát követően időt kért Svitek mester (55-52). Sajnos ez sem segített, mert a kis pihenő után Parker ért el négy pontot, így egy perc elteltével újra megállíttatta a játékot a Diósgyőr vezetőedzője (59-52). Brewer egy büntetője következett, majd Hegedűs-Őri és Fontenette gyors kosárváltása után Parker dobta be az egyik büntetőjét, de ekkor már kevesebb, mint két perc volt hátra a találkozóból (62-55). A mérkőzés utolsó percében Parker újabb közeli találatával tulajdonképpen eldőlt a találkozó, hiába válaszolt erre Nagy egy hárompontossal. Koziar két és Raksányi kettő, illetve egy büntetője már nem osztott, nem szorzott (66-59). 
 

Női Kosárlabda NB I. A-csoport rájátszás, negyeddöntő 3. mérkőzés

ZTE NKK - Aluinvent DVTK 66-59 (15-12, 6-25, 22-8, 23-14)

Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok, 200 néző. Játékvezető: Pálla Zoltán, Tőzsér Dénes, Farkas Gábor.
ZTE: Gorjanácz 6/3, Hegedűs-Őri 10, Koziar 14/3, Jeffery 12, Parker 13. Csere: Pavel 5, Szalay 6. Vezetőedző: Gáspár Dávid.
Aluinvent DVTK: Fontenette 10, Szabó F., Raksányi 3, Zele 4, Melnika 12. Csere: Brewer 16/3, Peckova 2, Nagy 12/6. Vezetőedző: Štefan Svitek.

Edzői értékelés

Gáspár Dávid: - Számunkra ez volt az év mérkőzése!  Kétarcú volt a csapatom, szerencsére a második félidőben a szebbiket mutatta.

Štefan Svitek: - Gratulálok a Zalaegerszegnek. Sajnos a félidei tizenhat pontos előnyünk sem volt elég. Ellenfelünk a második félidőben nagyon elszántan játszott.

A legjobb négy csapat közé jutott a ZTE.

Női Kosárlabda NB I. A-csoport rájátszás

Negyeddöntő 1. mérkőzés

2018. április 4., szerda
17.30 ZTE NKK - Aluinvent DVTK 68-64

Negyeddöntő 2. mérkőzés

2018. április 7., szombat 
19:15 Aluinvent DVTK - ZTE NKK 61-48

Negyeddöntő 3. mérkőzés

2018. április 10., kedd 
17.30 ZTE NKK - Aluinvent DVTK