Összefoglaló 2017. november 19., vasárnap

DVTK Jegesmedvék - Ritten Sport 1-3

A Kontinentális Kupa harmadik csoportkörének záró mérkőzésén a DVTK Jegesmedvék ellenfele a házigazda Rittner Buam csapata volt. A kemény és indulatokkal teli mérkőzést az utolsó harmadban elvesztettük, így a csoport 3. helyén végeztünk.

DVTK Jegesmedvék - Ritten Sport 1-3

100 fősre duzzadó magyar szurkolótábor előtt kezdte meg a csoportkör utolsó mérkőzését a DVTK Jegesmedvék. Nagy volt a tétje a mérkőzésnek, hiszen a győztes csapat továbbjut a Kontinentális Kupa döntőjébe. Az elején kiegyenlített játék folyt, már az első percekben láthattunk nagy helyzeteket. A 4-ik percben egy kilőtt korong miatt hátrányba kerültünk, ám ezt sikeresen kivédekeztük, majd egy emberelőny következett, ami egy perc elteltével kettős előnnyé nőtt, itt megrohamoztuk az olasz kaput, egy lövés a kapus korcsolyájáról pattant ki. A harmad második felében feléledtek az olaszok, így Adorjánnak is akadt dolga bőven. A 16-ik percben ismét hátrányba kerültünk, amit Traversa értékesíteni is tudott (0-1).

A második harmad is ugyanolyan intenzív játékkal folytatódott. Az elején nálunk volt a kezdeményezés, a 23-ik percben Kulamala vezette végig a korongot, de lövését védte Killeen. A 24-ik perctől nagy olasz rohamoknak lehettünk szemtanúi, ezek rendre elakadtak védelmünkben. A 27-ik percben egy újabb előny maradt kihasználatlanul, majd a 31-ik percben az ellenfél rossz cseréje miatt újabb előnyhöz jutott csapatunk. Itt szép helyzeteket sikerült kialakítani, ám egy kontrából megindított ritteni támadás végén ismét Adorján bravúrjára volt szükség. Ezt  egy kivédekezett hátrány, majd egy újabb előny követte, próbálkozásainkat azonban ezúttal sem koronázta siker. A harmad vége felé sikerült ismét magunkhoz ragadni a kezdeményezést, ám a játékrész lefújásáig nem esett több gól.

Az utolsó játékrész elején ismét hátrányba kerültünk, amit másfél perc elteltével Ahlstrom értékesíteni is tudott (0-2). Ezt egy újabb gól nélküli hátrány követte. Az idő előrehaladtával sikerült többet támadni, a játék az olasz harmadban folyt. A harmad felénél Borgatello ment bele keményen Vas Jánosba, aki lent is maradt, az olasz játékos nem folytathatta a meccset, míg tőlünk Pavuk Attila kényszerült pihenni.  Így 2 percig 4 a 4 ellen folyt a játék, majd egy három perces előny következett, amit nem sikerült gólra váltani. Az 54-ik percben ismét hátrányba kerültünk, ami pár másodperc elteltével kettős hátrányba fordult, és ezt a ellenfél könyörtelenül ki is használta, Hofer talált Adorján kapujába (0-3). A játék utolsó percében előnybe kerültünk, amit egy szép figura végén Sakaris tudott értékesíteni Kulmala beadásából (1-3). A játék végéig az eredmény nem változott, így a tabella 3. helyén végeztünk, ami sajnos nem elég a továbbjutásra, de szégyenkezni nincs okunk, hiszen Európa egyik legrangosabb tornáján sikerült lerakni a névjegyünket.

Kontinentális Kupa E csoport

DVTK Jegesmedvék - Rittner Buam 1-3 (0-1, 0-0, 1-2)

Ritten, Arena Ritten-Renon, 1100 néző. Játékvezetők: Birin, Magnusson, Giamocozzi, Slaviero.
DVTK Jegesmedvék:   Adorján (Kiss) - Leppanen, Rusk, Magosi, Galanisz, Miskolczi - Rantanen, Láda, Kulmala, Vas, Sakaris - Joe, Vojtkó, Pavuk, Berta, Tóth A. - Ruikka, Albert, Ritó, Tóth G., Köllő. Vezetőedző: Mikael Tisell. ​​​​​ ​​​​
Rittner Buam: Killeen (Treibenreif) - Tauferer, Borgatello, Kostner, Ahlstrom V., Ahlstrom O. - Stamler, Cole, Tudin, Traversa, Spinell - Lutz, Hofer, Jean, Kostner, Frei - Vigl, Eisath, Spinell, Tauferer, Fink. Vezetőező: Riku-Petteri Lehtonen.

1. harmad  17:07  Traversa (Spinell)  0-1  emberelőnyből
3. harmad  42:10  Ahlstrom (Borgatello, Kostner)  0-2  emberelőnyből
3. harmad  54:30  Hofer (Spinell, Cole)  0-3  emberelőnyből
3. harmad  59:07  Sakaris (Kulmala, Vas)  1-3  emberelőnyből

Értékelés

Mikael Tisell: Sajnos a mai mérkőzést a helyzetkihasználás döntötte el, amiben ellenfelünk jobbnak bizonyult. Az emberelőnyeinket nem tudtuk kihasználni, a hazaiak pedig kétszer is betalátak ilyen helyzetben, ez eldöntötte a mecset. Ennek ellenére óriási gratuláció jár a csapatnak, fantasztikus teljesítmént nyújtottak, mindent kiadtak magukból. Köszönjük a hihetetlen biztatást a minket ide is kísérő szurkolóktól, reméljük a többi sorozatban még nagyobb örömet tudunk nekik szerezni.

2017. november 17., péntek
16:00 Nomad Astana - DVTK Jegesmedvék 1-2
20:00 Rittner Buam - Grenoble Bruleurs de Loups 2-0

2017. november 18., szombat
16:00 Grenoble Bruleurs de Loups - DVTK Jegesmedvék 1-2
20:00 Nomad Astana - Rittner Buam 3-1

2017. november 19., vasárnap
16:00 Grenoble Bruleurs de Loups - Nomad Astana 0-4
20:00 DVTK Jegesmedvék - Rittner Buam 1-3