Összefoglaló 2024. február 5., hétfő

Bényei Ágoston: Bevonzottam a gólt

Bényei Ágoston először játszott nevelőklubja ellen, és gólt is szerzett a DVSC - DVTK mérkőzésen, amit a hazai szurkolókra való tekintettel látványosan nem ünnepelt.

Bényei Ágoston: Bevonzottam a gólt


A DVTK 2-2-es döntetlent játszott Debrecenben, és mint minden döntetlen után, ezúttal is adja magát a kérdés, egy pontot nyert, vagy kettőt veszített a Diósgyőr?

- A meccs képe alapján igazságos eredmény született, mégis úgy érzem, inkább mi veszítettünk el két pontot - foglamazott Bényei Ágoston -, mégpedig azért, mert ha 2-0 után később kapunk gólt, akkor meg lehetett volna a mérkőzés. Ezen kívül 2-1-nél még ziccerünk is akadt, valamint a kiállítás után is egységesen játszott és jól zárt a csapat védelme. Azonban azt is el kell ismerni, hogy a Debrecen nagyon hajtott, ők is küzdöttek a pontért, ezért fogalmaztam úgy, hogy reális a pontosztozkodás.

A találkozó elején a hazaiak léptek fel támadólag, de a diósgyőri védelem jól állt a lábán, majd az idő előre haladtával egyre több támadást vezettek, és a félidő végén már a hazai kapu forgott többet veszélyben. A szünet után kétgólos előnyre tett szert a Diósgyőr.

- Az elején kerestük a játékunkat, és a Debrecen is a pályán volt, nagy jól presszingeltek minket, ezért tűntünk visszafogottabbnak - idézte fel az U21-es válogatott középpályás. - Alkalmazkodnunk kellett az ellenfélhez, amiből jól jöttünk ki. Jól zártuk az első félidőt, és jól kezdtük a második játékrészt. Külön büszkeséggel tölt el engem - és szerintem a stábot is -, hogy jól használtuk ki a helyzeteinket.

Az első félidő gól nélküli döntetlennel zárult, többek között azért, mert Megyeri Balázs védte Bright Edomwonyi lövését, majd amikor a középcsatár centerezett jobbról, akkor a berobbanó Bényei Ágoston fejese nem sokkal, de elkerülte a kaput. A másik oldalon pedig Artem Odyntsov mutatott be bravúrt.

- Sok helyzetet ugyan nem alakítottunk ki, de amit igen, az nagy volt - mondta. - Kíváncsi vagyok, hogy mennyivel ment mellé vagy fölé a fejesem, mert még nem láttam. Arra koncentráltam, hogy érjem el a labdát, nagyon picivel maradtam le, így akkor még nem sikerült gólt szereznem.

Érett Bényei Ágoston első élvonalbeli gólja, ami az 50. percben meg is született.

- Rudi (Rudi Požeg Vancaš - a szerk.) hozta balról középre a labdát, majd passzolt, vagy csak odapattant elém a labda (valójában egy védő szerelését követően került Bényei Ágoston elé a labda - a szerk.), ezt követően jól kitámasztottam, és egyérintőből visszahúztam a rövidre, ahogy kell. Jól eltaláltam a labdát, nagyon örülök a gólnak - mosolygott.

Bényei Ágoston 2015 és 2022 között tanulta a labdarúgás alapjait Debrecenben, és most lépett először pályára nevelőklubja ellen.

- Régóta vártam már, hogy megszülessen az első élvonalbeli gólom - vallotta be. - A mérkőzésre pedig egyáltalán nem úgy készültem, mint a többi meccsre. Bevallom őszintén, hogy próbáltam, de nem ment. Egész héten az motoszkált a fejemben, hogy milyen lesz Debrecenben pályára lépni, ami adott egy kis izgatottságot a meccs előtt. És ahogy beértünk a városba, a Nagyerdőre, úgy jöttek elő a régi emlékek, és sok ismerős arccal is találkoztam. Ám amikor elkezdődött a mérkőzés, akkor egyből megszűnt minden külső tényező, és csak a meccsre fókuszáltam. Bevallom, fejben arra is készültem, hogy mi lesz, ha betalálok, talán bevonzottam a gólt.

A DVTK kilenc nap alatt három bajnoki mérkőzést játszik, Debrecen után Kecskeméten lép pályára csütörtök este, majd vasárnap délután az Újpest látogat Diósgyőrbe.

- Ilyenkor legfontosabb a pihenés, valamint ki kell elemezni a szezonnyitót, és utána lehet készülni a kecskeméti találkozóra. Biztos vagyok benne, hogy nagyon nehéz mérkőzés és mély talaj vár ránk. Szerintem egy kicsit másként is kell játszani, mint szombaton, de a stáb nyitott arra, hogy alkalmazkodjunk a körülménykehez. Izgatottan várom a következő meccset - tette hozzá Bényei Ágoston.