Összefoglaló 2016. szeptember 2., péntek

MHC Martin - DVTK Jegesmedvék 1-3

Lejátszotta utolsó felkészülési mérkőzését is a DVTK Jegesmedvék csapata. A piros-fehérek végig irányították a mérkőzést, és magabiztosan győztek a szlovák Extraligában szereplő túrócszentmártoni házigazdák ellen.

MHC Martin - DVTK Jegesmedvék 1-3


A mérkőzésre mindkét csapat sok hiányzóval érkezett, ezért már a meccs elején világossá vált, hogy ezen estén sok lehetőséget fognak kapni a fiatalok. Az első játékrész elején nagy iramban indult el a mérkőzés, csapatunk azonnal kezdeményezően lépett fel. A korábbi szlovákiai tapasztalatokkal ellentétben, jó játékvezetés mellett, folyamatos játék alakult ki, ahol mindkét kapu számos alkalommal forgott veszélyben. A DVTK Jegesmedvék védelme jól zárt, elöl pedig az egész előszezonban remekül játszó Jarkko Leppanen egy szép kombináció végén megszerezte a vezetést. A gól után továbbra is támadásban maradtunk, az ellenfél nehezen tartotta támadóinakat. Magosi Bálintot egy kiugrás közben csak szabálytalan eszközökkel tudták megállítani, a jogos büntetőt pedig rendkívül magabiztosan váltotta gólra csapatunk 82-ese.

A második harmad lassabb játékot és kevesebb helyzetet hozott. Egyre több kiállítás szakította meg a meccset. Csapatunk kettős emberelőnybe került, amit egy csodálatos figura végén, alig néhány másodperc alatt váltott gólra Galanisz Nikandrosz. A Pavuk, Galanisz, Magosi sor az egész előszezonban remek formát mutatott, ezen az estén is alig tudták tartani őket.

A záró játékrészben az elsődleges cél az eredmény tartása volt, mindenképpen szerettük volna megőrizni a kapunkat egy bekapott góltól. Ez sajnos nem sikerült, mert a túrócszentmártoni csapat is kapott egy kettős emberelőnyt, amelyet egy kis szerencsével ki tudott használni, az ismét remekül védő Adorján Attila lábai között éppen csak átcsorgott a korong. Több gól nem esett így csapatunk megnyerte utolsó felkészülési mérkőzését. 

 

Az előszezon ezzel befejeződött, csapatunk 6 mérkőzéséből 4-et megnyert, egy hét múlva pénteken hazai környezetben kezdjük meg a MOL Liga küzdelmeit.

Felkészülési mérkőzés

MHC Martin - DVTK Jegesmedvék 1-3 (0-2, 0-1,1-0)

Túrócszentmárton, 100 néző. Játékvezetők: Valach, Kovacik, Hanko.
MHC Martin: Zingor (Richter) - Poliacek, Direr, Androz, Jendrol, Vyskoc  - Brevnik, Brncal, Skokor, Pacalaj, Fabian - Rudzan, Babka, Simon, Smondrk, Strbak – Zamencik, Hricko, Sladkovsky, Lednicky, Kozák. Edző: Ladislav Spisiak.
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Kiss B.) - Pavuk, Galanisz, Magosi, Láda, Leppanen - Miskolczi, Hajós, Tóth,  Cianfrini, Joe - Sági, Ritó, Popovics, Bernáth, Vojtkó - Albert, Szopos, Karda, Dankó. Edző: Doug Bradley.

1. harmad: 10:55 Leppanen (Galanisz, Pavuk)
1. harmad: 17:43 Magosi büntetőből
2. harmad: 27:29 Galanisz (Pavuk, Leppanen) kettős emberelőnyből
3. harmad: 55:02 Direr (Androz) kettős emberelőnyből

Doug Bradley: - Mivel ez volt az utolsó felkészülési mérkőzésünk, ezért arra helyeztem a hangsúlyt, hogy még egyszer utoljára gyakoroljuk azokat a dolgokat, amiket látni szeretnék a csapattól a szezon során. A mérkőzés java részével elégedett voltam, örülök hogy az emberelőnyt ilyen gyorsan ki tudtuk használni, remek figura volt. Ma kapták a legtöbb lehetőséget a fiatal játékosaink, akik úgy érzem, éltek is a bizalommal, egy alkalommal nagyon közel jártak a gólszerzéshez is. Úgy érzem kezdjük megtalálni a ritmust, de még van egy hetünk a bajnoki a rajtig amire szükségünk is van, hogy minden úgy menjen ahogyan terveztük. A harmadik harmadban ismét elkövettünk néhány  buta szabálytalanságot, de az első két harmaddal elégedett voltam. Örömmel tölt el, hogy megnyertük a mérkőzést, és gratulálok a fiúknak!
 

A DVTK Jegesmedvék felkészülési programja

Pavel Zabojnik Emléktorna

2016. augusztus 18., csütörtök (Zólyom, Szlovákia)
19:00 HKM Zvolen - DVTK Jegesmedvék 3-4

2016. augusztus 19., péntek (Zólyom, Szlovákia)
12:00 DVTK Jegesmedvék - HC 07 Detva 2-4

2016. augusztus 20., szombat (Zólyom, Szlovákia)
12:00 DVTK Jegesmedvék - GKS Tychy 3-1

Felkésülési mérkőzések

2016. augusztus 25., csütörtök (Zsolna, Szlovákia)
18:00 MsHK Zilina - DVTK Jegesmedvék 2-0

2016. augusztus 29., hétfő 17:00 (Miskolc)
18: 00 DVTK Jegesmedvék - HK Dukla Michalovce 4-2

2016. szeptember 2., péntek (Túrócszentmárton, Szlovákia)
18:00 MHC Martin (szlovák extraliga) - DVTK Jegesmedvék 1-3

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!