Összefoglaló 2019. október 24., csütörtök

Márkvárt Dávid: a debreceni játékra lehet építeni

Márkvárt Dávidot kérdeztük néhány nappal a DVSC - DVTK mérkőzést követően arról, hogyan látja a találkozót, illetve hogyan lehet sikeresen szerepelni Pakson.

Márkvárt Dávid: a debreceni játékra lehet építeni


- Néhány nap elteltével hogyan értékeled a DVSC - DVTK mérkőzést?
- Jó meccset láthatott a közönség Debrecenben, végig jól játszott az egész csapat, talán a legjobban az egész bajnokságban. Rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, sajnos sorra ki is hagytuk őket, míg a hazaiak szinte a semmiből lőttek két gólt. Azonban erre a támadójátékra és védekezésre lehet építeni.

- Ha majd sok-sok év múlva szóba kerül a 2019 őszi DVSC - DVTK meccs, mi ugrik be először, a ziccered és Nagy Sándor hatalmas bravúrja vagy a gólod?
- Azt hiszem, mindkettő. Egy vereség után mindig jobban fájnak a kihagyott helyzetek, utólag visszagondolva jobb döntést kellett volna hoznom, amikor csak a kapussal álltam szemben.
A gól története pedig ott kezdődik, hogy láttuk, hogyan védekezik a DVSC a szögleteknél, a szünetben pedig megbeszéltük, ezt a variációt alkalmazzuk. Proszi (Prosser Dániel - a szerk.) jól gurította be a labdát, a többiek pedig középen megcsinálták azokat a mozgásokat, amivel lekötötték a védőket, így nekem jutott a legkönnyebb feladat, csak bele kellett tenni a lábam. Szerencsésen pattant a labda, így megszereztem idei első gólomat.

- Nagyon visszafogottan, többes szám első személyében fogalmaztál, pedig Feczkó Tamás a mérkőzés után elárulta, te szúrtad ki a DVSC védekezésének gyenge pontját.
- Olyan szempontból könnyű helyzetben voltam, hogy sok szögletet lőttünk az első játékrészben, és láttam, rendre mekkora a forgalom az ötösön belül, így a 16-os vonalánál üres terület nyílik. A félidőben megtettem a javaslatom a mesternek és a társaknak, akik vevők voltak az ötletemre, és az első szögletnél ezt a figurát játszottuk.

- Korábban elmondtad, hogy labdarúgó pályafutásod befejezés után foglalkoztat az edző hivatás, ez már ennek az első jele?
- Igen, vannak ilyen jellegű ambícióim. Örülök, hogy felismertem a helyzetet, és annak is, hogy a mester és a többiek támogatták az ötletet.

- Ezen a hétvégén ismét idegenben játszik a DVTK, ezúttal a Paks lesz az ellenfél. Mit kell tenni a győzelemhez?
- Tudjuk, hogy a Paks jó csapat, akik játsszák a focit. Ezen a héten kielemeztük a játékukat, felkészülten utazunk a szombati mérkőzésre. Emellett a hétközben gyakorolt elemeket alkalmazni kell a mérkőzésen, valamint erőt lehet meríteni a debreceni találkozóból, ahol látszott, bennünk van a jó játék. Továbbra is sok helyzetet kell kialakítani, de most már fel kell tenni az i-re a pontot, és akkor győztesen utazhatunk haza.