Összefoglaló 2018. október 20., szombat

DVTK - Újpest 1-2 (0-0)

Az OTP Bank Liga 11. fordulójában a DVTK az Újpest ellen játszott. Az első félidőben egy diósgyőri kapufa, és egy elmaradt büntető jelentette a legfőbb eseményeket. A második félidőben Márkvárt Dávid góljával a DVTK szerzett vezetést, azonban a vendégek egy szerencsés és egy egyéni hibát követő góllal megfordították az eredményt.

DVTK - Újpest 1-2 (0-0)


OTP Bank Liga 11. forduló

Diósgyőri VTK - Újpest FC 1-2 (0-0)

Miskolc, Diósgyőri Stadion, 3940 néző. Játékvezető: Bognár Tamás (Buzás Balázs, Kóbor Péter; Németh Ádám, Szilasi Szabolcs).
DVTK: Antal - Brković, Karan, Tamás - Shestakov, Tóth Ba., Márkvárt,  Tajti M., Juhar - Mihajlović, Bacsa. Vezetőedző: Fernando Fernández.
ÚFC: Pajović - Balázs B., Bojović, Ristevski,  Bureković -  Sanković, Onovo - Nwobodo, Zsótér, Beridze - Novothny. Vezetőedző: Nebojša Vignjević.

Csere: Mihajlović helyett Vernes a 62., Zsótér helyett Lukács D. a 66., Tajti M. helyett Mazalović a 72., Novothny helyett Pauljević a 85., Beridze helyett Mohl és Tamás helyett Hasani a 90+3. percben.
Sárga lap: Brković a 45., Bojović az 52., Ristevski a 66., Tóth Ba. a 75., Shestakov a 90+3. percben.
Gólszerző: Márkvárt (1-0) az 58., Beridze (1-1) a 75., Beridze (1-2) a 89. percben.


Kulcspillanatok

58. perc:  Bacsa tört be a 16-oson belülre 4 védő között, az alapvonalról középre adott, ahol Tóth Barnabás lekészítette a labdát, amit Márkvárt Dávid 18 méterről a kapu bal oldalába bombázott, 1-0

75. perc: Egy jobb oldali beadás szerencsés körülmények között került a hosszún  Giorgi Beridze elé, aki kihasználta a ziccert, 1-1

89. perc: Mazalović a saját 16-os bal odlala mellett elpasszolta a labdát, amit Giorgi Beridze szerzett meg, és egy lépés után balról a kapu bal oldalába bombázott, 1-2

Edzői értékelés

Fernando Fernández: - Könnyű értékelni a ma látottakat, mert két különböző mérkőzést játszottunk, az első az egyenlítő gólig tartott. Az Újpest megmutatta, hogy igazán jó csapat, vesztes állásból is fordítani tudott. Mi megszereztük a vezetést, a második gólt viszont nem sikerült meglőni, mert a kontrák befejezésénél nem voltunk eléggé pontosak, és hátul pedig két nagy hibát vétettünk.
A játékosok mindent megtettek, megvalósították, amit egész héten gyakoroltunk. Nem szeretnék senkire rámutatni, hogy miatta maradtunk pont nélkül, mert ha győzünk, akkor mindenki győz, ha veszítünk, akkor együtt veszítünk. Ilyen passzban vagyunk, Bureković számtalan jó beadását hárítottuk, majd Balázs gyengébbik lábáról jött egy labda, ami háromszor is lepattant, mégis gólt kaptunk belőle. Majd Tomislav Mazalović, a bajnokság egyik legjobban passzoló játékosa adott el rossz helyen egy labdát. A folytatásban csak a munka, a gyakorlás segíthet, mert úgy nem fogunk meccset nyerni, ha gólokat ajándékozunk az ellenfélnek.
A nehéz helyzet ellenére az egyenlítő gólig tisztán lehetett látni, hogy mit akarunk játszani, tele voltunk energiával, nem véletlenül vezettünk, ezt rontottuk el a végén. Az első kör ért véget, még 22 forduló maradt hátra, hogy pontokat gyűjtsünk.

Nebojša Vignjević: - Rendkívül nehéz mérkőzést játszottunk, de nagyrészt mi tettük azzá.
Az első félidő rendben volt, kontrolláltuk az összecsapást, a DVTK csak néhány kontrát vezetett, amire számítottunk. Egyedül a lövéseket és a gólt hiányoltam csak. A második félidőben szinte rögtön föladtuk az eredeti elképzelésünket, és mi adtunk kontrázási lehetőséget a DVTK-nak.
Azt kell mondjam, ellenfelünk szerencsére időben lőtte a gólt, mert így maradt időnk fordítani. A mérkőzés bizonyos részeiben nagyon mérges voltam, mintha a játékosok feladták volna a csatát.
Beridzének külön gratulálok a közelmúltban született gyermekéhez és a két gólja miatt is.
Megérdemeltük a győzelmet, mert jobb csapat vagyunk, a játékosok bemutatták, milyen karakterrel rendelkeznek. Általánosságban nagyon boldog vagyok, nagy győzelmet arattunk, mert a DVTK nehéz helyzetben van, mindig a kötelező győzelmek a legnehezebbek.