Beharangozó 2019. szeptember 24., kedd

Az év egyik legfontosabb meccse következik

Szerdán 18:30-tól a legrangosabb nemzetközi klubsorozat, a női Euroliga selejtezőjében fogadja az Aluinvent DVTK az olasz bajnoki címvédő Reyer Venezia csapatát.

Az év egyik legfontosabb meccse következik

Euroliga-selejtező

2019. szeptember 25., szerda (Miskolc, Generali Aréna, Tv.: Digi Sport 2)
18:30 Aluinvent DVTK - Reyer Venezia

- Egy sporttörténeti jelentőségű mérkőzés vár ránk szerdán a városi sportcsarnokban, hiszen korábban egyetlen miskolci csapat sem játszott még az adott sportág nemzetközi szövetsége által klubok számára kiírt legrangosabb sorozatban. A DVTK női kosárlabda csapata az első ilyen, ami nagy megtiszteltetés az egész klubnak - kezdte Szabó Tamás, az Aluinvent DVTK ügyvezetője. - A kezdetektől töretlen a női kosárlabda népszerűsége Miskolcon, és a szurkolók várakozása csak fokozódik, ami abból is látszik, hogy már több száz bérletet értékesítettünk az előttünk álló szezonra, amivel egészen biztosan rekordot döntünk.


- A klub tulajdonosának és támogatóinknak köszönhetően lépked előre a női kosárlabda, köszönöm nekik, mert saját erőből soha nem jutottunk volna el idáig! Nem szoktam külön kiemelni senkit, most mégis kivételt teszek, mert Tóth László vezérigazgató úr és az általa vezetett Unió Coop Zrt. a kezdetektől mellettünk áll, és különösen sokat köszönhetünk nekik - osztotta meg az ügyvezető.

- Az idei évben újdonsággal várjuk támogatóinkat, hogy új szponzori csomagokat alakítottunk ki, hogy mindenki cége teherbírásának és lehetőségének megfelelően vehessen részt a DVTK női kosárlabda csapatának támogatásában, és ilyen módon egyben részese lehessen a sikereknek. Az Euroliga-selejtező egy mérföldkő ezen az úton. A mértékadó európai ranglistán jelenleg a 18. helyen áll a DVTK (Euroligában 16 csapat szerepel), tehát éppen a szorosan vett élvonal határán mozgunk. Ahhoz, hogy stabil euroligás csapatunk legyen, előre kell lépni sok területen, de határozottan ez a célunk, az előttünk álló időben ezen dolgozunk - tette hozzá Szabó Tamás.

- Számomra külön büszkeség, hogy a diósgyőri lányok ilyen jól teljesítenek, és miután 2007-ben megszűnt, 2011-ben újjáalakult, 2013-ban ismét csatlakozott a DVTK-családhoz, és szerdán már Euroliga-selejtezőt játszanak - mondta Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, az Aluinvent DVTK társadalmi elnöke. - Mivel én is a sportcsarnokba járok edzeni, testközelből látom a hölgyek erőnléti edzését, így mondhatom, beérett a sok munka gyümölcse. A Reyer Venezia ellen egy biztosan nagyon izgalmas mérkőzésen szurkolhatunk, bízunk benne, hogy jól szerepelünk, és ősszel a világ legjobb csapatait és a legjobb játékosait fogadhatjuk Miskolcon.


Én is szeretném megköszönni a támogatók segítségét, mert nagyon fontos, hogy a megfelelő körülmények között tudjanak készülni a csapat tagjai. Arra kérek minden helyi, de akár országos céget, hogy figyeljenek a DVTK női kosárlabda csapatára, és támogassák a további sikerek elérésében. Várjuk a szurkolókat is a sportcsarnokba, mert nélkülük biztosan nem lenne olyan jó hangulatú a találkozó, mint azt az elmúlt időben megszokhattuk. A DVTK nem csak a város, hanem az egész régió csapata, és a lányok sikere a mi sikerünk is. Szurkoljunk együtt, és bízzunk a győzelemben! Hajrá lányok, hajrá, DVTK!

- A csapat nevében is mondhatom, eljött az a mérkőzés, amire régóta vártunk. Legtöbb társamhoz hasonlóan még én sem játszottam az Euroligában, és minden élsportoló legfőbb vágya az, hogy a legmagasabb szinten mérettesse meg magát - nyilatkozta Medgyessy Dóra, aki Cyesha Goree társaságában 3x3-as világbajnoki ezüstérmet nyert nyáron. - Ilyen szurkolótábor előtt már párszor megmutattunk, hogy nincs lehetetlen, sok szép sikert arattunk együtt. Egyet ígérhetek: mindent megteszünk a győzelem érdekében.


Személy szerint is sajnálom Chacha (Chanel Mokango - a szerk.) kiválását, mert az évek alatt összecsiszolódtunk, de Zio (Ziomara Morrison - a szerk.) személyében egy tündéri lény érkezett, aki felveszi a versenyt, és maximálisan beilleszkedett, igaz meg kell szoknia a játékrendszert, amiben mi is sokat segítünk neki. Nagyon boldog vagyok, hogy Cyesha Goree társaságában dolgoztam végig a nyarat, ami mindenképpen segítségünkre lesz az Aluinvent DVTK-nál is.

- Bízom benne, hogy lesz még fontosabb mérkőzésünk az év során, de az biztos, egy nagyon fontos találkozó vár ránk. A kedd délelőtti edzésen szinte vissza kellett fogni a lányokat, mert nem bírtak magukkal, nagyon várjuk már, hogy egy telt háznyi közönség előtt játszunk - bizakodott Cziczás László, az Aluinvent DVTK vezetőedzője. - Az elmúlt évben eljutottunk egy olyan szintre, amit ha meglépünk, akkor az minden várakozást felülmúl. Több nehézséggel küzdünk, például Chanel Mokango sérülése miatt két hete Ziomara Morrison érkezett, aki elég komoly szakmai múlttal rendelkezik, azonban kell még egy kis idő, hogy őt is beillesszük a játékrendszerünkbe.


- Az ellenfelünk olasz válogatott játékosokkal, szupersztárokkal teletűzdelt csapat - tért át az ellenfélre a sportszakember. - Hozzánk hasonlóan az együttes magja együtt maradt, de új edzővel, és valószínűsíthetően új koncepcióval vágnak neki az idénynek. Nem volt egyszerű felkészülni belőlük, mert hírzárlat mellett dolgoztak, de végül egy félidőnyi felvételt sikerült beszerezni róluk az előszezonból.

- A csarnokba kilátogató szurkolók ugyanazt a harcias, végsőkig küzdő csapatot fogják látni, amit megszerettek az elmúlt esztendőben. A tavaly elkezdett úton megyünk tovább, és bízom benne, idén is ugyanolyan sok szép pillanatot élünk át közösen. Egy oda-visszavágós párharcban lélektanilag sokat számít az első mérkőzés, amiből nagyon jól is kijöhetünk, de bajba is kerülhetünk. Egy nagyon szoros első mérkőzésre számítok, nagyon örülnék egy olyan eredménynek, ami következtében Velencében dőlne el a továbbjutás - zárta Cziczás László.

Amennyiben a két mérkőzés alapján sikerül túljutni a kiváló játékerőt képviselő, világklasszisok egész sorát felvonultató olasz bajnokon, akkor a csoportküzdelmek során 14 (köztük 7 hazai) rangadó következik a sportág nagyágyúi ellen. Ellenfelünk lehet a csoportban a címvédő Jekatyarinburg, vagy a tavalyi bronzérmes USK Praha is. 

Szerda este tehát reményeink fantasztikus hangulatban, telt ház előtt harcolhatunk ki előnyt az olaszországi visszavágóra. Kérünk mindenkit, hogy hogy lehetőség szerint piros vagy fehér felsőben érkezzen a mérkőzésre!

A belépőjegyek a találkozó előtt a helyszínen válthatók, jegyárak és minden hasznos szurkolói információ ide kattintva olvasható.