Beharangozó 2020. február 15., szombat

DVTK - Paks 2-0 (1-0)

Az OTP Bank Liga 21. fordulójában a DVTK hazai pályán Mirko Ivanovski újabb góljval már az első félidőben vezetést szerzett a Paks ellen. A második játékrészben eleinte a Paks igyekezett egyenlítni, de a diósgyőri védelem jól állta a nem túl erős rohamokat, majd amikor egy gyors ellentámadás végén Florent Hasani megszerezte a második gólt, eldőlt a mérkőzés.

DVTK - Paks 2-0 (1-0)


OTP Bank Liga 21. forduló

Diósgyőri VTK - Paksi FC 2-0 (1-0)

Miskolc, DVTK Stadion, 3245 néző. Játékvezető: Vad II István (Tóth II Vencel, Csatári Tibor; Csonka Bence, Szilágyi Sándor).
DVTK: Danilović - Shestakov, Polgár, Brković, Vági - Márkvárt, Iszlai - Hasani, Rui Pedro, Kiss T. -  Ivanovski. Vezetőedző: Feczkó Tamás.
PFC: Rácz G. - Osváth, Lenzsér, Szélpál N., Kelemen, Szabó J. -  Szakály D., Balogh B., Bertus - Hahn, Kulcsár D. Vezetőedző: Osztermájer Gábor.

Csere: Osváth helyett Sajbán Má. az 55., Rui Pedro helyett Molnár G. a 66., Kulcsár D. helyett Szendrei a 70., Ivanovski helyett Tabaković a 72., Hahn helyett Windecker a 77., Márkvárt helyett Egerszegi a 83. percben.
Sárga lap: Kelemen a 34., Lenzsér a 38., Szélpál N. az 53. percben.
Gólszerző: Ivanovski (1-0) a 28., Hasani (2-0) a 78. percben.


Kulcspillanatok

28. perc: Kiss Tamás csapta be parádésan védőjét a bal oldalon, középre adott, ahol az ötösön Mirko Ivanovski érkezett, és a kapu rövid oldalába lőtt, 1-0

54. perc: Hasani szabadrúgása után Brković átfejelte a rosszul kimozduló kapus fölött a labdát, egy védő a gólvonalon belekanalazott, így a labda a kapufáról a gólvonalra pattant a játékvezető szerint, majd onnan ki (VAR kellett volna a biztos döntéshez)

78. perc: Molnár hátulról építkezve Tabakovićnak passzolt, aki a kezdőkörből egyből Kisst indította a bal oldalon. A 9-es középre tette a labdát, amit a Tabaković elől kétségbeesetten mentő védő továbbpasszolt jobbra, ahol Florent Hasani egy ütemet kivárva a hosszú alsó sarokba lőtt, 2-0

Edzői értékelések

Feczkó Tamás: - Az első félidőben kontrolláltuk a mérkőzést, az történt a pályán, amit szerettünk volna. Fontos, hogy mi rúgtuk az első gólt. Készültünk a Paks mindkét játékrendszerére, igaz, amikor a második félidő elején felállást váltottak, 10-15 percig ők irányítottak. Az első félidő végén eldönthettük volna a találkozót, hiszen Iszlai labdája mellécsorgott, vagy említhetem Kiss lövését, ami nem sokkal ment mellé. A második félidőben a Paks mindent megtett az egyenlítését, jobb lett volna, ha hamarabb szerezzük meg a második gólt, akkor nagyobb különbségű győzelmet is arathattunk volna. 
Nagyon meg akartuk nyerni a mérkőzést, tanultunk a legutóbbi hibánkból, nem biztos, hogy mindig rohanni kell előre, hanem használni kell az eszünket. Sokat jól birtokoltuk a labdát az ellenfél térfelén, és sok futásra kényszerítettük a belső középpályásaikat.
Az első félidőben volt egy nagy lehetősége a vendégeknek - helyzetnek nem is nevezném -, illetve a második félidőben egy pontrúgást követő lecsorgó labda, ami után kavarodás alakult ki a kapunk előtt. Biztató, hogy kimondottan nagy helyzet nélkül hozta le a védelem a mérkőzést. Nagyon fontos, hogy ne kapjunk gólt, mert elöl pedig fogunk lőni.
A paksi csapat igazolta jó hírét, nem véletlenül nyertek ennyi mérkőzést a utóbbi időszakban. Büszke vagyok rá, hogy két gólt lőttünk és kétszer a gólvonalról mentettek, egy olyan csapat ellen, akik a legutóbb hat mérkőzésből négyszer gólt sem kaptak.
Nagy pozitívum, hogy minden játékos kihasználta azt az időt, amit a pályán töltöttek. Azért vagyunk igazi csapat, mert mindegy, hogy ki dönti el a mérkőzést, mindenki hozzá tud tenni a sikerhez.
A Kaposvár ellen kötelező jelleggel várták tőlünk a győzelmet, ma pedig elvárták a győzelmet a szurkolók, de mi is elvártuk magunktól, hogy ezt a mérkőzést megnyerjük, még ha nem is kötelező jelleggel. Nem volt olyan egyszerű, ahogy az utolsó tíz percben a játék képe mutatta. Örülök neki, hogy az ilyen találkozókon, amikor mi vagyunk az esélyesek, nem remeg meg a fiúk lába, hanem be tudjuk húzni a három pontot.
Osztermájer Gábor: - Könyves és Böde eltiltása után kényszerűségből váltottunk játékrendszert, korábban jól működött a háromcsatáros felállás, és az a Kulcsár játszott elöl, aki régóta jobbhátvéd, bár jól játszott. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, ikszes találkozót láthattunk, nem volt benne, hogy gólt kapunk. A második játékrészben - mivel vezetett az ellenfél - játékrendszert váltottunk, és átvettük a játék irányítását. A találkozó ezen szakaszában az látszott, vagy mi rúgjuk a gólt, de ha nem rúgunk, akkor kapunk egyet. Utóbbi történt, fájó vereséget szenvedtünk. Elpackáztuk a helyzeteket, mert nem lőttük el, inkább továbbjátszottuk a labdát. Letesztelhettük volna a másik kapust, de ami kapura ment, az gyenge lövés volt. Racionálisabban kell befejezni a támadásokat.
A csapatot meg kell dicsérni, mert nem rosszul focizott, ezzel a játékkal tudunk előre lépni a következő fordulókban.