Beharangozó 2020. február 6., csütörtök

DVTK - 110 Év Szenvedély!

Február 6-án ünnepli alapításának 110. évfordulóját a DVTK. Az ünneplés a szombati DVTK - DVSC mérkőzésen kezdődik, viszont klub az elmúlt 110 esztendőt nem csak egyetlen alkalommal szeretné emlékezetessé tenni, ezért az év során többször, több helyszínen, több sportág képviselőinek bevonásával emlékezik majd meg a nagy elődökről, és az azóta eltelt szenvedéllyel teli 110 évről. Dr. Világi Péterrel, a DVTK kommunikációs- és marketing igazgatójával beszélgettünk.

DVTK - 110 Év Szenvedély!

- Nem csak az alapítás 110. évfordulóját ünnepeljük, hanem azt is, hogy mi vagyunk Magyarországon az a vidéki klub, amelyik az elmúlt 110 évben a legszenvedélyesebb drukkereket állította maga mellé. Miskolc, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, de az egész észak-magyarországi régió mindig is híres volt arról, hogy a sportolóink is szenvedéllyel küzdenek a pályán, és a szurkolóink, a csapatok helyezésétől függetlenül mindig ott állnak a DVTK mögött. Ezért választottuk „a DVTK 1910-2020 - 110 év Szenvedély!” mottót - mondta dr. Világi Péter a klub kommunikációs- és marketing igazgatója.

- Február 6-án kezdődik az ünnepi év. Nem egyetlen alkalommal szeretnénk ünnepelni, hanem többször, több helyszínen, több sportág képviselőinek bevonásával emlékezünk meg a nagy elődökről, és az azóta eltelt szenvedéllyel teli 110 évről. Hiszen a DVTK a labdarúgó egyesületként indult, de később többek között olyan sportágak csatlakoztak, mint a jelenleg is a sportág elitjéhez tartozó női kosárlabda, a DVTK eddigi egyetlen olimpiai aranyérmesét, Repka Attilát adó birkózás, vagy napjaink sikersportága, a jégkorong, jelenleg összesen 18 sportágunk van, több mint 2600 sportolóval. - folytatta a kommunikációs igazgató.

- Szenvedélyes, küzdelmes, de nagyszerű 110 év áll a hátunk mögött, és bízhatunk a jövőben is. A klub gazdasági háttere stabil, az infrastruktúra fantasztikus ütemben fejlődik, kiemelt sportegyesület, és kiemelt futballakadémia vagyunk. Remélem, hogy a DVTK alapítói büszkék lennének arra, hogy az elmúlt évtizedek klubvezetői, sportolói és szurkolói közösen hová jutottak el. Mert mindannyian tudjuk az indulónkból, hogy „Együtt vagyunk, győzni fogunk!”. – zárta szavait dr. Világi Péter.

Meccsnapi programok

Az ünneplés szombaton 17 órakor a DVSC elleni mérkőzésen kezdődik, a stadion kapui 16 órakor nyílnak. A klub visszahozza régi kabalafiguráját a Diósgyőri Lovagot. A szurkolókat a stadion mellett egy rézfúvós banda, a Destination Brass Band várja. A kezdőrúgást a DVTK Aranycsapatának tagjai végzik el. A kivetítőkön a mérkőzés előtt a DVTK múltjának legemlékezetesebb pillanatait láthatják a nézők. A kezdőrúgás előtt - egy régi hagyományt felidézve - egy 13 éves kisfiú, Labant Áron vezetésével együtt éneklik majd a szurkolók a drukkerek egyik legismertebb dalát.

Vanger Vilmos szobor

Az idei esztendőben a DVTK - Miskolc városával és a szurkolókkal közösen - a tervek szerint szobrot állít a DVTK első elnökének, Vanger Vilmosnak.

Kezdjük meg az ünneplést és mutassuk meg, hogy 110 év után is ugyanolyan szenvedély fűt minket, mint elődeinket!