Beharangozó 2020. január 24., péntek

"Minden poszton versenyhelyzet van"

Szombaton Zalaegerszegen kezdi meg az OTP Bank Liga tavaszi szezonját a DVTK labdarúgó csapata. A nagy érdeklődésre való tekintettel sajtótájékoztatót tartott a klub, amelyen Feczkó Tamás válaszolt az újságírók kérdéseire. Az esemény egy fontos bejelentéssel kezdődött, de szóba került a jelenlegi keret és természetesen az is, hogy mire számít a vezetőedző a ZTE elleni meccsen.

"Minden poszton versenyhelyzet van"

OTP Bank Liga 17. forduló

2020. január 25., szombat
17:00 Zalaegerszegi TE - Diósgyőri VTK

A sajtótájékoztató anyaga látható lesz a Miskolc Televízióban és az M4 Sporton, hallható a Rádió M-en, és a Csillagpont Rádióban, de az online hírportálok (boon.hu, minap.hu, stb.) mellett bárki elolvashatja majd a szombati Észak-Magyarországban és Nemzeti Sportban is. Az elhangzottakból a DVTK TV is készített egy rövid összefoglalót.

- Zalaegerszegen utoljára 44 esztendővel ez előtt nyert a Diósgyőr, ez is egy olyan hosszú sorozat, amit szeretnénk megszakítani - nyilatkozta Feczkó Tamás, a DVTK vezetőedzője. – Ősszel már több olyan sorozatnak sikerült a végére pontot tenni, amelyek hasonló hosszúságúak voltak. Ez egy nagyon nemes feladat, hiszen a ZTE is megerősödött. Több külföldi játékost is igazoltak, akiket éles helyzetben még nem láttunk. Az edzőmeccseiken mutatott játékuk alapján tovább fejlődtek. Tavaly is nagyon jó és eredményes játékot produkáltak, hiszen az egyik legtöbb gólt szerezték a bajnokságban, inkább csak a védekezéssel voltak problémáik. Mi szeretnénk ezt kihasználni és három ponttal elkezdeni a tavaszi szezont. A játékoskeretünk most már adott. Elértük, hogy minden poszton versenyhelyzet van, ezt pedig tavasszal végig fenn tudjuk majd tartani. Ha sikerül, akkor eredményes tavaszunk lehet. Amikor Diósgyőrbe érkeztem azt mondtam, hogy a cél az, hogy kevesebb gólt kapjunk, mint az aktuális ellenfeleink. Most azt mondom, a cél immáron az, hogy minden mérkőzésen több gólt rúgjunk, mint a soros ellenfelünk.   

- A Diósgyőr jót húzott Feczkó Tamás kinevezésével, bár várhattak volna még egy hetet ősszel az edzőváltással, mert biztos vagyok benne, hogy akkor három ponttal többünk lenne - nyilatkozta dr. Dobos Barnabás, a ZTE vezetőedzője. - A DVTK csapata azóta sokkal masszívabb lett, valamint az átigazolási piacon is nagyon aktívak voltak, úgyhogy egy nagyon megerősödött Diósgyőrrel találkozunk. Mi is sokat léptünk előre, az ősz utolsó két bajnokiját megnyertük, az új igazolásaink plusz energiát és további lehetőségeket hoztak a csapatba, de sokat várunk az ősszel sérüléssel bajlódó Babati-Barczi duótól is, akik kezdik visszanyerni bajnoki formájukat.

Információk