Beharangozó 2019. december 15., vasárnap

DVTK - FTC 0-1 (0-1)

Az év utolsó mérkőzésén, az OTP Bank Liga 16. fordulójában az első félidőben egy szabadrúgásból esett góllal került hátrányba a DVTK az FTC ellen. A folytatásban mindkét kapu előtt alakultak ki helyzetek, és döntőnek bizonyult, hogy Florent Hasani mindkét gólba tartó távoli bombáját kitornázta a léc alól a jól védő Dibusz Dénes.

DVTK - FTC 0-1 (0-1)


OTP Bank Liga 16. forduló

Diósgyőri VTK - Ferencvárosi TC 0-1 (0-1)

Miskolc, DVTK Stadion, 8311 néző. Játékvezető: Farkas Ádám (Kóbor Péter, Szert Balázs; Karakó Ferenc, Lovas László).
DVTK: Danilović - Shestakov, Polgár, Brković, Tamás M. - Vági, Iszlai - Hasani, Rui Pedro, Korbély - Ivanovski. Vezetőedző: Feczkó Tamás.
FTC: Dibusz - Lovrencsics G., Blažič, Frimpong, Ćivić - Kharatin, Sigér - Zubkov, Škvarka, Isael - Signevich. Vezetőedző: Serhiy Rebrov.

Csere: Korbély helyett Bacsa a 61., Isael helyett Nguen és Lovrencsics G. helyett Botka a 64., Vági helyett Tabaković a 71., Ivanovski helyett Prosser a 76., Škvarka helyett Ihnatenko a 77. percben.
Sárga lap: Isael a 22., Sigér a 45., Iszlai a 75., Sihnevich a 82., Blažič a 84., Ćivić a 90+5. percben.
Gólszerző: Zubkov (0-1) a 15. percben.


Kulcspillanatok

15. perc: Vendég szabadrúgás 25 méterről, középről. Oleksandr Zubkov állt a labda mögé, és a kapu jobb felső sarkába lőtt, Danilović beleért, de védeni nem tudott, 0-1

 

Edzői értékelések

Feczkó Tamás: -  Először is szeretném megköszönni a szurkolóknak azt a fantasztikus hangulatot, amit ma a stadionba varázsoltak! Csalódott vagyok, hogy pont nélkül maradtunk, és hogy minden bizonnyal a szurkolók is csalódottan indultak haza.
Az első félidei játékunk sajnos kritikán aluli volt, a gyorsan bekapott gólt rányomta a bélyegét az egész játékrészre. Az FTC nagyon jól támadott le, ránk erőltette az akaratát, nem találtuk a passzsávokat, kevés labdát birtokoltunk főleg a támadó harmadban, egyszer lőttünk kapura, mondjuk ott Dibusz Dénes bravúrt mutatott be. Ennél sokkal-sokkal több kell.  
A szünetben rendeztük a sorokat, átbeszéltük a héten gyakorlatokat, miben kell taktikailag fejlődni. Ekkor olyan teljesítményt nyújtottunk, amit tovább lehet, tovább kell vinni, de hiába szereztük vissza az ellenfél kapujától 30-35 méterre a labdát, a kulcspasszok nem sikerültek, valódi ziccert nem tudtunk kialakítani. A második félidei játékunk alapján rászolgáltunk volna az egy pontra, azonban nem sikerült, mert nem tudtunk gólt szerezni.
Egy utolsó helyezett csapatot vettem át az ősz elején. Nagyon jó emberekkel dolgozom együtt, akik élnek-halnak a csapatért, és az a céljuk, hogy minél eredményesebbek legyünk. Az utóbbi időszakban néha a játékunkkal, máskor a szívünkkel, lelkünkkel nyertünk mérkőzéseket. Sokat fejlődtünk, de még van hová javulni, körülbelül az út közepén járunk. Nagyon pozitív, hogy nem telelünk kiesőhelyen, egy pontra állunk a 7. helytől. Számunkra az a legfontosabb, hogy stabil középcsapatnak tapsolhassanak a szurkolók, és élmény legyen kijárni a meccsekre. Ennek megvalósításáért kell még többet dolgozni.
Tavasszal nagyon nehéz dolgunk lesz, mert kiélezett a bajnokság. Az 5. helytől mindenkinek hátrafelé is kell nézegetni, mert bárki meg tud verni mindenkit. Nüanszok döntenek, próbálunk ebből mi sikeresen kikerülni.
A szurkolóknak kellemes ünnepeket, magunknak pedig minél több győztes mérkőzést kívánok az új esztendőben!
Serhiy Rebrov: -  Minden mérkőzés kemény, mikor három hónapon keresztül heti két meccset játszik egy csapat. Az első félidőben frissek voltunk, többet birtokoltuk a labdát, kontrolláltuk a mérkőzést. A szünet után látszott a  fáradtság, ezért kellett menet közben változtatni néhányat.
Nagyon kemény szezonon vagyunk túl, köszönetet szeretnék mondani a játékosoknak, rájuk fér a pihenés. Jól képviseltük Magyarországot az Európa Ligában, vezetjük a bajnokságot, nagyon jó teljesítményt nyújtottunk ősszel, de hátra van még a tavasz.