Beharangozó 2019. november 13., szerda

"Stabilabbak és erősebbek vagyunk"

Dejan Karan a szezon elején, társai megbízásából kapta meg a csapatkapitányi karszalagot. A DVTK hátvédje úgy érzi, az elmúlt hetekben pozitív irányba mozdult el a csapat szekere, még akkor is, ha szombaton az ő balszerencsés mozdulata is kellett a Honvéd győztes találatához. Vele beszélgettünk

"Stabilabbak és erősebbek vagyunk"


A bajnoki szünetben rendezett felkészülési mérkőzés nagyszerű lehetőséget biztosít a csapat számára, hogy felkészüljön a jövőheti, Újpest elleni összecsapásra, amelyet ötödik begyűjtött sárga lapja miatt biztosan kihagy majd a csapatkapitány.

- Elkezdődött a bajnokság második köre, szombaton a Budapest Honvéd vendégeként nem sikerült folytatni a győzelmi szériát. Hogyan láttad a mérkőzést?
- Valóban, három győztes mérkőzés után utaztunk Budapestre, ennek megfelelően jól telt a hét is a csapat számára, ugyanakkor tudtuk, hogy egy szintén jó formában lévő Honvédhoz látogatunk, így tisztában voltunk vele, hogy nehéz mérkőzés vár ránk. Úgy érzem, jól kezdtük a találkozót. A támadózónáig rendben volt a játékunk, azonban nem találtunk fogást a Honvéd védelmén, így nem akadt komoly gólszerzési lehetőségünk. Az első félidőben mind a védekezésben, mind a támadásban jól működtünk, sajnos azonban az én hibámból gólt kaptunk. Hiába szerzett vezetést az ellenfél, fel kellett volna állni, ahogy tettük azt a Paks és a Kisvárda ellen, de sajnos ezt nem tudtuk megfelelően megoldani. Próbáltuk egyénileg és csapatként is a maximumot kihozni, de nem éreztem, hogy lenne akkora szenvedély a csapatban ezen a meccsen, mint mondjuk a Kisvárda ellen. A második félidő első felében a támadójátékunk sem működött, és bár a végén mindent megpróbáltunk, hogy gólt szerezzünk, ennyi volt a maximum, amit ki tudtunk hozni magunkból ezen az összecsapáson. Ez sajnos nem volt elég a pontszerzésre, pedig úgy gondolom, a Honvéd sem ezen a találkozón futballozott a legjobban. Egyáltalán nem játszottunk alárendelt szerepet, így még bosszantóbb, hogy nem tudtunk gólt, gólokat szerezni.

- A harmadik mérkőzését játszotta a csapat esős körülmények között, ami azért mindenképp megnehezíti a csapatok dolgát. Sajnos ebből született a gól is, de volt-e köze a pályának ahhoz, hogy ennyit „estek-keltek” a játékosok?
- Tudtuk, hogy egy más fajta, speciális összetételű gyep van az Új Hidegkuti Nándor Stadion pályáján, de nem ez volt a döntő tényező. Ha esik az eső, minden pálya csúszóssá válik. Ez történt a bekapott gólnál is, amikor Lanzafame megkapta a labdát, utána akartam fordulni, de sajnos megcsúsztam, így a Honvéd-játékos egyedül állt szemben Bakival (Branislav Danilović - a szerk.), aki ugyan beleért a lövésébe, sajnos nem tudott hárítani.


- Két hónapja dolgozik a csapat Feczkó Tamás vezetőedző irányításával. Hogyan látod az elmúlt heteket?
- Mindenki kíváncsi volt a váltást követően arra, hogyan fogunk az új edzővel dolgozni, hiszen Fernando Fernándéz másfél évig vezette a csapatot. Úgy érzem, szükségünk volt valami új energiára, új impulzusokra, Feczkó Tamás személyében pedig megfelelő vezetőedző vette át az együttes irányítását. Emberileg és szakmailag is kiváló ember. Ráadásul Tamás mellett érkezett még három új játékos is. A váltást követően stabilabbak és erősebbek lettünk, egyrészt az új edző, másrészt az új játékosok miatt. Más munkát végzünk, jól dolgoztunk az elmúlt hetekben. Ugyanakkor, bár nehéz mérkőzések következnek, optimista vagyok az előttünk álló egy hónappal kapcsolatban.

- Csapatkapitányként mennyire vagy könnyű, vagy épp nehéz helyzetben a csapat életét tekintve?
- Az előző szakmai vezetés alatt a társak választottak meg csapatkapitánynak, ami óriási büszkeséggel tölt el, és nagy megtiszteltetés számomra. Mára már teljesen megszoktam ezt a feladatkört, igyekszem segíteni mindenkinek a pályán belül és kívül egyaránt. Kezdetben azért erősen kellett presszionálni a társakat minden téren, de mára hál’Istennek nincs probléma a csapatmorállal, nagyon jó és összetartó gárda vagyunk, ami úgy gondolom meglátszik a pályán is.

- A héten ismét nem rendeznek fordulót a bajnokságban, így jut egy kis idő a frissítésre, a játék csiszolására. Hogyan fog telni az elkövetkező másfél hét?
- Ez egy jó lehetőség arra, hogy egy picit frissüljön a társaság, hiszen június óta tart a szezon, az elmúlt egy hónap pedig kifejezetten keménynek bizonyult. Érezhetően fáradtabb mindenki, mint a szezon elején, így jókor jön ez a szünet, hiszen egy olyan hónap áll előttünk, amelyben a kupamérkőzéssel együtt öt kemény mérkőzés vár ránk, de úgy érzem, ha rápihenünk az év utolsó etapjára, jó eredményeket tudunk majd elérni.


- Pénteken a szerb FK TSC ellen játszik felkészülési mérkőzést * a DVTK, amely találkozó leszervezésében komoly szereped is volt, ha jól tudjuk.
- Igen, valóban segítettem a stábnak ennek a mérkőzésnek a lekötésében. Jól ismerem a csapatot, az egész klubot, rengeteg barátom van a topolyaiaknál, hiszen Topolya és az én szülővárosom, Újvidék közel van egymáshoz. Régebben a klub sokáig a másod- és harmadosztályú volt, aztán a magyar tulajdonosnak köszönhetően komoly fejlesztések kezdődtek az egyesület körül. Sok magyar szakember dolgozik a klubnál, akik ismerik jól a magyar futballt. A csapat rengeteget fejlődött az évek során, jelenleg az ötödik helyen állnak a szerb első osztályban. Stabil együttes, amely kemény futballt játszik, mint a szerb csapatok úgy általában.

- Akkor egy jó felkészülési találkozó lesz a jövőheti, Újpest elleni találkozó előtt?
- Abszolút. Nebojša Vignjević évek óta az Újpest vezetőedzője, hasonló felfogásban játszanak a lila-fehérek, mint a szerb együttesek. Agresszív, gyors, jó tempóban futballozó csapat az Újpest, akik a labdával is nagyon jól bánnak, úgyhogy mindenképp egy jó választás volt a pénteki ellenfelünk.

* A DVTK kérésére elmarad a péntek kora délutánra tervezett FK TSC elleni felkészülési mérkőzés.