Beharangozó 2018. szeptember 21., péntek

MK: cél a továbbjutás

Vasárnap 15 órától Pesterzsébeten játszik a DVTK az ESMTK ellen a Magyar Kupa legjobb 64 csapata közé kerülésért. Fernando Fernandezzel beszélgettünk.

MK: cél a továbbjutás


- Mindig izgatottan várom, hogy egy új sorozatban is megméressük magunkat - nyilatkozta Fernando Fernandez vezetőedző. - A Magyar Kupa egy olyan sorozat, ahol a DVTK története során kétszer is a csúcsra ért, legutóbb négy éve pedig döntőt játszhatott, szép emlékei lehetnek a szurkolóknak, mi is szeretnénk örömet szerezni. A csapatépítés fázisában járunk, ezért számunkra minden mérkőzés hasznos. Tudjuk, mit szeretnénk játszani, de még sokat kell dolgozni, hogy olajozottan menjen minden.

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el. Amennyiben a rendes játékidőben döntetlen az eredmény, akkor 2x15 perces hosszabbítás következik. Ha a hosszabbításban mindkét sportszervezet azonos számú gólt ér el, vagy nem esik gól, akkor a 11-es rúgások döntenek.

- Hiába másik sorozat, ugyanolyan fontosságúként kezeljük, mint a Videoton elleni bajnokit. A továbbjutás a legfontosabb célunk, ennek megfelelően a lehető legerősebb csapat fog vasárnap pályára lépni - árulta el a vezetőedző.

Az NB III. Keleti-csoportban szereplő ESMTK 7 fordulót követően 5 győzelemmel, 1-1 döntetlennel és vereséggel a 4. helyen áll. Legutóbb hazai pályán szenvedtek 3-0-ás vereséget a Sényőtől

- Az ESMTK jól kezdte a bajnokságot a legutóbbi, kisiklást jelentő vereség ellenére - fogalmazott Fernando Fernandez. - Kollégáim kétszer látták a mérkőzésüket, legutóbb én is megnéztem a Sényő elleni találkozót, ahol nem volt akkora különbség a két csapat között, mint azt az eredmény mutatja. Az biztos, rendkívül motiváltak lesznek, hiszen élvonalbeli csapattal szemben mutathatják meg magukat és hazai közönség előtt játszanak. Egy mérkőzésen dől el a továbbjutás, ezért végig koncentrálni kell, küzdeni a siker érdekében, és akkor biztosan mi jutunk a következő körbe.

A Magyar Kupában 1965-ben játszott a legmagasabb szinten a két csapat (elődje), akkor a DVTK 2:1 arányban győzött az Erzsébeti VTK ellen. Legutóbb 2001 őszén NB I/B-s bajnokin találkozott a két alakulat, hazai pályán 1-0-s, idegenben 2-0-s diósgyőri siker született.

Tomislav Mazalović a héten már együtt edzett a társakkal, a hétvégén akár pályára is léphet. Ugyanakkor Tamás Márk és Eperjesi Gábor a műtét utáni rehabilitációt végzi, Ivánka Patrikot is megműtötték, és Forgács Dávid, valamint Antal Botond is kidőlt több hétre, ők biztosan nem játszhatnak.

Játékvezető

A találkozó játékvezetője Molnár Attila lesz, munkáját az oldalvonalak mellett Kóbor Péter és Szalai Balázs segíti.

A találkozónak az ESMTK Ady Endre úti stadionja ad otthont.

Cím: ESMTK Labdarúgó Stadion (1204 Budapest, Ady Endre u. 150.)

A belépés ingyenes

Az ESMTK vezetőségének döntése alapján a mérkőzés megtekintése minden szurkoló számára ingyenes, a belépéskor minden szurkoló karszalagot kap, melynek viselése belépéstől kötelező. A mérkőzés alatt és előtt az Ady utcai Stadion külön hazai és vendég szektorokra lesz tagolva. A hazai szurkolók belépésre kizárólag a Klapka köz felőli bejáratot használhatják, a vendégszurkolók beléptetése az Ady utcai kapun át történik. Parkolni a szomszédos utcákban lehet. A hazai szektor a pálya nagylelátó felőli oldalának teljes hosszán, még a vendég szektor, a pálya Ady Endre utcai oldalának teljes hosszán került kijelölésre. Mindkét szektorban külön büfé fog üzemelni. Kapunyitás a mérkőzés kezdete előtt egy órával, azaz 14 órakor lesz, onnantól a belépés folyamatosan lehetséges. A hazaiak arra kérik a vendégszurkolókat, hogy a gördülékeny beléptetés érdekében időben érkezzenek a mérkőzésre.

Sportszerű szurkolás

Kérjük a Budapestre utazó szurkolóinkat, hogy sportszerűen buzdítsák a DVTK-t! Kérjük tartsák tiszteletben a pályarendszabályokat, tartózkodjanak a rasszista, homofób, gyűlöletkeltő rigmusoktól, az ellenfél és harmadik csapat szidalmazásától, valamint ne használjanak pirotechnikai eszközöket, ellenkező esetben büntetésre számíthat klubunk az MLSZ részéről.

Élő közvetítés

A mérkőzésről szöveges közvetítés olvasható majd a DVTK hivatalos csatornáin, de a klub YouTube csatornáján élőben is követhető lesz, amennyiben a helyszínen minden technikai feltétel rendelkezésre áll majd ehhez. 

A Magyar Kupa 6. fordulójának teljes programja ide kattintva olvasható.