Beharangozó 2018. október 20., szombat

PEAC - Aluinvent DVTK 77-82

Szombaton a PEAC vendégeként lépett pályára az Aluinvent DVTK az NB I. A-csoportjának 4. fordulójában. A piros-fehér lányok végig koncentrálva, az első és a harmadik negyedben mutatott remek játékuknak köszönhetően megérdemelten győztek.

PEAC - Aluinvent DVTK 77-82


Álomszerűen kezdte a mérkőzést a Diósgyőr, majd minden kísérletük utat talált a pécsi gyűrűbe, ennek és a remek védekezésüknek köszönhetően elléptek 7:0-ra, a hazaiak csak három és fél perc elteltével találtak be. A negyed végéig tartotta magabiztos vezetését a vendégcsapat. Érezhető volt, hogy nagyon motiváltak Cziczás mester tanítványai, a negyed végén 13-22 volt az eredmény.

A második negyedben kezdett magára találni a pécsi együttes, egyre közelebb kerültek a piros-fehérekhez, rövid időre a vezetést is átvették, de a játékrész végére ismét a maga javára fordította az eredményt a DVTK. A diósgyőriek nagyon koncentráltan játszottak, ha nagy nehézségek árán sikerült is szorossá tennie a mérkőzést a hazaiaknak, a vendégek keze akkor sem remegett meg. 26-21, a félidőben 39-43.

A pihenőt követően folytatódott a kiegyenlített játék, de a Diósgyőr ismét megrázta magát és újra ellépett ellenfelétől. A vendégek ismét csapatként nyújtottak remek produkciót. Többen is hozzátettek ahhoz, hogy ne tudjon közelebb kerülni a fekete-fehér alakulat. A harmadik negyedet is megnyerték, így a záró felvonást magabiztos, 11 pontos előnnyel várhatták.15-22

A negyedik negyedben sem tudott újítani a Pécs, így az idő múlásával már csak az volt a kérdés, hogy milyen különbségű lesz a vendéggyőzelem. Az utolsó két percben mindent és szó szerint mindenkit bevetettek a hazaiak, de ma nem lehetett megingatni a Diósgyőr csapatát, amely nagyon energikusan, magabiztosan végig koncentrálva, teljesen megérdemelten nyert az egyik legnagyobb riválisa otthonában.

Vendégoldalon ma a csapatmunkát emelhetjük ki. Öten is tíz pont fölött dobtak, Shatori Walker-Kimbrough 23 ponttal zárt. A Diósgyőr ezzel a győzelmével bebizonyította, hogy a Csata elleni hazai vereség, csak egy kisiklás volt.

Női kosárlabda NB I/A, 4. forduló

PEAC Pécs - Aluinvent DVTK 77-82 (13-22, 26-21, 15-22, 23-17)

Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok 350 néző Jáékvezeő: Györffy, Söjtöry, Vida

PEAC Pécs: Vanloo 9/9, Wentzel 8, Simon 18/6, Tetemendová 5/3, Imovbioh 17 Csere: Tenyér, Ruják, Gémes-Sarok 7, Barnai 9

Aluinvent-DVTK: Medgyessy 12/6, Kányási 5/3, Walker-Kimbrough 23/15, Šulčiūtė 11/3, Mokango 10 Csere: Szabó, Katona 11/3, Škorić 7, Zele 3/3

Cziczás László: Egy-két üresjárattól eltekintve, a védekezésünk elég szépen működött, a keménységünk megfelelő volt. Támadásban több jó egyéni  teljesítményünk volt. Nagyon komoly tartásról tettünk tanúbizonyságot. Mikor ellenfelünk átvette a vezetést, akkor sem törtünk meg, ezért azt gondolom, hogy megérdemelten nyertünk. Ott nyertünk, ahol nagyon kevesen fognak. Ezzel a sikerrel elintéztük, hogy nem szabad minket leírni. Megkérem kedves szurkolóinkat, hogy szerdán minél többen jöjjenek ki a csarnokba és szurkoljanak a lányoknak, mert megérdemlik!

Az Aluinvent DVTK, a követekező mérkőzését, hazai pályán játssza, méghozzá az Európa Kupa első fordulójában. Medgyessy Dóráék, a cseh KP Brno ellen kezdik meg európai menetelésület. A találkozó 18:30-kor kezdődik. 

A találkozó jegyzőkönyve ide kattintva olvasható.