Beharangozó 2018. november 15., csütörtök

Tóth Alexandra: Nagy szeretettel várjuk a nézőket

A DVTK női labdarúgó csapatának kapitánya, Tóth Alexandra a DVTK - Astra mérkőzés előtt elmondta, hogy várják a szurkolókat a Diósgyőri Stadionba, akiktől győzelemmel szeretnének erre az évre elbúcsúzni. A találkozó szombaton 14 órakor kezdődik, a belépés ingyenes.

Tóth Alexandra: Nagy szeretettel várjuk a nézőket



- Csapatkapitányként mi a véleményed a DVTK eddigi szerepléséről?
- A tavalyi sikeres idényt követően idén sem indultunk semmivel gyengébben, kis szerencsével és rengeteg munkával még a tavalyi bronzéremnél is fényesebb érmet szerezhetünk. Jó úton járunk, most tíz mérkőzést követően 15 ponttal a 4. helyen állunk, míg az előző évben ugyanennyi idő alatt 13 pontot szereztünk, ami akkor az 5. helyhez volt elég. Ugyanakkor hazudnék, ha azt állítanám, eddig úgy alakultak az eredményeink, ahogy elterveztük, de ne legyünk telhetetlenek! Néhány játékos még mindig nem hiszi el, hogy komolyabb célokért is harcba szállhatunk, de bízni, hinni kell egymásban, és akkor jönni fognak a győzelmek is.

- Idén mintha kiegyensúlyozottabb lenne a bajnokság, sok a körbeverés, és a meglepetésnek számító döntetlen.
- Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is kiemelkedik az alapszakaszban az FTC (idén három kört játszanak a csapatok, majd utána következik a bajnoki döntés és a bronzéremért kiírt párharc - a szerk.), de az utánuk következő csapatok rendre szoros mérkőzéseket játszanak, ami nagyon jót tesz a magyar női bajnokságnak.



- 2018-ban még két mérkőzés vár rátok. Szombathelyen zártok, előtte viszont most szombaton a Diósgyőri Stadionban fogadjátok az Astra csapatát. Mit vársz a találkozótól?
- Az Astra játékosai nagy küzdők, az utolsó percig nem adják föl. A vezetőedző úgy válogatta össze csapatát, hogy mindenki él-hal a fociért, szívből csinálják. Biztosan kemény mérkőzést játszunk, ahol sok múlik majd azon, hogy ki nyer több párharcot, fel merjük-e vállalni az egy az egy elleni betöréseket, illetve a helyzeteinket milyen hatékonysággal használjuk ki. Abban biztos vagyok, hogy a helyzetkialakítással ezúttal sem lesz problémánk, mert a mi támadószekciónk az egyik legjobb a bajnokságban.

- Sorozatban harmadszor játszotok a Diósgyőri Stadionban. Milyen érzés?
- Nagy szeretettel várjuk a nézőket a mérkőzésünkre szombaton délután, és a várhatóan ismét fergeteges hangulatban nem is lehet más célunk, mint három ponttal hálálni meg azt a támogatást, amit az elmúlt másfél évben kaptunk a szurkolóinktól. Mellettük köszönjük a klubvezetésnek is, hogy kiváló körülmények között dolgozhatunk nap mint nap. Minden feltétel adott a sikerhez, csak rajtunk múlik, hogy mennyit tudunk megvalósítani a céljainkból.