Beharangozó 2019. május 4., szombat

DVTK - Vidi 2-1 (1-0)

Az OTP Bank Liga 31. fordulójában hazai pályán játszott a DVTK a Vidi ellen. A találkozó elején Florent Hasani pontos bombájával gyorsan vezetést szerzett a jól játszó DVTK, amit a félidő után szögletből kiegyenlítettek a vendégek, azonban a DVTK újítani tudott, és Márkvárt Dávid fű alatti lövésével megszerezte a rendkívül fontos három pontot.

DVTK - Vidi 2-1 (1-0)


OTP Bank Liga 31. forduló

Diósgyőri VTK - MOL Vidi FC 2-1 (1-0)

Miskolc, DVTK Stadion, 3262 néző. Játékvezető: Vad II István (Medovarszki János, Bornemissza Norbert; Bognár Tamás, Szőts Gergely).
DVTK: Antal - Polgár, Brković, Karan, Tamás M. -  Shestakov, Szabó B., Márkvárt, Tajti M. - Prosser, Hasani. Vezetőedző: Fernando Fernández.
Vidi: Kovácsik - Nego, Stopira, Elek, Tamás K., - Kovács I., Pátkai - Hodžić, Nikolov, Milanov - Futács. Vezetőedző: Marko Nikolić.

Csere: Shestakov helyett Bacsa a 45., Hodžić helyett Šćepović az 59., Milanov helyett Huszti a 70., Tajti M. helyett Juhar a 79., Nikolov helyett Berecz a 82., Hasani helyett Géringer T. a 90+1. percben.
Sárga lap: Karan a 20., Milanov a 66., Brković a 87. percben.
Piros lap: Szabó B. a 85. percben.
Gólszerző: Hasani (1-0) az 5., Stopira (1-1) a 50., Márkvárt (2-1) a 73. percben.


Kulcspillanatok

5. perc: Márkvárt zavarta meg a 16-os előtt Stopriát, a labdára Florent Hasani csapott le, majd egy lépés után 17 méterről hatalmas gólt ragasztott a jobb fölső sarokba, 1-0

50. perc: Vendég szöglet jobbról, a hosszún  Stopira érkezett, és a léc alá fejelt, 1-1

73. perc: Formás diósgyőri támadás végén Szabó passzolt Márkvárt Dávidnak, aki 19 méterről, jobbról a fű alatt kilőtte a hosszú alsó sarkot, 2-1

Értékelés

Fernando Fernández: -  Fantasztikus győzelmet arattunk egy kiváló játékosokból álló, csodálatos csapat ellen. Büszke vagyok a játékosaimra, óriási karaktert mutattak ebben a nehéz helyzetben, fel tudtuk venni a Vidivel a versenyt. Köszönöm a játékosoknak ezt a győzelmet, megérdemelték a sikert! 
Tetszett a szervezettség, a játékosok tudták a feladatukat, és meg is valósították azt. Sokat segített, hogy mi lőttük az első gólt, és ugyan egy szöglet után egyenlített az ellenfelünk (a pontrúgásoknál később is gondban voltunk, főleg a hosszúra érkező labdáknál), de sikerült a nehéz helyzetből felállni, és újabb gólt lőve megszerezni a három pontot. Természetesen szükségünk volt a szerencsére is, mert ma sokkal kevesebb alkalommal lőttünk kapura, mint a Paks ellen, mégis két gólt szereztünk. Florent Hasani és Márkvárt Dávid is jó lövőtechnikával rendelkezik, többször lőttek már hasonló gólokat, de ma nem számított, hogy távoli lövéssel, beadásból, kombinatív játék után vagyunk eredményesek, egy a lényeg, gyarapítsuk a góljaink számát, mert ezen a téren a közelmúltban akadtak nehézségeink. 
Most a regeneráció a legfontosabb, még nem tudjuk milyen súlyos Serhii Shestakov vádlisérülése, és a kiállított Szabó Bence pótlását is meg kell oldani. Ezt követően fel kell készülni a Honvéd elleni mérkőzésre. Ha ma az életünkért játszottunk, akkor a jövő héten is, egy újabb kulcsmérkőzés vár ránk. Sokan beszálltak a kiesés elleni harcba, a következő fordulóban úgy alakul az ellenfelek programja, hogy egy győzelemmel biztosan elkerülünk a kiesési zónából.
Most egy kicsit mindenki megnyugodhat. Ahogy az év elejétől azt mondom, egy nagyon hosszú idény vár ránk, ahol a bennmaradás a célunk. Miénk a legolcsóbb keret, ha valaki úgy véli, az Európa Ligáért kellene harcolnunk, az rosszul gondolja. Azt kérem mindenkitől, a klubnál dolgozóktól, a szurkolóktól, hogy bízzon a csapatban, mert összefogva könnyebb kiharcolni a bennmaradást.
Marko Nikolić: Gratulálok a DVTK-nak! Úgy látszik, az ellenfelünknek rendre nagy szerencséje van ellenünk, tavasszal is, úgy most is. Az első gólt ajándékba adtuk, és a második gól is egy távoli lövés után született. Mondhatjuk, hogy ellenfelünk két lövésből, két gólt szerzett, mi pedig hiába dolgoztuk ki helyzetek sorát, sorra kihagytuk azokat, így nem lehet nyerni. Juhász és Vinícius nem tudott eljönni, Fiola nem állt rendelkezésre, Huszti Szabolcs és Marko Šćepović korábbi sérülése miatt nem tudott kezdeni. A csapat hozzáállásával elégedett vagyok, de az ellenfél jobban használta ki a helyzeteit.