Beharangozó 2018. március 9., péntek

DVTK Jegesmedvék - SC Csíkszereda 6-5

Péntek este 6 óra 30 perckor a DVTK Jegesmedvék vendége a SC Csíkszereda jégkorongcsapata volt az Erste Liga elődöntőjének első mérkőzésén. Az utolsó percig izgalmas és szoros mérkőzés hazai győzelemmel zárult, így 1-0-s vezetést sikerült szerezni a négy győzelemig tartó párharcban.

DVTK Jegesmedvék - SC Csíkszereda 6-5


Szép számú közönség előtt kezdődött meg az Erste Liga idei kiírásának elődöntője. Jó tempóban kezdtek bele a felek, egy perc után mindkét oldal elkönyvelhetett néhány kapuralövést. A 2. percben Joe távoli lövését még védte Ónodi, ám a 4. percben egy vendég harmadban talált korongból Magosi szerezte meg a vezetést egy szép szóló végén (1-0). Az 5. percben Sakaris kapott remek korongot a kapu mögül, ám lövését védte a vendégek hálóőre. A 6. percben aztán a vendég szurkolók örülhettek: Schastlivyy kapott korongot Adorján kapuja előtt, éles szögből elengedett lövése beakadt a hazai hálóba (1-1). Hét másodpercet kellet várni a hazaiak válaszára: Ritó László szerzett korongot, és lőtte ki a hosszú felső sarkot, Ónodi tehetetlen volt (2-1). A harmad második felében kiegyenlítettebb volt a küzdelem, mindkét oldalon egy eltékozolt előnnyel. Az újabb találatra a 19. percig kellett várni: Galanisz kapott remek korongot a kapu előtt, és nem hibázott (3-1). A harmadot egy áthúzódó hátránnyal fejeztük be.

 


Jól kezdtük a második harmadot, az emberhátrány ellenére sikerült megindulni, és egy szép kontratámadás végén Galanisz lövése talált utat Ónodi kapujába (4-1). A 21. percben előnybe kerültünk, amit Magosi révén sikerült is gólra váltani a 23. percben (5-1). A gólt követően a Csíkszereda vezetőedzője időt kért, Ónodi helyett Ruczuj áll be a vendég kapuba. A 25. percben egy védelmi hibát követően Fodor szerezte meg a korongot, és ütötte azt a hazai kapuba (5-2). A 27. percben egy hazai harmadban szerzett korongból Taratukhin szerzett ismét találatot (5-3). A két gól nagy lendületet adott a vendég csapatnak, folyamatosan támadtak, gyakran hosszú percekre beszorultunk saját harmadunkba. A nagy vendég nyomásnak a 34. percben lett meg az eredmény: Valchar maradt üresen a kapu előtt, Papp passzát magabiztosan ütötte Adorján kapujába (5-4).


Az utolsó játékrész egy áthúzódó hátránnyal indult, amit sikerült kapott gól nélkül kivédekezni. 5 az 5 ellen kiegyenlített játék folyt. A 44. percben a Magosi-Galanisz-Miskolczi sor mutatott be szép összjátékot, ám Magosi lövését védte Ruczuj,. A 46. percben előnybe kerültünk, ami ezúttal gól nélkül telt, majd a 48. percben hátrányba kerültünk, amit a Csíkszereda fél perc elteltével gólra is váltott: Bíró korongja akadt be a hazai kapuba (5-5). Az 54. percben egy újabb előny maradt kihasználatlanul, majd az 58. percben született meg a hazaiak győztes találata: egy szép összjáték végén a Ruczujról kipattanó korongot Anssi Rantanen juttatta a vendég kapuba (6-5). A játék végére hátrányba kerültünk, a Csíkszereda lehozta kapusát, hogy 6 játékossal támadhasson, ám lefújásig nem sikerült az egyenlítés, így 6-5-ös hazai győzelemmel zárult a negyeddöntő első találkozója.

Erste Liga rájátszás, elődöntő, 1. mérkőzés

DVTK Jegesmedvék - SC Csíkszereda 6-5 (3-1, 2-3, 1-1)

Miskolc, Jégcsarnok, 1255 néző. Játékvezetők: Babic, Mayer, Muzsik, Váczi.
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Kiss) - Rusk, Leppanen, Galanisz, Magosi, Miskolczi - Láda, Rantanen, Kulmala, Pavuk, Sakaris - Joe, Vojtkó, Hajós, Vas, Tóth A. - Albert, Berta, Ritó, Tóth G. Vezetőedző: Mikael Tisell. ​​​​​
SC Csíkszereda: Kornakker (Gyenes) - Belov, Papp, Fodor, Taratukhin, Valchar - Brnák, Farkas, Bíró, Fabus, Schastlivyy - Flinta, Gecse, Antal N., Antal Zs., Molnár - Györfy, Salló, Egyed, Rokaly, Sándor. Vezetőedző: Julius Pénzes.

1. harmad  03:53  Magosi (Galanisz)  1-0
1. harmad  05:36  Schastlivyy (fabus, Bíró)  1-1
1. harmad  05:43  Ritó 2-1
1. harmad  19:00  Galanisz (Miskolczi, Leppanen)  3-1
2. harmad  20:32  Galanisz (Magosi)  4-1  emberhátrányból
2. harmad  23:01  Magosi (Joe)  5-1  emberelőnyből
2. harmad  24:57  Fodor  5-2
2. harmad  27:41  Taratukhin (Valchar, Fodor)  5-3
2. harmad  34:03  Valchar (Papp)  5-4
3. harmad  48:24  Bíró (Schastlivyy, Brnák)  5-5  emberelőnyből
3. harmad  57:55  Rantanen  6-5
 

Értékelés

Mikael Tisell: Jól kezdődött számunkra  a ma esti találkozó, kicsit talán túl jól is. 5-1-es vezetésnél azt hittük, hogy véget ért a mérkőzés, nem volt meg a kellő figyelem és koncentráció, és ez egy ilyen erős csapat ellen, mint a Csíkszereda, nem megengedett. Örülök a győzelemnek, sokat tanultunk a ma estéből.