Beharangozó 2018. február 26., hétfő

Fehérvári Titánok - DVTK Jegesmedvék 4-7

Hétfő este 6 óra 30 perckor a DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapata a Fehérvári Titánok vendége volt az Erste Liga negyeddöntőjének harmadik mérkőzésén. Ahogy az várható volt, a házigazdák nem adták könnyen a győzelmet, de végig magabiztos játékot mutatva végül 7-4-es győzelmet könyvelhettünk a találkozó végén, így már csak egy mérkőzésre vagyunk a legjobb négy közé kerüléstől.

Fehérvári Titánok - DVTK Jegesmedvék 4-7


Korongbedobást követően mindkét fél tempósan állt bele a küzdelembe. A hazai gárdán érezhető volt a győzni akarás, az első pár percben több helyzetet is kialakítottak, a 4. percben Szaller lövése be is talált a diósgyőri kapuba (1-0). A gól után mi is tempót váltottunk, sorra alakítottuk ki a helyzeteket, aminek aztán a 7. percben lett meg az eredménye: Galanisz remek átadását Pavuk lőtte kapásból a keresztvas alá (1-1). Ezt követően mindkét fél kipróbálhatta magát előnyben, ám találat egyik oldalon sem esett. A 15. percben aztán 5 az 5 ellen sikerült, ami előnyben nem: Ritó Passzát Tóth Adrián lőtte Kornakker kapujába (1-2). Pár perccel később ismét hátrányba kerültünk, ám itt is mi tudtunk eredményesek lenni: Tóth Adrián szerzett korongot, és végigkorcsolyázva a pályán Kornakker mamutja alatt a hálóba lőtt, tovább növelve a különbséget (1-3).

A második harmad elején hátrányba kerültünk, amit ezúttal ki is használt a hazai csapat: egy jól megjátszott figura végén Kocsis talált be a vendég hálóba (2-3). A gólt követően néhány percig kiegyensúlyozott játék folyt, mindkét oldalon szép helyzetekkel, ám a következő találatra a 28. percig kellett várni, amikor Sakaris passzát Pavuk ütötte be Kornakker kapujába (2-4). A harmad felénél tovább nőtt a különbség: egy gyönyörű összjáték végén Magosi korongja akadt be (2-5). A gól után ismét láthattunk néhány hazai helyzetet, ám pár perc elteltével újra nálunk volt a kezdeményezés, majd a 37. percben ismét előnybe kerültünk, amit ezúttal Colin Joe távoli bombája révén értékesítettünk (2-6).

A záró játékrész is egy vendég hátránnyal indult, itt már szükség volt Adorján bravúrjaira is. Alig védekeztük ki, máris újra hátrányba kerültünk, néhány másodpercre rá Schoenmakers szerencsétlenül pattanó korongja csúszott át a vendég gólvonalon (3-6). A 45. percben előnybe kerültünk, azonban a szerencse itt is a hazaiaknak kedvezett, egy kontratámadás végén Varga Balázs lőtte a kapusról kipattanó korongot a hálóba (4-6). A harmad második felében a házihazdák érezhetően megtettek mindent, hogy közelebb hozzák az eredményt, két perccel a vége előtt Kornakkert is lehozták, hogy hatan támadjanak, ám a taktika visszafelé sült: Pavuk indult meg, és önzetlenül Sakaris elé tette a korongot, aki üres kapura nem hibázott, beállítva ezzel a 4-7-es végeredményt.

Erste Liga rájátszás, negyeddöntő, 3. mérkőzés

Fehérvári Titánok - DVTK Jegesmedvék 4-7 (1-3, 1-3, 2-1)

Székesfehérvár, Ifj. Ocsaky Gábor Jégcsarnok, 214 néző. Játékvezetők: Kincses, Németh, Muzsik, Soltész.
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Kiss) - Rusk, Joe, Galanisz, Magosi, Miskolczi - Láda, Rantanen, Kulmala, Pavuk, Sakaris - Bernáth, Vojtkó, Hajós, Ritó, Tóth A. - Albert, Köllő, Tóth G. Vezetőedző: Mikael Tisell. ​​​​​
Fehérvári Titánok: Kornakker (Gyenes) - Vehmanen, Imre, Schoenmakers, Ainsworth, Részegh - Reiter, Szabó, Hamvai, Mazzag, Vizi - Láday, Szaller, Kocsis, Péter, Szita - Kiss, Sándor, Balogh, Kiss Zs., Varga. Vezetőedző: Kóger István.

1. harmad  03:42  Szaller (Részegh, Láday)  1-0
1. harmad  06:47  Pavuk (Galanisz, Miskolczi)  1-1
1. harmad  14:41  Tóth A. (Ritó, Hajós)  1-2
1. harmad  17:15  Tóth A.  1-3  emberhátrányból
2. harmad  22:54  Kocsis (Reiter, Ainsworth)  2-3  emberelőnyből
2. harmad  28:29  Pavuk (Sakaris, Kulmala)  2-4
2. harmad  30:25  Magosi (Miskolczi, Galanisz)  2-5
2. harmad  37:24  Joe (Galanisz, Tóth A.)  2-6  emberelőnyből
3. harmad  45:08  Schoenmakers (Reiter, Ainsworth)  3-6  emberelőnyből
3. harmad  45:59  Varga (Balogh)  4-6  emberhátrányból
3. harmad  59:23  Sakaris (Pavuk)  4-7

Értékelés

Mikael Tisell: Ahogy arra számítottunk, hazai pályán keményebb ellenfél volt a Fehérvár, de szerencsérencsére ma este is sikerült kézben tartani a meccset, a házigazdák jóformán csak előnyben jutottak lélegzetvételhez. Az emberhátrányos védekezésben szeretnék javulást látni, de összességében elégedett vagyok a ma esti teljesítményünkkkel. Köszönjük a szurkolóknak, akik ismét elkísértek minket.