Beharangozó 2018. január 26., péntek

DVTK Jegesmedvék - Dunaújvárosi Acélbikák 5-2

Péntek este fél hétkor a DVTK Jegesmedvék együttese a Duanújvárosi Acélbikákat fogadta első Erste Liga középszakasz mérkőzésükön. A mérkőzés végig hazai fölényben telt, és 5-2-es hazai győzelemmel zárult.

DVTK Jegesmedvék - Dunaújvárosi Acélbikák 5-2


A mérkőzés előtt átadásra került az Erste Liga alapszakasz legeredményesebb játékosának járó díj, amit Vas János vehetett át, valamint az alapszakasz győzelemért járó Bíró László kupa, ami ugyancsak a hazai csapat vitrinjét gazdagította. Korongbedobás után mérsékelt tempóban kezdtek a csapatok, ám az első perctől kezdve érezhető volt a jégen a hazaiak fölénye. A 4. percben Miskolczi tette vissza szépen a korongot Vas Jánosnak, aki fonákkal tette a korongot Duschek kapujára, de a vendégek hálóőre a helyén volt. A 6. percben 3 az 1 ellen indulhattak meg a hazaiak, Tóth Adrián korcsolyázott végig a pályán és lőtte a korongot a vendég kapuba (1-0). Az első veszélyesebb dunaújvárosi támadásra a 10. percig kellett váni: Izacky lövését magabiztosan fogta Adorján. A harmad második felében két hazai előny is kihasználatlanul maradt, majd a 18. perctől 4 a 4 ellen, a 19. percben pedig kettős vendég előnyben játszhattunk, ami áthúzódott a második harmadra.


Az áthúzódó hátrányt sikerült kivédekezni, kiegészülve ismét a mi akaratunk érvényesült. A 23. percben csapatkapitányunk korongja talált utat a vendégek kapujába (2-0). A 25. percben Azari akadt össze Láda Balázzsal, így 4 a 4 ellen folyhatott a játék, eredménytelenül. A 30. percben Magosi kapott szép indítást, de lövését védte a vendégek kapusa. A 31. percben ismét hátrányba kerültünk, itt nem esett gól, de a 33. percben egy hazai harmadban eladott korongból Nagy Márk volt eredményes (2-1). A 35. percben egy újabb hazai előny következett, amit nagyjából 20 másodperc után egy szép figura végén Galanisz bombázott Duschek kapujába (3-1). Már a harmad utolsó percében jártunk, amikor Tóth Adrián indította remek ütembe Kulmalát, aki nem hibázott, magabiztosan varrta a korongot a hosszú felsőbe (4-1).


Az utolsó játékrész sem hozott meglepő fordulatot, továbbra is a hazaiak domináltak. A 41. percben Adorján fogta Novotny lövését, majd a 42. percben Kulmala szerzett korongot a vendég harmadban, és lőtte ki a rövid sarkot, Duscheknek nem volt esélye (5-1). A gól után is sorra alakítottuk ki a helyzeteket, és legtöbbször a vendégek kapusán múlt, hogy nem született újabb gól. A 49. percben Rantanen kapott szép passzt a kapu mögül, ám lövését hárítani tudta a dunaújvárosi hálóőr. Az 52. percben hátrányba kerültünk, ám itt sem adtunk sok esélyt a vendégeknek, nem engedtük őket felállni a harmadunkban, így ez a két perc is gól nélkül telt. Már a harmad utolsó percében jártunk, amikor egy kontrából meg tudtak indulni a vendégek, és Silló korongja landolt Adorján kapujában, beállítva az 5-2-es végeredményt.

​​​​​Erste Liga középszakasz

DVTK Jegesmedvék - Dunaújvárosi Acélbikák 5-2 (1-0, 3-1, 1-1)

Miskolc, Jégcsarnok, 1005 néző. Játékvezetők: Varjú, Kókai, Kis-Király, Pálkövi.
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Kiss) - Leppanen, Rusk, Magosi, Galanisz, Miskolczi - Láda, Rantanen, Pavuk, Vas, Sakaris - Vojtkó, Joe, Hajós, Kulmala, Tóth A. - Köllő, Albert, Ritó, Berta, Tóth G. Vezetőedző: Mikael Tisell. ​​​​​
Duanújvárosi Acélbikák: Duschek (Koitmaa) - Erdélyi, Mestyán, Azari, Nageler, Novotny - Orbán, Skrypets, Becze, Léránt, Odnoga - Hruby, Lencsés, Hári, Izacky, Turcotte - Hüffner, Tanka, Nagy, Németh, Silló. Vezetőedző: Jason Morgan.

1. harmad  05:21  Tóth A. (Hajós)  1-0
2. harmad  23:47  Magosi (Miskolczi, Galanisz)  2-0
2. harmad  33:54  Nagy (Silló, Németh)  2-1
2. harmad  35:28  Galanisz (Magosi, Leppanen)  3-1  emberelőnyből
2. harmad  39:29  Kulmala (Tóth A., Rantanen)  4-1
3. harmad  42:04  Kulamala  5-1
3. harmad  59:08  Silló (Németh, Nagy)  5-2

Értékelés

Mikael Tisell:  Nehezen indult be a játék, az első harmadban nem igazán találtuk magunkat.Szerencsére sikerült felvenni a ritmust, sok szép találat született a második harmadban, és a védekezés is jól ment, ekkor már érezhető volt a fölényünk. Örülök a mai győzelemnek, megérdemelten nyertünk.

Jason Morgan: Sajnos nem tudtunk ma megfelelően teljesíteni, az elmúlt két hétben csak edzettünk, míg ellenfelünk kemény mérkőzéseken van túl, ez meglátszott a két csapat játékán. Kicsit csalódott vagyok a ma este miatt, nem voltunk az általam elvárt szinten se támadásban, se védekezésben, de fókuszban sem.