Beharangozó 2018. január 22., hétfő

“Győzni megyünk, nem számolgatunk!”

A Magyar Kupa után kedden újabb trófeát nyerhet a DVTK Jegesmedvék csapata. A Visegrád Kupa döntőjének első mérkőzésén kétgólos előnyt szerzett a csapat, azonban Nyitrán nem csak ennek a megvédése a cél. A találkozó előtt Mikael Tisell, a DVTK Jegesmedvék vezetőedzője és Farkas Tamás, a DVTK Jegesmedvék kapusedzője válaszolt az újságírók kérdéseire.

“Győzni megyünk, nem számolgatunk!”

Visegrád Kupa-döntő, 2. mérkőzés

2018. január 23., kedd (Nyitra)
18:00 HK Nitra - DVTK Jegesmedvék

Az első mérkőzést a DVTK Jegesmedvék 4-2-re nyerte. A kupáról a két mérkőzés összesített eredménye dönt, azaz nem számít a második találkozón lőtt gólok száma. Amenniyben 120 perc után döntetlen az állás, 5 perc hosszabbítás következik 3-3 mezőnyjátékossal és hirtelen halállal. Ha nem születik gól, akkor 5-5 büntetőt lőnek a csapatok, és ha ekkor is egyenlő az állás, akkor 1-1 büntetővel egészen addig folytatódik a játék, amíg döntés nem születik.

- Mindenekelőtt ne feledjük, hogy egy hat harmadból álló döntőt játszunk - hívta föl a figyelmet Mikael Tisell. - Hat harmad, aminek még csak a felénél járunk. Ott fogjuk folytatni, ahol abbahagytuk, a hátra lévő háromban is keményen fogunk küzdeni a céljaink eléréséért. Biztos vagyok benne, hogy a nyitrai csapat nagyon ránk fog jönni, hogy eltüntessék a hátrányukat, ezért nekünk erre kell felkészülnünk. Ugyanakkor nem lehet csak védekezni, úgy korcsolyázunk jégre, hogy a maradék három harmadot is meg akarjuk nyerni.

- Nem nagyon foglalkozunk azzal, hogy az első mérkőzésnek mennyi lett az eredménye, úgy megyünk Nyitrára, hogy szeretnénk a hátra lévő három harmadot is megnyerni, nem számolgatunk - tette hozzá Farkas Tamás. - Keményen megyünk előre, nem számoljuk, hogy kétgólos előnnyel rendelkezünk. Ugyanazzal a küzdeni akarással és győztes attitűddel megyünk ki a pályára, mint az első meccsen.