Beharangozó 2017. december 18., hétfő

Segítsünk együtt a hajdúszoboszlói családon!

Futótűzként járta be az internetes hírportálokat a hármas ikreknek életet adó, majd a szülés után életét vesztő hajdúszoboszlói édesanya híre. A család megsegítésére már nagyon sokan összefogtak, hozzájuk csatlakoztak most a DVTK Jegesmedvék szurkolói is, akik a szerdai mérkőzés előtt várják majd az adományokat a jégcsarnokban.

Segítsünk együtt a hajdúszoboszlói családon!


Mint arról szurkolóink már több portálon olvashattak, a szülést követően december 15-én este életét vesztette Debrecenben az az édesanya, aki egészséges hármas ikreknek - két lánynak és egy kisfiúnak - adott életet. A 32 éves hajdúszoboszlói nő korábban óvónőként dolgozott. Az édesapa, a 29 éves Fábián Tamás kamionsofőr, a felfoghatatlan tragédia után rá marad a kicsik ellátása, gondozása.

A félárván maradt újszülöttek és velük a tanácstalan édesapa ügyét a Tündérkör Alapítvány vállalta magára.

A megrendült édesapa a civishir.hu-nak elmondta, feleségével, Nikolettel évek óta próbálkoztak a gyermekvállalással - sikertelenül. Másfél évvel ezelőtt vágtak bele a lombikprogramba, majd miután őt megműtötték, három megtermékenyített petesejtet ültettek Nikolett méhébe, mindhárom pici meg is maradt. Az utóbbi hat hetet Nikolett a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában töltötte, hiszen veszélyeztetett terhes volt. Az egészséges kisbabákat (Mirát, Lénát és Milánt) rendben segítették a világra a terhesség 33. hetében, császármetszéssel december 15-én. Az anyuka nem sokkal később meghalt.

- Az egész országot megrázta az a tragédia, amely egy hajdúszoboszlói családdal történt - áll a DVTK Jegesmedvék Fan Club közleményében. - Miután életet adott hármas ikreinek, a kórházban elhunyt az édesanya. Az édesapa így egyedül maradt a három gyermekkel. A  DVTK Jegesmedvék szurkolói úgy döntöttek, hogy a szerdán este Miskolcon megtartandó, Dunaújváros elleni mérkőzés előtt gyűjtést indítanak a nehéz helyzetbe került család számára. Kérik mindazokat, akik szeretnék adományukkal támogatni a kezdeményezést, a mérkőzés előtt keressék a jégcsarnokban a szurkolói gyűjtőpontot.