Beharangozó 2017. október 14., szombat

DVTK - Vasas 5-0 (1-0)

Nem csak győzött, hanem gólkülönbséget is javított a DVTK. Az OTP Bank Liga 12. fordulójában Debrecenben játszott a Diósgyőr a Vasas ellen. A találkozó elején Nono góljával a hazai csapat szerzett vezetést, amit Ugrai Roland két góllal megtriplázott. Amikor Diego Vela is betalált, eldőlt a mérkőzés, Nikolaos Ioannidis gólja már csak a ráadást jelentette.

DVTK - Vasas 5-0 (1-0)

OTP Bank Liga 12. forduló

Diósgyőri VTK - Vasas FC 5-0 (1-0)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 1081 néző. Játékvezető: Pintér Csaba (Berettyán Péter, Kóbor Péter; Karakó Ferenc, Gyarmati II Tibor).
DVTK: Antal - Eperjesi, Lipták, Karan, Forgács - Vela, Busai, Nono, Ugrai - Szarka, Ioannidis.  Szakmai igazgató: Bódog Tamás.
Vasas: Kamenár - Szivacski, Beneš, James, Ristevski - Burmeister, Berecz, Hangya - Kulcsár, Gaál, Remili. Vezetőedző: Michael Oenning.

Csere: Nono helyett Kocsis az 54., Remili helyett Vergos az 57., Berecz helyett Vogyicska a 65., James helyett Vaskó a 67., Ugrai helyett Óvári a 73., Szarka helyett Makrai a 78. percben.
Sárga lap: Remili a 15., Lipták a 19., Eperjesi az 51., Berecz a 63., Forgács a 88. percben.
Gólszerző: Nono (1-0) a 14., Ugrai (2-0) a 48., Ugrai (3-0) az 58., Vela (4-0) a 71., Ioannidis (5-0) a 77.  percben.

 

Kulcspillanatok

14. perc:  Ugrai cselezett ki több vendégjátékost a 16-oson belül, és amikor szerelték, akkor a kijövő labdát Nono 17 méterről, középről a hálóba lőtte a tömegen keresztül, 1-0

48. perc: Vendégszöglet után Szarka a saját térfélről indította a kontrát, Ugrai Roland vezette a labdát, és csalta a távolságot, végül a 16-os előteréből balról a kapu hosszú oldalába lőtte a labdát, 2-0

58. perc: Forgács ugratta ki a saját térfeléről Ugrai Rolandot, aki egy sprint végén megverte Szivacskit, majd balról, az alapvonaltól 7 méterre a kapu bal oldalába lőtt, 3-0

71. perc: Kocsis tett parádés labdát Diego Vela elé, aki elment a jobb oldalon, majd befelé csinált egy cselt, és közelről a tehetetlen Kamenár mellett a hálóba bombázott, 4-0

77. perc: Nikolaos Ioannidis vezette keresztbe majdnem a félpályáról a 16-os előteréig, jobbról balra a labdát, majd ballal a bal alsó sarokba lőtt, 5-0

Értékelések

Bódog Tamás: - Nekünk ma minden összejött, és ugyan a Vasasnak is volt lehetősége, de nem sok. Talán kissé langyosan kezdtük a mérkőzést, de utána rendesen belelendültünk. Megérdemelte a csapat, hogy hosszú hetek után újra nyerjünk. Berúgtuk a helyzeteket, amit eddig kihagytunk, mert a mi oldalunkra állt az a kis szerencse, ami eddig hiányzott. És emellett, amikor belelendültünk, sokkal jobbak voltunk a Vasasnál, csak idő kérdése volt, hogy mikor jön ki a csapatból. Ugyanez előfordulhatott volna az elmúlt négy mérkőzés bármelyikén, és akkor nyerünk.
Nem ez volt a legjobb meccsünk, elmúlt hetekben játszottunk jobban, amikor veszítettünk. Emberelőnyben lehettünk volna figyelmesebbek, mert az utolsó tíz percben a Vasas többször lőtt kapura, mint mi.
Ugrai hetek óta jó formában játszik, amit a válogatottba is át tudott menteni. Húzóember, megmaradt benne az a dinamika, gólveszély, ami eddig is jellemezte. Nem csak neki, hanem a csapatnak is lendületet adott, hogy meghívták a válogatottba. 
Le a kalappal a játékosok előtt, a hozzáállásuk parádés, és nem minden nap nyer egy csapat 5-0-ra, de mindig van olyan, amit lehet javítani.
Michael Oenning: - Ha az ember csapata 5-0-ra kikap, akkor nincs más teendő, mint a saját berkeinken belül szépen, nyugodtam megbeszélni a történteket. Az első félidőben nem vétettünk túl sok hibát, jól játszottunk, előre játszottunk, igyekeztünk helyzeteket kialakítani, és abból megszerezni a vezetést. Végül egy eléggé átláthatatlan szituációból kaptunk gólt, ezt vissza kell néznem. Utána túlságosan akartunk egyenlíteni, és ebből fakadóan két olyan kontrába futottunk bele, ahol egy az egy elleni szituáció alakult ki. Ezt követően mondhatni, a mérkőzés el is dőlt. A folytatásban - különös tekintettel arra, hogy harcias mérkőzést játszottunk - igykeztem megvédeni a saját játékosaimat önmaguktól, nem hiányzott a kiállítás, ezért cseréltem többet. Az egészre végül Kire Ristevski sérülése tett még rá egy lapáttal, amikor már nem tudtunk cserélni. Ez egy olyan nap volt, amikor semi nem jött össze. Ügyelni kell arra, hogy megfelelően kezeljük ezt a mérkőzést, mert kedden újra pályára lépünk. Voltak olyana elelmek az első félidőben, amire lehet építkezni, nem kell félni a közeljövő meccseitől. A Haladás ellen bebizonyítjuk, hogy nem felejtettünk el focizni!