Beharangozó 2017. augusztus 15., kedd

Zárt kapus lehet a szombati mérkőzés

A múlt szombati Budapest Honvéd - Újpest FC mérkőzés után az MLSZ Fegyelmi Bizottsága ismét stadionbezárással sújtotta a budapesti lila-fehér klubot. Miután az újpestiek nem élnek a fellebbezés jogával, a DVTK elleni találkozó lehet zárt kapus. A jegyértékesítés ennek megfelelően jelenleg szünetel.

Zárt kapus lehet a szombati mérkőzés


Az Újpest FC kedden este az alábbi közleményt jelentette meg hivatalos weboldalán:

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága augusztus 15-i ülésén az alábbiak szerint határozott:

„A FEB a Honvéd - Újpest mérkőzéssel kapcsolatban az Újpestet, mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél, az ellenfél egyik játékosának, más sportszervezetnek és a mérkőzés játékvezetőjének szidalmazása) továbbá hátrányosan megkülönböztető, rasszista megnyilvánulásáért („huhogás”), valamint tárgy játéktér közelébe történt bedobásáért 1.000.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, továbbá elrendeli a nézők nélküli, zárt sportrendezvényben történő mérkőzésrendezést 1 soron következő hazai NB I-es bajnoki mérkőzésre.”

Ennek értelmében az Újpestnek 1.000.000 Ft-os pénzbüntetést kell fizetnie, valamint a soron következő hazai bajnoki mérkőzésük zárt kapuk mögött zajlik a Szusza Ferenc Stadionban.

Az Újpest FC visszalép a fellebbezés jogától, így, ha a szövetség sem határoz máshogy, a most szombati (2017.08.19.) Újpest FC – DVTK összecsapáson maradnak ismét zárva a Szusza Ferenc Stadion kapui.

A szövetség döntése előreláthatóan csütörtökre várható.

A DVTK a szerdai napon hivatalos levélben fogja megkérni a Magyar Labdarúgó Szövetséget, amennyiben a soron következő Újpest FC - DVTK mérkőzést valóban zárt kapuk mögött rendezik, a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően klubunk - azaz a vétlen csapat - szurkolói közül kétszáz fő a helyszínen tekinthesse meg a találkozót. Mivel a DVTK szurkolói képezik jelenleg az ország legnagyobb utazó táborát, bízunk kérelmünk pozitív elbírálásában.