Beharangozó 2017. május 13., szombat

DVTK - Mezőkövesd 2-2 (0-2)

Az OTP Bank Liga 31. fordulójában a DVTK Debrecenben játszott a Mezőkövesd ellen. A találkozó elején kétgólos előnyre tett szert a kontrákra berendezkedő vendégcsapat. A második félidőben Makrai Gábor fejesével, és Busai Attila parádés megoldásával egyenlített a Diósgyőr, és ugyan rengeteget támadott, a győztes gólt már nem sikerült megszerezni.

DVTK - Mezőkövesd 2-2 (0-2)


OTP Bank Liga 31. forduló

Diósgyőri VTK - Mezőkövesd Zsóry 2-2 (0-2)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 3043 néző. Játékvezető: Iványi Zoltán (Georgiu Theodoros, Buzás Balázs; Farkas Ádám, Takács János).
DVTK: Antal - Eperjesi, Busai, Jagodinskis, Tamás - Vela, Mevoungou, Novothny, Ugrai - Makrai, Szarka. Vezetőedző: Bódog Tamás.
Mezőkövesd: Tujvel - Vági, Hudák, Szeles, Gohér - Egerszegi, Bačelić-Grgić - Molnár G., Sterstik, Sós - Kink. Vezetőedző: Radványi Miklós.

Csere: Sós helyett Baracskai a 61., Kink helyett Diallo a 66., Jagodinskis helyett Dausvili a 72., Busai helyett Fülöp a 81., Molnár G. helyett Pauljevic a 83. percben
Sárga lap: Tujvel a 31., Makrai az 51., Egerszegi a 67., Szeles a 70., Baracskai a 90+1. percben.
Gólszerző: Molnár G. (0-1) a 13., Sós (0-2) a 17., Makrai (1-2) a 48., Busai (2-2) a 68. percben.

 

Kulcspillanatok

13. perc: Kink 16 méterről érkező lövését Antal kiütötte, azonban a védők nem tudtak felszabadítani, a jobb oldalon Molnár Gáborhoz került, aki 15 méterről a bal felső sarokba tekert, 0-1

17. perc: Vendégkontra végén, Molnár tette a védők mögé Sós Bencének a labdát, aki a 16-oson belül egyet tolt rajta, majd jobbról a hosszú alsó sarokba lőtt, 0-2

48. perc: Diósgyőri szöglet balról, Ugrai beadását Tujvel kitenyerelte, Eperjesi jobbról visszaívelte, Makrai Gábor 10 méterrő a kapu bal oldalába fejelt, 1-2

68. perc: Makrai keresztlabdája után Vela tette középre a labdát, ahol Busai Attila sarokkal húzta a kapuba, 2-2

Edzői nyilatkozatok

Bódog Tamás: - Az első félidő értékelhetetlen, a második félidő jó volt, azzal elégedett vagyok. A játékosok fejében tisztába kellett tenni néhány dolgot a szünetben, mert a kiesés elleni küzdelem során ennyire nyálasan nem lehet játszani, mint ahogy az első félidőben játszottunk. A játékosok messze helyezkedtek egymástól, a párharcok során nem értek oda, szétszakadt a csapat, agresszivitás semmi. A csatárok magasan próbáltak letámadni, ugyanakkor mélyen védekeztünk, emiatt olyan távolság nyílt a csapatrészek között, amit nem lehet levédekezni. Lehet sokat futni, sprintben közlekedni, de nem lehet odaérni. Amikor feljebb toltuk a védekezést, agresszívebbek lettünk, onnantól működött minden. Koráűbban nem voltunk középen elég masszívak, ezért a 4-4-2-es szerkezteről 3-4-3-ra váltottunk, ezáltal többen lettünk a középpályán, jobban le tudtunk támadni, és odaértünk előre is. A második félidőben úgy játszottak, ahogy kell, így kellett volna az elejétől fogva, és akkor nem lett volna a katasztrofális első félidő. Erre fogunk építeni, és a jövő héten megpróbáljuk az első perctől így felépíteni a játékunkat, mint ahogy ma a második félidőben tettük. Reális a döntetlen, de a mi helyzetünkben megengedhetetlen, hogy elajándékozzunk egy félidőt.
Radványi Miklós: - Az első félidőben a mérkőzés úgy alakult, ahogy megbeszéltük, erre készültünk az egész héten. Játszottunk egy fantasztikus 45 percet, akkor a csapatomban volt még sebesség, agresszivitás, így 2-0-s előnyben mentünk a szünetre. Az öltözőben azt beszéltük meg, hogy 10-15 percig aktívan fogunk játszani, nem állunk be védekezni a 16-osunkra, ugyanazt játsszuk, mint az első félidőben. Azonban rögtön a 2. percben kaptunk egy buta gólt, az nem fordulhat elő, hogy egy kivédekezett szöglet után visszarúgják a labdát, és egy üres játékos gólt fejel. A játékosaim szerint lesről, én a kispadról nem láthattam. Ezzel a hazai csapat visszajött a mérkőzésbe, a saját játékukat játszották. Mi idegesek lettünk, és ugyanaz fordult elő, mint a múlt héten, hiányzott a második félidőben a sebesség, az agresszivitás a játékunkból. Az egy ponttal meg elégedettnek kell lennünk. Természetesen az első félidő alapján hármat szerettünk volna, ezért kissé bosszús vagyok. Meg kell dicsérnem a játékosokat, az akarattal nem volt baj, ha így folytatjuk, akkor a bajnokság hajrájában nem lehet baj.