Beharangozó 2017. március 4., szombat

DVSC - DVTK 3-0 (2-0)

Az OTP Bank Liga 22. fordulójában két távoli lövéssel szerzett vezetést a DVSC az első félidőben, amit a második játékrészben még eggyel megtoldottak. A DVTK csak egy kapufáig jutott.

DVSC - DVTK 3-0 (2-0)


OTP Bank Liga 22. forduló

Debreceni VSC - Diósgyőri VTK 3-0 (2-0)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 4214 néző. Játékvezető: Kassai Viktor (Huszár Balázs, Kóbor Péter; Bognár Tamás, Takács János).
DVSC: Danilović - Osváth, Mészáros, Brković, Ferenczi - Hjundzsun, Jovanović, Tőzsér, Filip, Feltscher - Chuka. Vezetőedző: Leonel Pontes.
DVTK: Rados - Eperjesi, Lipták, Jagodinskis, Lőrincz - Vela, Dausvili, Elek, Ugrai - Szarka, Novothny. Megbízott vezetőedző: Vitelki Zoltán.

Csere: Ugrai helyett Fülöp az 55., Jovanović helyett Sekulić a 64., Szarka helyett Makrai a 67., Vela helyett Kitl és Feltscher helyett Könyves a 77., Chuka helyett Barna a 87. percben.
Sárga lap: Feltscher a 17., Eperjesi a 25., Brković a 37. percben.
Gólszerző: Osváth (1-0) a 30., Ferenczi (2-0) a 34., Feltscher (3-0) a 60. percben.

Kulcspillanatok

30. perc: Osváth Attila távoli lövése Rados kezéről pördült a kapuba, 1-0

36. perc: Újabb távoli gól, ezúttal Ferenczi János lőtt a 16-oson kívülről, és balról a bal alsó sarokban kötött ki a labda, 2-0

60. perc: Még egy távoli gól, Frank Feltscher lövése megpattant, így vágódott a bal felső sarokba, 3-0

Edzői értékelések

Leonel Pontes: - Dr. Horváth Zsoltnak ajánlom a mai győzelmet, aki sokat tett az elmúlt években a DVSC-ért. Ellenfelünknek nem is volt gólszerzési lehetősége, de az őszi szezon és a mai mérkőzés között az volt a legnagyobb különbség, hogy ma belőttük a helyzeteinket. Az első gól után önbizalomra tett szert a csapat, ami a második után még tovább nőtt. Van olyan mérkőzés, amit jó játékkal is el lehet veszíteni, máskor rosz játékkal is lehet nyerni. Ma győzelmünk jól játékkal is párosult. Gratulálok az összes játékosnak, akik kiváló munkát végeztek. Még 11 mérkőzés van hátra a bajnokságból, a mai győzelem további lökést jelenthet a folytatásra. 

Vitelki Zoltán: - Magamra vállalom a felelősséget, mert nem tudtam felkészíteni a csapatot sem taktikailag, sem mentálisan, és nem tudtam elég hitet adni a játékosoknak azzal kapcsolatban, hogy ezt a mérkőzést meg lehet nyerni. Hosszú játékos pályafutás áll mögöttem, tudok a sorok között olvasni, jövő héten helyre kell hozni a ma elkövetett hibákat. Az biztos, hogy egy hét több, mint egy nap. Úgy mentünk ki a szünet után, hogy szeretnénk minél hamarabb gólt szerezni. Azt gondoltam, ha 0-2-nél betalálunk, akkor van esélyünk megnyerni a mérkőzést. Most ilyen szériában vagyunk, a fejes után a kapufáról kifelé jött a labda. Sokkal többet kell tennem nekem is és a csapatnak is, mert győzelmekkel lehet előre lépni. Nagyon nehéz edzői feladat hitet adni a játékoskonak, nehezebb mint játékrendszereket kiatalálni. Többet kell dolgoznunk, és nagyobb alázattal kell lenni a futball iránt.