Beharangozó 2017. január 21., szombat

DVTK Jegesmedvék - Sport Club Csíkszereda 7-2

A DVTK Jegesmedvék a Csíkszeredát látták vendégül szombaton este a Miskolc Városi Jégcsarnokban. Csapatunk végig vezetve és magabiztosan játszva győzte le ellenfelét. A meccs legjobba az egy gólig és két gólpasszig jutó Andrew Johnston volt.

DVTK Jegesmedvék - Sport Club Csíkszereda 7-2


A mérkőzésre Laczkó Ákoson kívül minden játékos felépült, így Doug Bradley a legjobb összeállításban küldhette pályára a csapatot. Az utóbbi időkben hozzászokhattak szurkolóink, hogy már a meccsek legelső pillanataira is érdemes kiérni a jégcsarnokba, mert hamar góloknak lehet örülni. Most sem történt ez másként. Colin Joe lőtt közelről egy gyors támadást követően a második perc végén, a játékszer Grant Toulmin elé került, aki nem hibázott és hamar megszereztük a vezetést. (A jegyzőkönyvben egyelőre hibásan szerepel.) A megszokottól lassabb tempóban folytatódott a mérkőzés, a Csíkszereda próbálta tördelni a játékot. Ennek ellenére sikerült megszerezni a második gólunkat. Sakaris, Toulmin összjáték után utóbbi passzolt Johnstonhoz, a vert helyzetben lévő kapus nem tudott menteni, és a DVTK Jegesmedvék 61-ese kapásból bevette kapuját. A két gólos vezetésnek nem örülhettünk sokáig. Egy kapu előtti kavarodás során, egyik védőnk korcsolyájáról szerencsésen pattant a vendégjátékosok elé a korong, és Moldován egy gyors mozdulattal kilőtte a felső sarkot, Kiss Bence tehetetlen volt. A harmad további részében, nem alakult ki folyamatos játék, a kapuk kevés alkalommal forogtak veszélyben.

A második harmad emberelőnnyel kezdődött, amit csapatunk hamar ki is használt bár nem egy klasszikus emberelőnyös figura végén. Magosi lódult meg a koronggal, és a kék vonalnál lövésre szánta el magát, elemi erejű lövésével szemben Onodinak nem volt ellenszere, így hamar kettőre nőtt ismét az előnyünk. A harmadban nem változott a játék képe az első játékrészben megszokotthoz képest. Sok játékmegszakítás és kiállítás tarkította a meccset. Újabb gólra az utolsó percig kellett várni. Johnston ugratta ki Sakarist, aki többször is próbálkozhatott lövéssel. Kanadai légiósunk, nem hagyta magát kilökni a kapu elől, és addig próbálkozott, amíg a korong utat nem talált a hálóig.

A záró játékrész ismét egy gyors diósgyőri góllal kezdődött. Pavuk Attila indult meg középen és egy szép és erős lövéssel megszerezte csapatunk ötödik gólját. Továbbra is támadásban maradtak a DVTK Jegesmedvék, sorra alakultak ki a helyzetek. A csíkszeredai csapat csak szabálytalan eszközökkel tudta megállítani a hazai rohamokat. Kettős emberelőnybe kerültünk, amit Jarkko Leppanen hamar gólra váltott, de hosszas videózás után a játékvezetők nem adták meg finn hátvédünk gólját. Két perccel később ismét emberelőnybe kerültünk, de itt már nem volt kérdés. Hajós Roland kapott középen egy korongot, és gyönyörű lövéssel növelte 5 gólosra a különbséget. Néhány pillanattal később újra kettős előnybe kerültünk. Gőz Balázs távoli lövése még lejött a kapusról, de a kipattanóra Miskolczi Márk ért oda először, és megszerezte csapatunk hetedik gólját. Egy perccel később szépítettek a vendégek. Egy hátsó figyelmetlenséget követően Valchar fordulhatott be a kapu mögül, és lőtt a léc alá. Több gól már nem esett, csapatunk magabiztos játékkal győzte le negyedszer is a Csíkszereda csapatát. A következő mérkőzésre sem kell sokat várni, hétfőn este a Dunarea Galati látogat a miskolci jégcsarnokba.

MOL 196

DVTK Jegesmedvék – Sport Club Csíkszereda 7-2 (2-1, 2-0, 3-1)

Miskolc, 810 néző. Játékvezetők: Varjú, Gangel, Kormos, Sipos.
DVTK Jegesmedvék: Kiss (Adorján) – Láda, Leppanen, Pavuk, Galanisz, Magosi – Gőz, Vojtkó, Miskolczi, Hajós, Tóth – Joe, Tuominen, Sakaris, Johnston, Toulmin –Popovics, Bernáth, Szopos, Ritó, Sági. Edző: Doug Bradley.
SC Csíkszerefa:Onodi (Ruczuj) – Wood, Salló, Valchar, Bíró, Antal Zs. – Korenko, Papp Sz., Molnár, Farkas, Antal N. – Campbell, Gecse, Moldováv, Solarev – Bors, Orbán, Geréb, Egyed. Edző: Leo Gudas.

1. harmad: 01:51: Johnston (Joe) 1-0
1. harmad: 11:26: Johnston (Toulmin, Sakaris) 2-0
1. harmad: 12:24: Moldován (Egyed, Gecse) 2-1
2. harmad: 20:12: Magosi (Láda, Leppanen) 3-1 emberelőnyből
2. harmad: 39:08: Sakaris (Johnston) 4-1
3. harmad: 41:00: Pavuk (Magosi, Galanisz) 5-1 
3. harmad: 49:18: Hajós (Vojtkó, Tóth) 6-1 emberelőnyből
3. harmad: 53:57: Miskolczi (Gőz, Vojtkó) 7-1 kettős emberelőnyből 
3. harmad: 54:20: Valchar (Solarev) 7-2 emberhátrányból 

Doug Bradley: - Jó mérkőzést játszottunk. Örülök, hogy szereztünk néhány emberelőnyös gólt, bár nem volt mind kijátszott figura. Többet lőttünk mint korábban és ez meghozta gyümölcsét. Fegyelmezetten játszott az egész csapat, elégedett vagyok a ma esti teljesítményünkkel.