Beharangozó 2020. szeptember 28., hétfő

Fórizs Sándor: Nem lesz könnyű dolgunk

Bő három hét kihagyás után folytatódnak a Simple Női Liga küzdelmei. A válogatottak mérkőzései miatti szünetről és a kedd esti ETO FC Győr elleni hazai meccsről beszélgettünk a DVTK női labdarúgó csapatának vezetőedzőjével, Fórizs Sándorral.

Fórizs Sándor: Nem lesz könnyű dolgunk


Simple Női Liga 5. forduló

2020. szeptember 29., kedd
18:15 DVTK - ETO FC Győr (Tv.: M4 Sport)

- Viszonylag szokatlan, hogy ennyi idő teljen el két bajnoki forduló között. Mivel telt számotokra ez a három hét?
- Azoknak a játékosok, akik nem utaztak el a válogatottba kemény edzésekkel töltötték a napjaikat, a válogatott játékosaink (Boros Kinga, Nagy Fanni és Schildkraut Fruzsina a magyar, Sofia Kongouli és Eirini Nefrou a görög, Bianca Sandu a román, Biljana Bradić pedig a szerb női labdarúgó-válogatottba kapott meghívót - a szerk.) pedig sok-sok élménnyel gazdagodtak, többen közülük pályára is léptek a nemzeti csapatban, amihez ezúton is gratulálok! Hasznosan telt ez a három hét. Bianca Sandu ugyanakkor megsérült a válogatottnál, így rá biztosan nem számíthatok az ETO ellen.

- A tévés meccsek előtt rendre megkérdezem, hogy mit jelent a televízió nyilvánossága a lányok számára, te pedig mindig elmondod, hogy ez egy extra motiváció, ezért inkább most arra lennék kíváncsi, hogyan lehet ezt kizárni a fejekből, vagy ki kell-e zárni egyáltalán?
- Nem kell kizárni, ennek tudatában kell pályára lépni. Minden hazai mérkőzésünkre nagy számban látogatnak ki a szurkolók, szerencsések vagyunk magyar szinten, hiszen egyik női csapat sem mondhatja ezt el magáról. Mindegy, hogy háromszáz, négyszáz, ötszáz vagy közel kétezer ember (mint egyszer az FTC ellen) jön ki, a hazai meccsek mindig különlegesebbek, mint az idegenbeliek. A játékosaink minden esetben szeretnének örömet szerezni a szurkolóknak, ami gólokban kell, hogy jelentkezzen. Biztos vagyok benne, hogy aki pályára fog lépni, minden erejével azon lesz, hogy a csapat nyerjen és a szurkolók, akik kilátogatnak, vagy a tévében nézik, boldogak legyen a lefújás után. Várunk mindenkit szeretettel a helyszínen és a tévé képernyők előtt is.

- Ezen a mérkőzésen olyan járványügyi előírások lépnek életbe, amelyek a legutolsó fordulóban még nem voltak érvényben. Ezek elsősorban a két csapatra és a velük közvetlenül érintkező munkatársakra vonatkoznak. Mit jelent ez számotokra?
- A legfontosabb, hogy bármi legyen is az eredmény, ezúttal sajnos nem fogunk tudni pacsizni a szurkolókkal, de szokás szerint sorfalat állunk majd a lelátó előtt és közösen fogunk énekelni. Olvastuk mi is a híreket, hogy több női labdarúgó csapatnál is voltak koronavírusos esetek, átestünk mi is a kötelező COVID-19 tesztelésen és örömmel mondhatom, hogy nálunk szerencsére minden teszt negatív eredményt adott, így semmi akadálya nem lesz annak, hogy 18 óra 15 perckor útjára induljon a labda a DVTK Stadionban.

- Milyen ellenfélre számítasz kedden este?
- A győri csapat nagyon fiatal játékosokból áll. Masszívan fognak védekezni és egészen addig nehéz dolgunk lesz, amíg nem rúgunk nekik gólt. Óva intek mindenkit attól, hogy a tabella jelenlegi állását nézegesse, nem lesz könnyű dolgunk.

- Készül a csapat bármilyen különleges akcióval kedd estére?
- Igen. Örülök annak, hogy lehetőségünk nyílik arra, hogy méltóképpen elbúcsúztassuk korábbi csapatkapitányunkat, Tóth Alexandrát, aki három esztendőn keresztül viselte a karszalagot Diósgyőrben. Jelenleg a győriek utánpótlásában és a felnőtt csapat mellett is dolgozik, így ő is itt lesz a mérkőzésen. Szeretnénk neki egy kis ajándékkal kedveskedni.