Beharangozó 2019. október 16., szerda

EK: Aluinvent DVTK - PEAC-Pécs 75-47

Az Európa Kupa H csoportjának első fordulójában a PEAC gárdáját fogadta az Aluinvent DVTK, és egy izgalommentes mérkőzésen magabiztosan 75-47-re győzte le ellenfelét.

EK: Aluinvent DVTK - PEAC-Pécs 75-47


A találkozó elején néhány hiba után a hazai csapatban Goree és Morrison, míg a pécsieknél Wentzel Nóra kapta el leginkább a fonalat. A 3. percben aztán Udodenko is beszállt hármójuk dobóversenyébe egy hárompontossal (9-9). A következő periódusban is szorosan alakult az eredmény, az ex-diósgyőri Szabó Fanni két büntetőjére a DVTK chilei centerének akadt válasza, majd Škorić is feliratkozott a pontszerzők közé (13-11). Kaposi egyenlített, majd ismét Maja villant, a palánkot hívva segítségül a gólhoz. A negyed hajrájában Szűcs ért el könnyű kosarat, időt kért a vendégcsapat. Ezt követően egy Hegedűs-büntetőn kívűl már csak egy Morrison-középtávolit jegyezhettünk fel (19-14).

 

A második játékrész kosár nélküli első perce után Bravard hintett egy triplát, a túloldalon Morrison sem tétlenkedett és megszerezte tizedik pontját is a találkozón. Udodenko duplája után Szűcs csent el egy labdát, majd szaladt el vele ziccerig, majd Kiss találatával kialakult az addigi legnagyobb különbség a mérkőzésen (25-19). A folytatásban kissé befagyott az eredményjelző, a csapatok brusztoltak becsülettel, de elég sok hiba csúszott be a játékba. Majdnem három góltalan perc után Szűcs Réka terelte a gyűrűbe a játékszert, úgy tűnt, a szőke 8-asunk jó formáját megőrizve ott folytatta, ahol vasárnap a Szekszárd elleni bajnokin abbahagyta. A következő momentum, ami tapsra ragadtatta a hazai nézőket, annak szólt, hogy januári sérülése után Katona Szidónia újra pályára lépett. Szűcs önzetlen asszisztját Kiss váltotta pontokra, így „közte tíz” lett (29-19). A nagyszünetig még Kányási Vera is bevágott egy hármast, illetve Morrison és Goree is könnyű kosarakat szerzett, így Szabó Fanni büntetői csak szépségtapaszt jelenthettek a fekete mezeseknek (36-21). 

 

Megnyugtató vezetése birtokában nyugodtan játszhatott az Aluinvent DVTK a második félidőben, Medgyessy szemfüles passzából Morrison növelte csapata előnyét. Két és fél perc kellett a PEAC-nak, hogy a betaláljon, akkor Bravard szórt egy hármast. Ezzel csak megráncigálta az oroszlán bajszát, mert ritmust váltott a DVTK. A következő periódusban Pusztai, Morrison és Szűcs is pontosan céloztak, a másik oldalon Wentzel igyekezett tartani velük a lépést (47-28). Meszlényi Róbert időkérése után az ukrán Udodenko vállalt el egy hárompontost és tette ezt sikerrel, Pusztai reagált erre egy duplával. A folytatásban viszonylag csendesen csordogáltak az események, a hazai együttes abszolút kontroll alatt tartotta a mérkőzést, és a félidőhöz képest még növelni is tudta a különbséget (56-36).

 

Bravard nyitotta meg a záró felvonást egy kettessel, a másik oldalon Goree rázta meg magát, miközben Škorić is volt pontos a festékből. Az ellenfélnél Wentzel igyekezett tartani a lelket a csapatában, de így is húsz pont fölé nőtt a differencia (62-41). Cziczás László sűrűn forgatta a csapatát egyenletesen elosztva a játékperceket. A negyed felénél Goree és Kányási sem hibázott a büntetővonalról, és miután utóbbi egy remek gólpasszal is kiszolgálta Maját, jöhetett a pécsi csapat újabb időkérése (68-41). A hátra lévő időben már csak a diósgyőri győzelem mértéke volt kérdéses, a végeredmény Medgyessy Dóra gyönyörű hármasával alakult ki (75-47). 

Az Aluinvent DVTK következő mérkőzését a bajnokság 5. fordulójában Zalaegerszegen vívja. a találkozó szombaton 17 órakor kezdődik a ZTE otthonában.

Az Európa Kupában pedig legközelebb október 23-án 20 órától lép pályára Spanyolországban a Sedis Bàsquet ellen.

Női Kosárlabda Európa Kupa, H csoport, 1. forduló

Aluinvent DVTK - PEAC-Pécs 75-47 (19-14, 17-7, 20-15, 19-11)

Miskolc, Generali Aréna 800 néző. Játékvezetők: Rohacky (osztrák), Dotsenko (ukrán), Chrakowiecki (lengyel).
DVTK: Medgyessy 3/3, Pusztai 6, Škorić 10, Goree 14, Morrison 18. Csere: Kányási 5/3, Szűcs R. 11/3, Kiss A. 8. Vezetőedző: Cziczás László.
PEAC: Szabó F. 4, Wentzel 15/3, Gémes-Sarok, Bravard 10/6, Udodenko 13/6. Csere: Kaposi 2, Horobets, Ruják 2, Hegedűs 1, Sánta. Edző: Meszlényi Róbert.

Edzői értékelések

Cziczás László: - Az volt a legfontosabb, hogy megfelelő legyen a hozzáállásunk. A lányok ezt teljesítették és megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. Zele Dorina kisebb sérülés miatt hagyta ki a találkozót, szombaton azonban már számítok a játékára.

Meszlényi Róbert: - Két hete megsérült az irányítónk, és nélküle nagyon nehéz helyzetben kerültünk. Ráadásul sorban olyan csapatok ellen játszunk, amelyek egyébként is erősebbek nálunk. Próbáltunk minél többet kihozni a mérkőzésből. Jelenleg tizenöt percig tudunk úgy játszani, amíg Szabó Fanni elbírja a csapatot, utána elfogy a ritmusunk, és elfogy az önbizalmunk. Nehéz így játszani, nincs vezéregyéniségünk, aki fogná a zászlót és átlendítené a csapatot a nehéz szérián.