Beharangozó 2020. január 10., péntek

HK Nitra - DVTK Jegesmedvék 1-3

A DVTK Jegesmedvék csapata remek győzelmet aratott a HK Nitra otthonában. A péntek esti mérkőzésen Kiss Patrik egy emberhátrányos találattal szerezte meg a vezetést, amire a hazaiaknak még volt válasza a második játékrész elején. Ezt követően Dudás és Vas talált be a kapuba, a folytatásban pedig nagyszerűen kontrollálta a játékot Marcel Rodman csapata és megérdemelten hozta haza a három bajnoki pontot.

HK Nitra - DVTK Jegesmedvék 1-3


Piros-fehér rohamokkal indult a meccs, aminek első két percében a hazaiaknak a saját harmadukból való kijövetel is nehézséget okozott. Az első igazán nagy helyzet Galanisz előtt adódott, majd Blackwater válaszolt. A 6. percben Jesse Dudás kapott két perces büntetést akadályozásért, az öt a négy elleni játék pedig egy emberhátrányos gólt hozott. Kiss Patrik szerzett korongot a pálya felénél, majd magabiztosan lőtte a korongot a kapuba (0-1). A találat után gyors, oda-vissza játék alakult ki. Nagy tempóban játszottak a csapatok és hamar odaértek egymás kapuja elé. A nagy küzdelem ellenére fegyelmezetten játszottak a felek, így egyenlő létszámban folyt a játék az első harmadban.

A második harmad első cseréjében Mezei ült ki a büntetőpadra, de a létszámfölénnyel nem sikerült élni. Ahogy kiegészültek a hazaiak némileg váratlanul az egyenlítő találatot is megszerezték Morrison révén (1-1). Nem sokáig maradt az egyenlő állás, a 29. percben Rodman tette a korongot Jesse Dudáshoz, aki a kékvonalról lőtte meg csapata második gólját (1-2). A gól után elcserélte magát Marcel Rodman gárdája, de ez a létszámfölény nem hozott gólt, nem úgy, mint a másik oldalon lévő emberelőny. Csányi kiállítása miatti két percben Vas Jánoshoz került a korong, aki egy nagyon erős és pontos lövéssel vette be Simboch kapuját (1-3).

A záró játékrész első cseréjében a hazaiak előtt adódott egy nagy lehetőség, majd a folytatásban Adorján mutatott be két nagy védést. A 44. percben Simboch kapott két perces büntetést a kapu elmozdításáért, az emberelőny ugyan gólt nem hozott, de két perccel kevesebb volt hátra a meccsből. Egyenlő létszámban meddő nyitrai fölény alakult ki, többet birtokolták a korongot, de a piros-fehérek viszont remekül játszottak a védekező zónában és okosan pörgették a hátralévő perceket. Már három perccel a vége előtt lehozta Simboch kapust a nyitrai vezetőedző, két alkalommal is a gólvonal közelében állt meg a kiemelt miskolci korong. Az utolsó másodpercekben a hősies védőmunkának és Adorján védéseinek köszönhetően már nem változott az eredmény, így fontos három pontot gyűjtött be az idegenbeli meccsen Marcel Rodman együttese és három ponttal ellépett a nyitraiaktól a tabellán.

Tipsport Liga

41.forduló

2020. január 10. 18:00

HK Nitra - DVTK Jegesmedvék 1-3 (0-1, 1-2, 0-0)

Nyitra, Nitra Arena, 2.227 néző, játékvezetők: Jozef Tvrdon, Robert Müllner, Lukas Kacej, Tomas Gegan

HK Nitra: Simboch (Hanuljak) – Kubka, Fominykh, Blackwater, Kerbashian, Yellow Horn, Minárik, Nemec, Pupák, Koys, Sloboda, Hrusik, Mezei, Bucek, Kollár, Lusnák, Versteeg, Korim, Hanuljak, Morrison, Csányi, Scheidl, Vezetőedző: Marián Bažány

DVTK Jegesmedvék: Adorján (Rajna) – Ross, Szirányi, Rodman, Galanisz, Magosi – Gőz, Dudás, Harrison, Vas, Beach – Láda, Vandane, Miskolczi, Tousignant, Kiss P., - Vojtkó, Ritó Vezetőedző: Marcel Rodman

0-1 06:27 Kiss P
1-1 22:48 Morrison
1-2 28:52 Dudás (Rodman, Galanisz)
1-3 34:04 Vas (Beach, Vandane)

Statisztika

Lövés 39-22
Védés 19 (86.36 %) : 38 (97.44 %)
Büntetés percek 6-4
Buli elhozatal 20/33 (60.61 %) : 10/33 (30.30 %)

Értékelés

Marcel Rodman: Úgy gondolom, hogy jól kezdtük a meccset, ami nagyon fontos volt számunkra. Megérdemelten szereztük meg a vezetést, majd az egyenlítő gól sem törte meg a játékunkat. Jól dolgoztunk, a játék apró elemeiben nem hibáztunk és kontroll alatt tartottuk a meccset. Örülök neki, hogy ezúttal 60 percen keresztül következetes játékot játszottunk. Az utóbbi hetekben pont ez a következetesség hiányzott tőlünk. A srácok nagyon megérdemelték már ezt a győzelmet, büszke vagyok rájuk és örülök a sikernek.