Összefoglaló 2019. november 2., szombat

DVTK - Kisvárda 3-1 (1-0)

Az OTP Bank Liga 11. fordulójában Serhii Shestakov góljával hamar vezetést szerzett a DVTK a Kisvárda ellen. A második félidőben előbb egyenlítettek a vendégek, majd Iszlai Bence értékesítette a jogos büntetőt. Ezt követően a Kisvárda egyre inkább minden-mindegy alapon támadott, a DVTK pedig kedvére kontrázott a kinyíló védelem ellen. Végül a Bacsa Patrik buktatásáért megítélt büntetőből Rui Pedro állította be a végeredményt.

DVTK - Kisvárda 3-1 (1-0)


OTP Bank Liga 11. forduló

Diósgyőri VTK - Kisvárda Master Good 3-1 (1-0)

Miskolc, DVTK Stadion, 4269 néző. Játékvezető: Berke Balázs (Albert István, Medovarszki János; Farkas Ádám, Ducsai József).
DVTK: Danilović - Polgár, Brković, Karan, Tamás M. - Márkvárt, Iszlai - Shestakov, Rui Pedro, Korbély - Hasani. Vezetőedző: Feczkó Tamás.
Kisvárda: Felipe - Melnyk, Kravchenko, Protić, Hej - Lucas, Bumba - Gosztonyi, Tsoukalas, Grozav - Tischler. Vezetőedző: Dajka László.

Csere: Tischler helyett Hugo Seco a 33., Shestakov helyett Prosser az 51., Gosztonyi helyett Sassá a 66., Korbély helyett Bacsa a 70., Tsoukalas helyett Anderson Pico a 82., Hasani helett Tabaković a 85. percben.
Sárga lap: Grozav a 64., Tsoukalas a 77., Karan a 90+1. percben.
Gólszerző: Shestakov (1-0) a 3., Bumba (1-1) az 51., Iszlai (2-1, 11-esből) a 62., Rui Pedro (3-1, 11-esből) a 90+3. percben.


Kulcspillanatok

3. perc: Serhii Shestakov csapott le Melnyk rossz keresztlabdájára a vendég 16-os előterében, tolt egyet rajta, majd a kapu jobb alsó sarkába lőtt, 1-0

50. perc: Melnyk jobb oldali beadására érkezett középen Claudiu Bumba, és közelről a hálóba fejelt, 1-1

62. perc: Büntető a DVTK javára kezezésért, miután Polgár középre lőtt labdájába Protić kézikapus módjára egyszerre ért bele lábbal és kézzel. Iszlai Bence állt a labda mögé, és a kapui jobb oldalába bombázott félmagasan, 2-1

90+3. perc: Naderson Pico akasztotta Bacsát a 16-os jobb oldalán, büntető. Rui Pedro állt a labda mögé, és a bal fölső sarokba bombázott, 3-1

Edzői értékelések

Feczkó Tamás: - Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, a célunk az volt, hogy az első negyedórában nyomás alá helyezzük az ellenfelet. Ez sikerült, megszereztük a vezetést is.
Ezt követően átadtuk a területet, hogy legyen helyünk kontrázni, sajnos az első félidőben egyet sem sikerült végigvinni. A helyzetünkből adódóan minden győzelemnek súlya van, ezért túlságosan visszahúzódtunk. A szünetben rendeztük a sorokat, megbeszéltük, hol legyen a védekező vonalunk, ennek köszönhetően több labdát szereztünk az ellenél térfelén, így hamarabb értünk a kapujuk elé.
A második félidőben akkor kaptuk a gólt, amikor sérülés miatt cserélni szerettünk volna. Számomra az a legfontosabb, hogy a vendégek egyenlítő gólja után jól reagált a csapat, élmény volt nézni, hogyan mentek előre a srácok. A csapatom erejét mutatja, hogy ez a mérkőzés 12 percig állt döntetlenre.A győzelem értékét növeli, hogy egy jó csapatot sikerült legyőzni, a tabellán elfoglalt helyezés, és a ma látottak alapján egyaránt mondom ezt. A mérkőzés, különösen a második félidő jó reklámja volt a nemzeti bajnokságnak, mindkét oldalon láttunk helyzeteket, és végig kiélezett volt. Akár nagyobb különbséggel is győzhettünk volna, hiszen kétszer is 1-1 méterről a kapufát találtuk el, és kifelé pattant a labda. De nem vagyunk telhetetlenek, ma a legfontosabb az volt, hogy visszatérjenek a szurkolók, megmutassuk az igazi arcunkat, ez sikerült.Amellett hogy csapatként jól működünk, hol focizunk, hol küzdünk, mentálisan nagyon erős a csapat, nagy bennük a győzni akarás. Jó játékosokkal dolgozhatok, kritikus helyzetben csapatként gondolkodnak.
Ha egy kisgyermek a labdarúgásról álmodik, mindig ilyen stadionban és ilyen közönség előtt szeretne játszani. A héten azt mondtam Leisztinger Tamásnak, hogy biztosan kijön ötezer ember, ez még nem sikerült, de bízom benne, hamarosan rászolgálunk arra, hogy még többen legyenek a lelátón. Egyébként a tulajdonos úr érkezett családjával elsőként a stadionba, korábban mint én. Rendkívül sikerorientált, a mai mérkőzésen kifejezetten szerette volna, hogy győztesen hagyjuk el a pályát.
Minden győzelem építi a csapatot, ha együtt leszünk, akkor győzni tudunk. Óriási megtiszteltetés, és megelőlegezett bizalom, hogy a nevemet skandálták az ultrák, amivel nekem és a csapatnak is élni, és nem visszaélni kell.
Dajka László: - Nem szeretnék a végeredménnyel foglalkozni, pedig az a döntő. A mezőnyben teljesen egyenrangúak voltunk, nem volt benne a játékban a kétgólos vereség. A hazai csapat teljesen visszahúzódott, miután egy eladott labdából megszerezték a vezetést. Domináltunk, pedig át kellett alakítanunk a védelmet egy sérülés miatt. A végeredmény lehetett volna 2-2, 3-2 oda, vagy 3-2 ide.
A mi oldalunkon befújták a büntető, a másik oldalon nem. Ha rajtam múlna, csak a szándékos kezezést büntetném, mert előfordul, hogy annak a játékosnak a kezéhez ér a labda, aki bedobja magát a labda útjába. Bízom benne, hogy hosszú távon kiegyenlíti a labdarúgás az ellenünk és a javunkra megítélt büntetők számát.
A mutatott játék miatt nem tudom a játékosokat elmarasztalni, súlyos egyéni hibák döntötték el a találkozót.
Gratulálok a hazai csapatnak!