Összefoglaló 2019. augusztus 24., szombat

DVTK - Mezőkövesd 0-3 (0-0)

Az OTP Bank Liga 4. fordulójában a DVTK előtt adódott ziccer, de nem esett gól a Mezőkövesd elleni mérkőzés első félidejében. A második játékrészben a négy perc alatt kétgólos előnyre tettek szertt, majd egy újabb találattal bebiztosították győzelmüket is.

DVTK - Mezőkövesd 0-3 (0-0)


OTP Bank Liga 4. forduló

Diósgyőri VTK - Mezőkövesd Zsóry FC 0-3 (0-0)

Miskolc, DVTK Stadion, 4853 néző. Játékvezető: Andó-Szabó Sándor (Georgiu Theodoros, Szert István; Pillók Ádám, Vad II István).
DVTK: Danilović - Shestakov, Ndzoumou, Karan, Vági - Tóth Ba., Márkvárt - Ternován P., Tajti M., Korbély - Prosser. Vezetőedző: Fernando Fernández.
Mezőkövesd: Szappanos - Eperjesi, Nesterov, Katanec, Vadnai - Karnitski, Berecz - Nagy D., Cseri, Pekár - Zivzivadze. Vezetőedző: Kuttor Attila.

Csere: Ternován helyett Hasani az 51. , Tóth Ba. helyett Tabaković az 58., Cseri helyett Vajda S. a 71., Tajti M. helyett Szabó B. a 80., Pekár helyett Molnár G. a 81., Nagy D. helyett Takács T. a 87. percben.
Sárga lap: Vadnai a 14., Ternován P. a 24., Ndzoumou és Hasani az 55., Zivzivadze a 72. percben.
Gólszerző: Nagy D. (0-1) az 51., Karnitski (0-2) az 56., Cseri (0-3) a 66. percben.


Kulcspillanatok

50. perc: Pekár mnent el a bal oldalon, centerezését Nagy Dániel az ötösről védhetetlenül fejelte a léc alá, 0-1

55. perc: Egy ívelésre Aliaksandr Karnitski futott be a védők mögé (két társa lesen volt, ő nem), és közélről a hálóba lőtt , 0-2

66. perc: Vendég szabadrúgás 21 méterről, balról. Cseri Tamás tökéletesen lőtte ki a jobb fölső sarkot, 0-3

Edzői értékelések

Fernando Fernández: - Nehéz napon vagyunk túl, 0-3 után nem is lehet mást mondani.
Az első félidőben döntetlen-szagú meccset játszottunk, nekünk megvolt az esélyünk a gólszerzésre, de nem lőttük be a ziccert.
A második játékrészben a kövesdiek megrúgták az első góljukat, majd sok helyzetükből hármat értékesítettek, erre mondják, hogy kivégeztek minket.
Az első gól döntőnek bizonyult, lassan mentünk át támadásból védekezésbe, párharcot veszítettünk az oldalvonal mellett, majd középen is elvétettük az érkező embert. A Mezőkövesd rendkívül szervezett csapat, az előny birtokában már a saját játékukat tudták játszani.
Tudtuk, hogy a vendégek sok játékost csoportosítanak a középpálya közepén, ezért mi próbáltuk széthúzni a mezőnyt a bal oldalon Korbéllyal, a jobbon pedig Shestakovval. A tömörülő védelem mögé akartunk kerülni, vagy gyors, védekezésből támadásba történő átmenettel megbontani azt (Prosser helyzete erre a jó példa). A második félidőben minőségi cseréket terveztem pályára küldeni (Hasani, Tabaković, Zsolnai), talán későn történt.
Vendégeink jól kezdték a bajnokságot, egy jó csapat jó játékosokkal, jó edzővel, megérdemlik a gratulációt.
Kuttor Attila: - Nem volt egyszerű mérkőzés, az első félidőben kicsit tompábban játszottunk, hiába birtokoltuk többet a labdát. Ennek meglehetett volna a böjtje, de hál'Istennek nem lett.
A második félidő alapján megérdemeltük a győzelmet, mert támadásban agresszívebbek lettünk, és persze nagyon kellett az első gól.
Gratulálok a csapatomnak, hogy Diósgyőrben így futballozott és nyert. Sok sikert kívánok a továbbiakban a DVTK-nak!