Összefoglaló 2019. március 2., szombat

DVTK Jegesmedvék - MAC Újbuda 2-3 h.u.

A két magyar csapat három győztes meccsig tartó párharcának második mérkőzését a MAC Újbuda a hosszabbításban nyerte meg. A találkozó első harmadában Galanisz és Pance góljával kétgólos előnyt szerzett a DVTK Jegesmedvék, de a vendégek egyenlíteni tudtak, majd a ráadás hatodik percében egy emberelőnyös góllal eldöntötték a találkozót.

DVTK Jegesmedvék - MAC Újbuda 2-3 h.u.


 

A találkozót ugyan olyan nagy tempóban kezdték a csapatok, mint amilyenben a tegnap estit abbahagyták. Az első perctől kezdve folyamatosan veszélyben forogtak a kapuk, bő két perc alatt 6 lövés is eltalálta a kapukat. Az első komolyabb bravúrt Bálizs mutatta be a 6. percben Magosi próbálkozásánál, ami után Pozsgai ült ki a büntetőpadra. A létszámfölényt ugyan nem sikerült kihasználni, de 7 másodperccel azután, hogy a vendég csapatkapitánya visszatért a jégre megszületett a vezető találat. Galanisz Nikandrosz éles szögből tette a kapu elé a korongot, ami végül bálizs kapujába pattant (1-0). A következő cserében újabb kiállítás következett, ezúttal Pápa Márton szabálytalankodott. A MAC emberhátrányos védekezése ismét jól dolgozott, így nem változott az eredmény. Az ezt követő percekben kevés lövést, de gyors és lendületes hokit láthattunk és a kemény ütközések sem maradtak el. Hat perccel a harmad vége előtt Ziga Pance megduplázta a hazai előnyt, amikor Vas János a kapu mögül visszatett korongja egy védő korcsolyájáról Bálizs lábához pattant, a szlovén csatár pedig gyorsan reagált és a kapuba juttatta a játékszert (2-0). Két perccel később Burt közeli lövésénél védett bravúrral Vay Ádám, majd öt másodperccel később már Miskolczi próbálkozását hárította Bálizs.

 

A második játékrészben három perce játszottak a csapatok, amikor Loiseau egy nagyszerű cselt követően a felsővasat találta telibe, két perccel később pedig megszületett az első hazai kiállítás is. Az emberhátrány alatt ismét Bálizs kapujának felsővasát találta el a korong, ezúttal Galanisz szólója során. Ezt követően is nagy iramban játszottak a felek, oda-vissza játék alakult ki a jégen, másodpercek alatt váltottak védekezésből támadásba a csapatok. A folytatásban mindkét oldalon kihasználatlanul maradt egy létszámfölény, viszont a 34. percben a MAC-nak is sikerült a kapuba találni. Bodó kapu mögül visszatett korongja az üresen álló Langkowhoz került, aki megszerezte a szépítő találatot (2-1). A harmad utolsó perceiben Hajós helyzetét jegyezhettük még fel.

 

A harmadik harmadot nagy lendülettel kezdte a MAC, aminek eredményeként az egyenlítés is sikerült nekik. Dudás a pálya széléről adott le egy kapáslövést, a korong pedig Vay Ádámon átcsorogva a gólvonal mögé jutott (2-2). Három perccel később Ziga Pance szerzett korongot a saját kékvonalánál, így egyedül ugorhatott ki, majd hátulról elsodorták, büntető következett. A végrehajtó Galanisz volt, akinek lövését Bálizs Bence kivédte. Ezt követően két miskolci emberelőny maradt kihasználatlanul, egyenlő létszámban pedig izgalmas, oda-vissza játék alakult ki ismét. Két perccel a rendes játékidő vége előtt Loiseau lőtte Bálizs kapujába a korongot. A játékvezetők elsőre gólt ítéltek, majd hosszas megbeszélés után úgy döntöttek, hogy visszanézik videón az esetet, majd érvénytelenítették a találatot.

A hosszabbítást egy rövid közjáték után négy a négy ellen kezdték a csapatok. Az első helyzet Vas János előtt adódott, majd Orbán lövését védte Vay. A 66. percben Crawfordot állították ki a játékvezetők, a létszámfölényt pedig Brown pontos lövésével kihasználta a MAC (2-3).

Tipsport Liga

Kvalifikációs szakasz 2. mérkőzés

2019. március 2. 18:00

DVTK Jegesmedvék - MAC Újbuda 2-3 h.u (2-0, 0-1, 0-1, 0-1)

Miskolci Jégcsarnok, 1.095 néző, játékvezetők: Ondrej Kalina, Martin Korba, Ľudovít Šoltés, Miroslav Kollár

DVTK Jegesmedvék: Vay (Adorján) - Crawford, Kiss, Szirányi, Vojtkó, Láda, Milam, Kulmala, Vas, Pance, Magosi, Loiseau, Harrison, Somogyi, Galanisz, Miskolczi, Ritó, Hajós, Albert, Vezetőedző: Glen Hanlon

MAC Újbuda: Bálizs (Rajna) - Pozsgai, Macaulay, Negrin, Dudás, Garát, Burt, Bugár, Vokla, Orban, Langkow, Bodó, Klempa, Brown, Dansereau, Pápa, Majoross, Terbócs, Odnoga, Kreisz, Szigeti, Vezetőedző: Majoross Gergely

1-0 08:12 Galanisz (Magosi)
2-0 14:09 Pance (Vas, Kiss)
2-1 33:49 Langkow (Bodó, Orban)
2-2 46:46 Dudás (Brown, Dansereau)
2-3 65:39 Brown (Langkow, Dudás)

Értékelés

Glen Hanlon: Ismét jól kezdtük a találkozót, éppúgy, mint a pénteki mérkőzésen. Ennek köszönhetően kétgólos előnyre tettünk szert. A második harmadban az ellenfelünk nagy nyomást helyezett ránk, sokat támadták a kapunkat. Úgy érzem, hogy kettő-kettő után visszavettük az irányítást és kontrolláltuk a játékot, de ennek ellenére a hosszabbításban egy emberelőnyös gól eldöntötte a meccset.

Majoross Gergely: Laposan kezdtük a találkozót, úgy tűnt, hogy bennünk nagyobb nyomot hagyott a pénteki mérkőzés. Két furcsán pattanó korong után kétgólos hátrányba kerültünk, de az utána következő 50 percben bizonyítottuk, hogy gyors és képzett csapat vagyunk. Nem álltunk le egy pillanatra sem. Talán a szerencséből is visszakaptunk valamennyit. Nagyon örülök a győzelemnek

Statisztika

Lövés 36-31
Védés 28 (90.32 %) : 34 (94.44 %)
Büntetés percek 6-8
Buli elhozatal 36/71 (50.70 %) : 35/71 (49.30 %)