Összefoglaló 2018. december 5., szerda

MK: Budaörs - DVTK 5-3 (4-0)

A Budaörs jutott a Magyar Kupa legjobb 16 csapata közé. A Magyar Kupa 8. fordulójában Tatabányán játszott a DVTK a Budaörs ellen, és a rendkívül hatékonyan játszó hazai csapat egy félidő alatt négygólos előnyre tett szert. A második féidőben is hasonlóan alakult a mérkőzés azzal a különbséggel, hogy kimaradtak a helyzetek, majd a DVTK elkezdett gólokat lőni, végül sikerült két gólra felzárkózni, de ez is kevésnek bizonyult.

MK: Budaörs - DVTK 5-3 (4-0)


Magyar Kupa 8. forduló

Budaörsi SC - Diósgyőri VTK 5-3 (4-0)

Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, 120 néző. Játékvezető: Pintér Csaba (Kóbor Péter, Kulman Tamás).
BSC:  Kemenes - Marques-Airosa, Gyurácz, Tányéros, Ódé - Sajbán Mi., Lengyel B. - Fejős, Csiki, Medgyes - Sajbán M. Szakmai igazgató: Bognár György.
DVTK: Radoš - Polgár, Brković, Tamás M. - Eperjesi, Szabó B., Márkvárt, Tóth Bo., Bárdos - Vernes, Bacsa. Vezetőedző: Fernando Fernández.

Csere: Szabó B. helyett Tajti M. és Medgyes helyett Csobánki a 46., Lengyel B. helyett Kesztyűs a 62., Márkvárt helyett Tóth Ba. a 70., Fejős helyett Czvitkovics a 71. percben.
Sárga lap: Bárdos a 33., Csiki és Tajti M. a 74. percben.
Gólszerző: Csiki (1-0) a 9., Gyurácz (2-0) a 14., Medgyes (3-0) a 32., Medgyes (4-0) a 38., Vernes (4-1, 11-esből) a 62., Sajbán Má. (5-1) a 86., Brković (5-2) a 89., Vernes (5-3) a 90+1. percben.


Kulcspillanatok

9. perc: Egy jobbról érkező lapos beadást ezúttal jól talált el Csiki Norbert, és közelről kapásból a hálóba lőtt, 1-0

14. perc: Hazai szöglet balról, a beadást követően lepattanó labdára Gyurácz András reagált a leggyorsabban, és 3 lépésről a hálóba bombázott, 2-0

32. perc: Jobb oldali hazai akció után a lapos beadás szerencsével egy elcsúszó védő mellett átjutott a hosszú oldalra, ahol Medgyes Sinan érkezett, és kapásból a hálóba lőtt, 3-0

38. perc: Hazai szöglet után a kipatttantót Medgyes Sinan a 16-os vonaláról rálőtte, a labda egy védőn megpattant, majd a kapufát érintve a hálóban kötött ki, 4-0

62. perc: Bárdos tört be balról a 16-oson belülre, ahol felvágták. Vernes Richárd állt alabda mögé, és a jobbra vetődő Kemenes mellett a másik oldalra lőtte a labdát, 4-1

86. perc: Egy gyors támadás végén a balról középre tett labdára Sajbán Máté érkezett, és közelről a hálóba lőtt, 5-1

89. perc:  Vernes szabadrúgás után Dušan Brković lőtt 7 métrerről a hálóba, 5-2

90+1. perc: Diósgyőri szöglet balról,  Vernes Richárd beadása érintés nélkül a hosszú felső sarokban landolt, 5-3

Értékelés

Bognár György: - Az első félidőben jól játszottunk, megleptük agresszív letámadásunkkal a ritmust nem találó tartalékos DVTK-t. Az öt rúgott gól ellenére azt mondom, még többet lőhettünk volna, a hajrában viszont kiengedtek a játékosok, ami miatt meg is büntettem őket.
Fernando Fernández: - Mindenekelőtt gratulálok a Budeörsnek a győzelemhez, megérdemelten jutottak tovább. A mi játékunk ma felért egy katasztrófával, ki kell elemezni a hibák okait, majd el kell kezdeni felkészülni a Kisvárda ellen.