Összefoglaló 2019. február 22., péntek

DVTK Jegesmedvék - HC '05 Banská Bystrica 4-5 h.u.

Rendkívül színvonalas és izgalmas mérkőzést játszott a DVTK Jegesmedvék a listavezető ellen. A pénteki találkozó elején a besztercebányai csapat kétgólos előnyre tett szert, amit a második harmadban nagyszerű játékkal sikerült megfordítani. A záró játékrészben 4-4-re módosult az állás, majd a ráadásban egy emberelőnyös találat döntötte el a plusz pont sorsát a vendégek javára. Az egy szerzett ponttal megmaradt az esély a rájátszást érő hatodik pozícióra.

DVTK Jegesmedvék - HC '05 Banská Bystrica 4-5 h.u.


 

A találkozó a besztercebányai csapat számára kezdődött jobban, hiszen az első kaput eltaláló lövésükből megszerezték a vezetést. Lamper tört be a kapu elé, majd a Šoltéstól visszakapott korongot közelről a hálóba továbbította (0-1). A következő cserében megduplázódott a vendég előny, Mihalik a kékvonalról lőtte ki a hosszú sarkot (0-2). Ezt követően Williams kapujánál is kialakultak veszélyes helyzetek, a legnagyobb Loiseau előtt adódott a 6. percben, de lövését a kapus egy látványos spárgával hárította. A következő két lövés Miskolczi és Pance nevéhez fűződött, majd Šoltés kiállítása nyomán emberelőnybe került Glen Hanlon csapata. A létszámfölényt rövid idő alatt sikerült is gólra váltani. Milam a pálya széléről, kapásból lőtt nagy gólt a besztercebányai kapuba (1-2). Két perccel később újabb hazai létszámfölény következett, ami ezúttal kihasználatlan maradt. A 15. percben viszont a címvédő is betalált emberelőnyből, Higgs maradt üresen a kapu előterében és pontos lövésével visszaállította a kétgólos különbséget (1-3). A játékrész utolsó percében Gilbert Gabor kiállítását jegyezhettük még fel.


A második harmadot szenzációsan kezdte meg Glen Hanlon együttese,  hatalmas sebességgel rontott neki a vendég csapatnak. 44 másodperc játék után Szirányi, Kulmala és Pance volt a korong útja, a szép összjáték végén a szlovén csatár lőtt éles szögből a kapuba (2-3). Bő fél perccel később Kulmala elé került a játékszer, aki egy rendkívül pontos lövéssel talált a kapu felső sarkába (3-3). A hazai lendületet két kiállítás törte meg. Előbb Hajós kapott két perces bütnetést, majd Kiss Dániel emelte ki a korongot a játéktérről, így két percig kettős emberelőnyben támadhatott a beszercebányai csapat. Hősies és önfeláldozó védekezéssel sikerült kihúzni a két percet, amit a közönség hangos szurkolással hálált meg. A 27. percben Mihalik szabálytalankodott Kulmalával szemben, az emberelőny alatt pedig Loiseau lőtt a hosszú alsó sarokba (4-3). A gól után Dan Ceman időt kért, hogy rendezhesse sorait. Ez némileg sikerült is neki, hiszen kiegyenlítettebb lett a játék, de a játék nagy tempója változatlanul megmaradt. A harmad végén a játékoskijárónál dulakodás tört ki a két csapat tagjai között, végül Hajós és Marshall kapott 10 perces büntetést.


A harmadik játékrészben folytatódott a heves csata, ami során az indulatokból sem volt hiány. Nemcik, Southorn és Harrison is a büntetőpadra ült. Ez a kettős emberelőny is kihasználatlan maradt, amit a 47. percben megbüntetett a vendég együttes. Surovy lövése kipattant Vayról, az érkező Lamper pedig a hálóba továbbított. Úgy tűnt, hogy akadályozták a kapust, a játékvezetők pedig hosszú percekig videóztak, végül érvényesnek ítélték a találatot (4-4). A folytatásban több időt töltött a korong a vendég harmadban, Williamsnek pedig többször is bravúrt kellett bemutatnia, hogy ne változzon újra az eredmény. A hajrában egy kimaradt Harrison helyzetet és egy szép Vay védést jegyezhettünk fel, így következhetett a ráadás.

A hosszabbítás első percében Crawfordot látták szabálytalannak a játékvezetők, így négy vendég játékos támadhatott három védő ellen. A létszámfölényt Guillaume Asselin váltotta gólra, amivel plusz egy ponthoz juttatta csapatát.

 

Tipsport Liga

53.forduló

2019. február 22. 18:30

DVTK Jegesmedvék - HC '05 Banská Bystrica 4-5 h.u. (1-3, 3-0, 0-1, 0-1)

Miskolci Jégcsarnok, 1.205 néző, játékvezetők: Vladimír Snásel, Miroslav Štefik, Andrej Bogdan, Roman Vyleta

DVTK Jegesmedvék: Vay (Adorján) - Crawford, Kiss, Szirányi, Láda, Milam, Gőz, Kulmala, Vas, Pance, Magosi, Harrison, Loiseau, Somogyi, Galanisz, Miskolczi, Vojtkó, Ritó, Hajós, Albert, Vezetőedző: Glen Hanlon

HC‘05 Banská Bystrica: Williams (Baroš) - Mihalik, Marshall, Glenn, Southorn, Ďatelinka, Kubka, Nemcik, Cešík, Selleck, Faille, Asselin, Stastný, Higgs, Bartánus, Šoltés, Surovy, Lamper, Koper, Zigo, Gabor, Vezetőedző: Dan Ceman

0-1 01:51 Lamper (Šoltés)
0-2 02:24 Mihalik (Selleck, Asselin)
1-2 09:09 Milam (Crawford, Vas)
1-3 15:03 Higgs (Faille)
2-3 20:44 Pance (Kulmala, Szirányi)
3-3 21:20 Kulmala (Magosi)
4-3 27:47 Loiseau (Vas, Szirányi)
4-4 46:29 Surovy (Nemcik, Kubka)
4-5 62:30 Asselin (Faille, Higgs)

Statisztika

Lövés 25-45
Védés 40 (88.89 %) : 21 (84.00 %)
Büntetés percek 22-38
Buli elhozatal 38/70 (54.29 %) : 32/70 (45.71 %)

A forduló további eredményei

HC Kosice - HK Nitra 3-4
MsHK Zilina - MHk 32 Liptovský Mikuláš 6-1
HC 07 Detva - Dukla Trencin 2-6
HKM Zvolen - MAC Újbuda 3-0
HC Nové Zámky - HK Poprad 5-2 (2019.01.29)

Értékelés

Glen Hanlon: Gratulálok a besztercebányai csapatnak a győzelemhez. Egy ilyen erős ellenfél ellen kétgólos hátrányból visszajönni a mérkőzésbe nagy szó. Hatalmasat harcoltunk, aminek egy pont lett az eredménye. Büszke vagyok a csapatomra, hogy a listavezető ellen ilyen teljesítményre voltunk képesek. Izgalmas és szórakoztató mérkőzést láthattak a szurkolók.

Dan Ceman: Jól kezdtük a találkozót. Fókuszáltan játszottunk egy olyan csapat ellen, akik a legutóbbi 20-25 mérkőzésen a legjobb formát mutatták. Rendkívül gyorsan játszottak, valamint az emberhátrányos játékunk nagyon rosszul működött. Miután hátrányba kerültünk ismét koncentráltan játszottunk. Az egyenlítő találatunkat annak köszönhetjük, hogy agresszívan támadtuk a kaput. Örülünk a két megszerzett pontnak.

Összefoglaló