Összefoglaló 2018. december 8., szombat

DVTK - Kisvárda 1-1 (1-1)

Az OTP Bank Liga 17. fordulójában az első félidőben esett két góllal döntetlen született a DVTK - Kisvárda mérkőzésen, hiába uralta végig a találkozót a DVTK, és alakított ki számtalan helyzetet.

DVTK - Kisvárda 1-1 (1-1)

OTP Bank Liga 17. forduló

Diósgyőri VTK - Kisvárda Master Good 1-1 (1-1)

Miskolc, DVTK Stadion, 2513 néző. Játékvezető: Berke Balázs (Szert Balázs, Horváth Róbert; Bogár Gergő, Molnár Attila).
DVTK: Bukrán - Brković, Karan, Tamás M. - Shestakov, Szabó B., Márkvárt, Tajti M., Juhar - Hasani, Vernes. Vezetőedző: Fernando Fernández.
Kisvárda: Felipe - Lukyanchuk, Berios, Ene, Protić - Karasyuk - Ilić, Milevsky, Lucas, Sassá - Horváth Z. Vezetőedző: Dajka László.

Csere: Milevsky helyett Melnyk az 55., Szabó B. helyett Mihajlović az 57., Vernes helyett Bacsa a 73., Sassá helyett Gosztonyi a 74., Karan helyett Tóth Ba. a 85., Ilić helyett Izing a 90. percben.
Sárga lap: Ene a 2., Lucas a 38., Brković a 43., Vernes a 49. percben.
Piros lap: Lukyanchuk az 51. percben.
Gólszerző: Juhar (1-0) a 14., Sassá (1-1) a 32. percben.


Kulcspillanatok

14. perc: Diósgyőri szabadrúgás 30 méterről, középről. Martin Juhar lövése megpattant egy védőn, így Felipe keze mellett a hálóba gurult, 1-0 

32. perc: Ilić bal oldali beadása középen Milevsky lábán változtaatott irányt, majd Sassa fejelt ívesen jobbról a hosszú oldali keresztécre, ahonnan a játékvezető ítélete szerint a gólvonalon túlra pattant a labda, 1-1

51. perc: Pavlo Lukyanchuk rúgott oda Vernesnek, amikor a labda közelben sem volt, piros lapot kapott érte

Értékelés

Fernando Fernández: -  Két különböző mérkőzést láttunk ma. Jól kezdtük a meccset, megszereztük a vezetést, azonban az első félidő utolsó húsz percében a Kisvárda feljött. A kiállítást követően új mérkőzés kezdődött, ekkor visszább húzódott az ellenfél, betömörültek a kapujuk elé, és teljes mértékben rólunk szólt a találkozó. Rengeteg helyzetet alakítottunk ki, de nem tudtuk belőni a második gólt. Jó úton járunk, pontot szereztünk, de Szombathelyen és ma is begyűjthettük volna mind a 3 pontot. Az ellenfél kapuja előtt pontosabbnak kell lenni, amikor pedig ez is megvolt, akkor Bacsa fejesénél Felipe óriásit védett, ami pontot ért az ellenfélnek. Elégedett vagyok a játékkal, a győzni akarással, megtettünk minden a jobb és a bal szélen, középen, sorra érkeztek a szögletek, összesen 20 lövést, 12 szögletet, 15 beadást láttunk, mindent megtettünk, hogy megszerezzük a győzelmet.
Dajka László: - Az első félidőben a hazai csapat többet birtokolta a labdát, de nekünk is voltak nagyon jó időszakaink. Majd jött egy gólváltás, ennyi történt az első félidőben. Nem láttuk kiállításnak a helyzetet, de bízom benne, hogy teljesen jogos volt a piros lap, amivel nagyon nehéz helyzetbe kerültünk. Ránk erőltette a hazai csapat az akaratát, azért húzódtunk annyira vissza. Csúsztak-másztak a játákosok, mindent megtettek, és tíz emberel nekünk is volt 2-3 komoly lehetőségünk. Ekkor természetesen nem tudunk megismételni az első félidő jó játékát, amit sajnálok, mert ki tudja, mi lett volna egyenlő létszám mellett. Dicsérni tudom a küzdőszellemet, a hozzáállást, egy pontot megérdemeltünk.