Összefoglaló 2018. április 14., szombat

Aluinvent DVTK - PINKK 85-51

A bajnoki rájátszás 5. helyéért vívott mérkőzésen az Aluinvent DVTK magabiztosan 85-51 arányban győzte le a PINKK Pécsi 424 csapatát.

Aluinvent DVTK - PINKK 85-51


Nagy Dóra hárompontosa adta meg a mérkőzés alaphangját mindjárt az első támadás végén, amelyre gyorsan jött is a válasz, majd Melnika szerzett szép centergólt. Kimaradt akciók után Fontenette dobta be a büntetőit, majd Sánta megdobta a pécsiek első hármasát (7-5). Jó ritmusú diósgyőri akció végén ismét Nagy hintett egy triplát, a PINKK pedig időt kért. A folytatásban Zele szerezte meg első pontjait közelről, aztán Gémes-Sarok szépített, melyre Peckova felelt (14-7). Sánta a saját lepattanóját megszerezve ért el egy kettest, a túloldalon Melnika talált be a palánk alól, majd Nagy harmadik hármasa után tíz pontra duzzadt a különbség (19-9). Sánta két jó büntetőjével és Ruják szemtelen kosarával közelebb jöttek a vendégek, de Szabó Fanni hármasa után mégis jelentősnek mondható előnynél szusszantak a csapatok (22-13)


Úgy indult a második negyed, hogy Bach Bogi szerzett labdát majd robogott vele végig a pályán és tette fel a ziccert, aztán Szabó növelte az előnyt, Gémes-Sarok egy hárompontossal tartotta a lelket az övéiben (26-16). Brewer és Bach találatai után Ruják és Raksányi szórt egy-egy hármast (33-19). Sánta 2+1-es akcióból volt eredményes, aztán Kovalcsik célzott jól. Raksányi újabb hármasára Séra dobott egy középtávolit (36-26). Melnika büntetőire Zsilinszki válaszolt, majd Vukov szórt egy triplát és Kiss is feliratkozott a pontszerzők közé kialakítva ezzel a félidő eredményét (43-28).


Brewer közeli kettese majd laza triplája gyorsan húsz pontosra duzzasztotta a DVTK előnyét a második félidő elején. Zsilinszki faragott a csapata hátrányából egy 2+1-es akcióval, de erre Fontenette felelt (50-31). Zele és Ruják is csak az egyik büntetőjét értékesítette, de aztán magasabb fokozatra kapcsolt a Diósgyőr, Bach négy pontjával és Raksányi hármasával még jobban elhúzott ellenfelétől (58-32). Az időkérés sem segített a vendégeken, hiszen Melnika szerzett centergólt, majd Nagy szerzett faultos kosárból három pontot majd még kettőt, miközben a PINKK teljesen leblokkolt (65-32). Kovalcsik törte meg a kosárcsöndjüket, de erre Nagy vágott be egy újabb triplát. Zsilinszki és Kiss kosárváltásával alakult ki a negyed eredménye (70-36). 


A záró felvonás kiegyenlítettebb játékot hozott, a PINKK Gémes-Sarok és Zsilinszki révén szórt két triplát, a hazaiak közül Nagy válaszolt hasonlóval (75-42). Ruják is kedvett kapott ehhez a műfajhoz, majd Gémes-Sarok is betalált közelről, azonban Vukov közelije után időt kért a PINKK (77-48). A folytatásban Nagy és Zele célzott jól hazai részről, de közben a vendégek is be-betaláltak (81-51). Több mint három és fél perc volt még hátra a játékidőből, de mindkét csapat koncentrációja alább hagyott, így már csak Szabó Fanni négy pontját jegyezhettük fel a találkozón (85-51). 

 
Női Kosárlabda NB I-A csoport, rájátszás az 5. helyért

Aluinvent DVTK - PINKK-Pécsi 424 85-51 (22-13, 16-15, 27-8, 15-15)

Miskolc, Generali Aréna 200 néző. Játékvezetők: Pozsonyi László, Balogh Gyula, Goda László.

DVTK: Nagy D. 22/15, Fontenette 4, Raksányi 9/9, Zele 5, Melnika 10. Cere: Brewer 7/3, Peckova 2, Szabó 9/3, Bach 8, Vukov 5/3, Kiss A. 4, Aldazabal. Vezetőedző: Ambrus Erzsébet.
PINKK: Gémes-Sarok 18/9, Sánta 7, Séra 4, Ruják 8/3, Zsilinszki 10/3. Csere: Kovalcsik 4, Raus, Bíró. Vezetőedző: Laczka Miklós.

Edzői értékelés

Ambrus Erzsébet: Az elmúlt napokban másfajta mérkőzésre készültünk, a PINKK teljes keretére számítottunk. Közvetlenül a mérkőzés előtt voltak kétségeim, hogy a saját csapatom könnyedén fogja venni a mérkőzést, de szerencsére ez nem valósult meg. Olyan dolgokat tudtunk gyakorolni, amire szükség lehet élesebb meccsen. Élveztük a játékot, felszabadultan játszottunk. További pozitívum, hogy mindenkit pályára tudtam küldeni és ez a jövőben a csapategység szempontjából fontos lehet.

Laczka Miklós: Jó dobóformát mutatott a Diósgyőr, gratulálok nekik, megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. Ebben az összetételben is helytálltunk és a lányok sok mindent megvalósítottak abból, amit megbeszéltünk, büszke vagyok rájuk.