Összefoglaló 2018. március 24., szombat

MAC Budapest - DVTK Jegesmedvék 5-2

Szombat este 8 órakor a DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapata a MAC Budapest vendége volt az Erste Liga döntőjének második mérkőzésén. A hazai csapat kemény csata árán újabb győzelmet könyvelhetett el, így már 2-0-ra vezet a négy győzelemig tartó párharcban.

MAC Budapest - DVTK Jegesmedvék 5-2


Remek hangulatban kezdődött a döntő második mérkőzése, korongbedobást követően rögtön egymásnak feszültek a felek. Az első veszélyes támadást a hazaiak könyvelhették el: Orban lövését magabiztosan védte Adorján. AZ első percekben kiegyenlített játék folyt sok korizással és kevés kapuralövéssel. A harmad felénél negyedik sorunk mutatott be szép összjátékot, ám a korong nem jutott túl a hazai blokkon, a másik oldalon Klempa lövését védte Adorján bravúrosan. A 16. percben egy veszélyes hazai megindulás után előnybe kerültünk, amit egy szép figura végén Galanisz lőtt Bálizs hálójába (0-1). A harmad végéig nálunk volt a kezdeményezés, ám több találat nem esett.


Rögtön a második játékrész elején emberelőnyhöz jutottunk, itt hatalmas helyzeteket sikerült kialakítani, ám nem sikerült gólt kovácsolni az előnyből. Kiegészülve pár percig a hazaiaknál volt a kezdeményezés, ám a 25. percben mégis mi tudtunk ismét betalálni: egy szép akció végén Galanisz korongja jutott túl Bálizson (0-2). A 26. percbe 4 a 4 ellen küzdhettek a felek, itt egyértelműen a mi fölényünk érződött, a MAC hosszú percekig beragadt saját harmadába. A 28. percben aztán megfordult a szerencse, Rusk kényszerült 4 perces pihenőre, az ebből adódó hazai előnyt Somogyi váltotta gólra (1-2). Nem sokkal később ismét Somogyi korongja jutott túl Adorjánon, majd egy percre rá Klempa szerezte meg a hazaiak vezető találatát (3-2). A harmad hátralévő része erős vendég nyomásban telt, ám a különbség nem változott.


Az utolsó játékrész első néhány percében mi játszhattunk fölényben, a 41. percben Kulmala mutatott be szép szólót, ám lövését védte Bálizs. Az idő előrehaladtával egyre inkább kiegyenlítetté vált a küzdelem. Az 50. percben előnybe kerültünk, ám egy védelmi hiba után Klempa szerzett korongot, aki Brown-t indította, aki becsapta Adorjánt, újabb hazai találatot szerezve (4-2). Ezután időt kértünk, Adorján lekorcsolyázott, és hat játékossal próbáltuk előnyünket gólra váltani, ám Mansson korongot szerzett, és egy üres kapus találattal tovább növelte a különbséget (5-2). A mérkőzés hátralévő része paprikás hangulatban telt, kakaskodásokkal és mindkét oldalon kiállításokkal, ám lefújásig az eredmény már nem változott, így már 2-0-ra vezet a MAC a négy győzelemig tartó párharcban.

 ​​​​Erste Liga rájátszás, döntő, 2. mérkőzés

MAC Budapest - DVTK Jegesmedvék 5-2 (0-1, 3-1, 2-0)

Budapest, Tüskecsarnok, 1920 néző. Játékvezetők: Soós, Kincses, Muzsik, Váczi.
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Kiss) - Leppanen, Rusk, Vas, Galanisz, Miskolczi - Láda, Rantanen, Pavuk, Kulmala, sakaris - Vojtkó, Joe, Ritó, Hajós, Tóth A. - Köllő, Berta, Tóth G, Albert. Vezetőedző: Mikael Tisell. ​​​​​
MAC Budapest:  Bálizs (Arany) - Cunningham, Dudas, Klempa, Brown, Dansereau - Garát, Kovács, Terbócs, Mansson, Somogyi - Pozsgai, Bodó, Orban, Toth . Majoross, Vokla, Tóth R., Nagy K., Keresztury. Vezetőedző: Majoross Gergely.

1. harmad  16:39  Galanisz (Vas, Hajós)  0-1  emberelőnyből
2. harmad  25:31  Galanisz (Tóth A.)  0-2
2. harmad  29:35  Somogyi (Mansson, Brown)  1-2  emberelőnyből
2. harmad  32:16  Somogyi (Nagy K.)  2-2  emberhátrányból
2. harmad  33:21  Klempa (Brown, Dansereau)  3-2
3. harmad  50:35  Brown (Klempa)  4-2  emberhátrányból
3. harmad  53:18  Mansson  5-2  emberhátrányból

Értékelés

Mikael Tisell: Jól kezdtünk ma este, a mérkőzés elején sikerült uralni a játékot. A fordulópont a 30. percben volt, amikor kaptunk egy emberelőnyös találatot, majd rövid időn belül még kettőt. Úgy érzem itt ment el a mérkőzés, ezután hiába próbálkoztunk, nem tudtunk közelebb kerülni. Az emberelőnyös játék sem ment ma, hazamegyünk és átgondoljuk a dolgokat, reméljük a következő meccsre újult erővel sikerül kiállni.