Összefoglaló 2018. március 17., szombat

DVTK Jegesmedvék - SC Csíkszereda 4-1

Szombat este 6 óra 30 perckor a DVTK Jegesmedvék vendége a SC Csíkszereda jégkorongcsapata volt az Erste Liga elődöntőjének ötödik mérkőzésén. A házigazda végig magabiztos játékot mutatva 4-1-es győzelmet aratott, biztosítva helyét az Erste Liga döntőjében.

DVTK Jegesmedvék - SC Csíkszereda 4-1


Teltház előtt kezdődött meg az Erste Liga idei elődöntőjének ötödik mérkőzése. A vendég Csíkszereda számára nagy volt a tét, hiszen a vereség a bajnokságtól való búcsút jelentette volna. A harmad első perceiben kimért, precíz passzokat láthattunk, kevés kapuralövéssel, szemmel láthatólag mindkét csapat megbecsülte a korongot. Az első komolyabb helyzet Hajós Roland előt adódott, Ónodi azonban a helyén volt. Az 5. percbne hátrányba kerültünk, ami gól nélkül telt, ám alig egészült ki csapatunk, Joe bombázta rá a kék vonalról, a korong Ónodi mellett a kapuba vágódott (1-0). Fél percre rá ismét örülhetett a hazai közönség: a negyedik sorunk mutatott be szép támadást, aminek a végén Berta Ákos korongja talált utat a hálóba (2-0). A gól után is nálunk maradt a kezdeményezés, a vendégek védelme azonban jó blokkolt, így kevesebb lehetőségünk adódott. A 14. percben Vas lövését fogta Ónodi, majd Miskolczi ziccerét hárította sikeresen. A harmad végéig az eredmény nem változott, így két gólos előnnyel mehettünk pihenni.

 

 


A második játékrész is ugyanabban a mederben folyt, továbbra is hazai fölény érződött a jégen. A 23. percben ez egy újabb találat formájában is megmutatkozott: Magosi gólja növelte tovább a különbséget (3-0). A gól után Ónodit Ruczuj váltotta a csíkszeredai kapuban. A következő percekben kiegyenlített játék folyt, mindkét oldal eltékozolt egy emberelőnyt, majd a 33. percben ismét hátrányba kerültünk. Épphogy kiegészültünk, Gecse engedett el egy távoli lövést, a korong Adorján lepkéséről a gólvonal mögé pattant (3-1). Fél perc múlva jött a válasz: Galanisz Nikandrosz első lövését még védeni tudta Ruczuj, ám a kipattanó korongra ismét 8-as számú csatárunk ért oda, és nem hibázott (4-1). A harmad utolsó perceire beszorítottuk a vendégeket saját harmadukba, ám a játékrész végéig az eredmény nem változott.

 

 

A harmadik harmad sem hozott váratlan fordulatot, továbbra is hazai fölény mutatkozott a jégen, a csíkszeredai együttes csak néhány kontra erejéig tudott kiszabadulni, ám ezek rendre elakadtak védelmünkben. A 49. percbne előnybe kerültünk, itt nagy nyomás alá került Ruczuj kapuja, Galanisz kapáslövéseit azonban bravúrosan védte a vendégek hálóőre. A mérkőzés hajrájában mindent megpróbált a vendég csapat, hogy közelebb hozza az eredményt, ám egy 58. percben kapott kiállítás miatt a vendégek utolsó reménye is elszállt, így magabiztos 4-1-es győzelmet könyvelhettünk el, ami egyúttal a döntőbe jutást is jelenti.

 ​​​​Erste Liga rájátszás, elődöntő, 5. mérkőzés

DVTK Jegesmedvék - SC Csíkszereda 4-1 (2-0, 2-1, 0-0)

Miskolc, Jégcsarnok, 1595 néző. Játékvezetők: Babic, Rencz, Kis.Király, Muzsik.
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Kiss) - Láda, Rantanen, Galanisz, Magosi, Miskolczi - Rusk, Leppanen, Kulmala, Pavuk, Sakaris - Joe, Vojtkó, Hajós, Vas, Tóth A. - Albert, Ritó, Tóth G., Köllő, Berta. Vezetőedző: Mikael Tisell. ​​​​​
SC Csíkszereda: Ruczuj (Ónodi) - Belov, Farkas, Fodor, Taratukhin, Valchar - Brnák, Salló, Bíró, Fabus, Potapov - Flinta, Gecse, Antal, Antal N., Molnár - Györfy, Egyed, Rokaly, Sándor. Vezetőedző: Goudas Leo.

1. harmad  07:35  Joe  1-0
1. harmad  07:55  Berta (Tóth G., Ritó)  2-0
2. harmad  23:34  Magosi (Láda, Galanisz)  3-0
2. harmad  35:38  Gecse  3-1
2. harmad  36:56  Galanisz (Miskolczi, Magosi)  4-1

Értékelés

Mikael Tisell: Nagyon fókuszáltan kezdtünk, jól korcsolyáztunk, egyaaránt helytálltunk támadásban és védekezésben a 60 perc alatt. Nem hagytunk lehetőséget a vendégeknek, és ez meg is látszott a meccsen, nagyon kevésszer jutottak lövéshez. Most két nap pihenő következik, utána pedig a megszokott ütemben készülünk majd a pénteki döntőre.