Összefoglaló 2018. március 14., szerda

SC Csíkszereda - DVTK Jegesmedvék 5-7

Szerda este 6 órakor a DVTK Jegesmedvék a SC Csíkszereda jégkorongcsapatának vendége volt az Erste Liga elődöntőjének negyedik mérkőzésén. A piros fehérek, bár kétgólos hátrányban fejezték be a második harmadot, az utolsó játékrészben mutatott parádés játékukkal megfordították a mérkőzést, és 7-5-re legyőzték a házigazdákat, így már csak egy győzelem kell a döntőbe jutáshoz.

SC Csíkszereda - DVTK Jegesmedvék 5-7


Ismét teltház előtt sorakoztak fel a csapatok a Vákár Lajos műjégpályán, ahova 40 miskolci szurkoló is elkísérte csapatunkat. Nem indult jól számunkra a mérkőzés, a csíkszeredaiak első sorának egy percbe sem telt, hogy vezetést szerezzen Fodor találata révén (1-0). A gólt követően gyors ide-oda játékot láthattunk viszonylag kevés kapuralövéssel. A 6. percben egy kontrából indult meg a hazai csatársor, ám Molnár nem találta el a keresztbe átadott korongot, nem úgy Bíró, aki Potapov passzából talált be a hazai kapuba (2-0). A gólt követően időt kértünk, ezt követően sikerült átvenni a kezdeményezést, aminek a 11. percben lett meg az eredménye: Joe passzából Kulmala talált be (2-1). A gólt követően hátrányba kerültünk, amit sikerült kivédekezni, a 17. percben azonban Schastlivyy korongja talált utat a hálóba (3-1). Húsz másodpercre rá jött a válasz: Sakaris átadásából ismét Kulamala korongra ért hálót (3-2).

A második játékrész alatt végig kiegyenlített játék folyt, mindkét oldalon nagy helyzetekkel. Az idő előrehaladtával vendég fölény kezdett kirajzolódni a jégen, ám a hazaiak védelme keményen állta a sarat. A 36. percben Magosi bombázott kapura egy jól érkező keresztpasszt, ám Ruczuj védeni tudott. A játékrész vége előtt két perccel pályamunkálatok miatt állt a játék, majd a hátralévő része számottevő helyzet nélkül telt, így ebben a harmadban nem változott az eredmény.

A záró játékrész egy áthúzódó hátránnyal kezdtük, ami egy perc elteltével kettős hátránnyá módosult, amit a hazaiak ki is használtak: egy emberelőnyös figura végén Bíró korongja talált utat Adorján kapujába (4-2). A 46. percben aztán mi kerültünk előnybe, amit Pavuk passzából Vas János értékesített (4-3). A gólt követő 4 percben aztán megfordult a mérkőzés: Sakaris (4-4), Tóth Adrián (4-5) és Kulmala (4-6) is betalált Ruczuj kapujába, a lendületet Joe kiállítása törte meg az 54. percben. A csíkszeredaiak időt kértek, majd lehozták a kapust, az így kialakuló 6-4-es előnyt Potapov értékesítette (5-6). A játék hajrájában mindent megpróbáltak a hazaiak, hogy közelebb hozzák az eredményt, Ruczuj ismét lekorcsolyázott, ám fél perccel a játék lefújása előtt Láda Balázs távoli lövése talált be az üresen maradt kapuba, beállítva ezzel az 5-7-es végeredményt.

Erste Liga rájátszás, elődöntő, 4. mérkőzés

SC Csíkszereda - DVTK Jegesmedvék 5-7 (3-2, 0-0, 2-5)

Csíkszereda, Vákár Lajos Műjégpálya, 1900 néző. Játékvezetők: Kalina, Martin, Andre, Siko.
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Kiss) - Rusk, Leppanen, Galanisz, Magosi, Miskolczi - Láda, Rantanen, Vas, Pavuk, Sakaris - Joe, Vojtkó, Hajós, Kulmala, Tóth A. - Albert, Ritó, Tóth G., Köllő, Berta. Vezetőedző: Mikael Tisell. ​​​​​
SC Csíkszereda: Ruczuj (Ónodi) - Belov, Farkas, Fodor, Taratukhin, Valchar - Brnák, Salló, Bíró, Fabus, Schastlivyy - Flinta, Gecse, Antal, Antal N., Molnár - Györfy, Egyed, Rokaly, Sándor. Vezetőedző: Goudas Leo.

1. harmad  00:21  Fodor (Valchar)  1-0
1. harmad  06:45  Bíró (Potapov, Schastlivyy)  2-0
1. harmad  10:17  Kulmala (Joe)  2-1
1. harmad  16:53  Schastlivyy (Bíró, Potapov)  3-1
1. harmad  17:13  Kulmala (Sakaris)  3-2
3. harmad  41:17  Bíró (Brnák, Schastlivyy)  4-2  kettős emberelőnyből
3. harmad  47:37  Vas (Pavuk)  4-3
3. harmad  50:47  Sakaris (Pavuk)  4-4
3. harmad  51:42  Tóth A. (Hajós)  4-5
3. harmad  52:15  Kulmala (Pavuk, Sakaris)  4-6
3. harmad  55:01  Potapov (Taratukhin, Schastlivyy)  5-6  emberelőnyből
3. harmad  59:35  Láda  5-7

Értékelés

Mikael Tisell: Nagyon büszke vagyok a csapatomra, hatalmas karakterről tettek tanúbizonyságot. Nem indult jól számunkra a mérkőzés, az első megindulásból sikerült a hazaiaknak vezetést szerezni, majd nem sokkal később ismét betaláltak. Az első két játékrészben nem igazán sikerült fogást találni rajtuk, csak mentünk az eredmény után, de derekasan küzdöttünk és nem adtuk fel. Az igazi áttörés a harmadik harmadban jött, ahol öt percen belül négyszer sikerült betalálni, és átvenni a vezetést. Igazi playoff meccset láthattunk, ahol mindkét fél beleadott mindent, szerencsére mi bizonyultunk jobbnak, megérdemelten nyertünk, és köszönjük a szurkolóknak is, akik egészen idáig kísértek minket.