Összefoglaló 2018. március 13., kedd

SC Csíkszereda - DVTK Jegesmedvék 3-0

Kedd este 6 órakor a DVTK Jegesmedvék a SC Csíkszereda jégkorongcsapatának vendége volt az Erste Liga elődöntőjének harmadik mérkőzésén. A végig kiélezett mérkőzésen, a második harmadban lőtt két góljának köszönhetően a hazai csapat szerezte meg a győzelmet.

SC Csíkszereda - DVTK Jegesmedvék 3-0


Teltház előtt kezdte meg első idegenbeli szereplését a DVTK Jegesmedvék csapata az Erste Liga elődöntőjében. Korongbedobást követően kiegyenlített játék folyt, mindkét oldalon kevés kapura tartó koronggal, ám az idő előrehaladtával vendég fölény kezdett kirajzolódni, egyre több kapura lövést láthattunk a mieinktől, míg a hazaiak csak néhány távoli kísérletig jutottak, ezeket magabiztosan védte Adorján. A harmad kiállítás és gól nélkül telt, így 0-0-s állással mehettünk pihenni.

 

A második játékrészbe keményebben állt bele a házigazda, a játékrész első felében ismét kiegyenlített játék folyt. A 28. percben aztán megtört a jég, sajnos hazai oldalon: Fodor lövését még hárítani tudta Adorján, ám a kipattanóra Taratukhin érkezett jó ütembe, és szerezte meg a házigazdák vezető találatát (1-0). A gól után ismét gyors, kiegyenlített játék következett, mindkét oldalon szép helyzetekkel, ám a 34. percben Vas János kényszerült kétperces pihenőre. A hátrányt sikeresen kivédekeztük, ám az ezzel járó munka sokat kivett csapatunkból, a 38. percben érkező Taratukhin lövés beakadt a vendég kapuba (0-2). A harmadot egy áthúzódó előnnyel fejeztük be.

 

A harmadik játékrész ugyanabban a tempóban folytatódott. A harmad eleji előnyt nem sikerült kihasználni, kiegészülve ismét mindkét oldalon adódtak helyzetek, ám a kapusok mindkét oldalon kiválóan szerepeltek. Az idő előrehaladtával aztán érezhető volt a vendég nyomás, a mieink sorra alakították ki a helyzeteket, ám Ruczuj kapuson nem jutott túl egyetlen lövés sem. A játék vége előtt egy perccel emberelőnybe kerültünk, ekkor időt kértünk, Adorján lekorcsolyázott, és hat játékossal próbáltuk bevenni a szeredai kaput, ám egy szerencsétlenül pattanó korong Valcharhoz került, aki üres kapura nem hibázott, beállítva ezzel a 3-0-s végeredményt.

Erste Liga rájátszás, elődöntő, 3. mérkőzés

SC Csíkszereda - DVTK Jegesmedvék 3-0 (0-0, 2-0, 1-0)

Csíkszereda, Vákár Lajos Műjégpálya, 1900 néző. Játékvezetők: Ondrej Kalina, Martin Smrek, Redai Botong, Christian Hunor-Flavus.
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Kiss) - Rusk, Leppanen, Galanisz, Ritó, Miskolczi - Láda, Rantanen, Vas, Pavuk, Sakaris - Joe, Vojtkó, Hajós, Kulmala, Tóth A. - Bernáth, Albert, Tóth G., Köllő, Berta. Vezetőedző: Mikael Tisell. ​​​​​
SC Csíkszereda: Ruczuj (Ónodi) - Belov, Farkas, Fodor, Taratukhin, Valchar - Brnák, Salló, Bíró, Fabus, Schastlivyy - Flinta, Gecse, Antal, Antal N., Molnár - Györfy, Egyed, Rokaly, Sándor. Vezetőedző: Goudas Leo.

2. harmad: 28:15: Taratukhin (Fodor, Gecse) 1-0
2. harmad: 38:14: Taratukhin (Antal) 2-0 
3. harmad: 59:57: Valchar 3-0 üres kapura

Értékelés

Mikael Tisell: A mérkőzés elején kiegyenlített volt a játék, sőt az első percekben uralni tudtuk a korongot. Sajnos a helyzeteink rendre kimaradtak, hiába jutottunk el sokszor a hazai kapu elé, ez pedig egy ilyen erős csapat ellen mindíg megbosszulja magát. Nem szabad ennyit hibáznunk, sokkal fókuszáltbban kell holnap jégre lépni, reményeim szerint ez sikerülni is fog.