Összefoglaló 2018. március 10., szombat

DVTK Jegesmedvék - SC Csíkszereda 4-2

Szombat este 6 óra 30 perckor a DVTK Jegesmedvék vendége a SC Csíkszereda jégkorongcsapata volt az Erste Liga elődöntőjének második mérkőzésén. A mérkőzés első két harmada szoros volt, a házigazda piros-fehérek az utolsó harmadban mutatott parádés játékukkal 4-2-es győzelmet arattak, megszerezve ezzel második győzelmüket az elődöntőben.

DVTK Jegesmedvék - SC Csíkszereda 4-2


Korongbedobást követően jó tempójú, brusztolós első harmadot láthatott a Miskolci Jégcsarnok közönsége. Az első percekben kiegyenlített játék folyt, sok korizással, ám a kapuk nem forogtak veszélyben. A 6. percben előnyhöz jutottunk, itt gyorsan sikerült felállni Ruczuj kapuja előtt, ám hiába  a sok kapura tartó lövés, nem sikerült az előnyt gólra váltani. 5 az 5 ellen ismét kiegyenlített játék folyt, a 11. percben Galanisz kapott nagyszerű korongot, ám lövését blokkolta a vendégek védője, míg a másik oldalon Fabus mutatott be  szép szólót, itt Adorján bravúrjára volt szükség. A 14. percben egy veszélyes helyzetet követő dulakodás után a vendégek kerültek előnybe, ám itt sem változott az eredmény, így 0-0-s állással mehettünk pihenni.

 

 


A második harmad mozgalmasabban telt, az elhozott kezdés után tíz másodperccel a vendégek Taratukhin révén vezetést szereztek (0-1). A hazai válaszra 2 percet kellett várni, egy szép emberelőnyös játék végén Láda passzát Rantanen bombázta a keresztvas alá (1-1). A gól után kiegyenlített játék folyt, mindkét oldalon veszélyes helyzetekkel, mindkét oldal lehetőséget kapott emberelőnyben játszani, ám ezeket nem sikerült kihasználni. A 29. percben egy távoli lövés jutott túl Ruczujon, ám videózás után nem adták meg a találatot. A 31. percben Ritó remek passzából Hajós szerezte meg a vezetést (2-1). A csíkszeredaiak válaszára a 34. percig kellett várni: Brnák passzából Fabus lövése talált utat Adorján hálójába (2-2). A játékrészben több találat nem esett, így ismét egyenlő állásnál mehettek a csapatok pihenőre.

 

 


Az utolsó játékrész az előzőekhez hasonlóan komoly tempóban indult, ám az első pár perc után hazai fölény rajzolódott ki a jégen. A játék a vendég harmadban folyt, az erős hazai nyomásnak a 46. percben lett meg az eredménye: egy szép összjáték végén Miskolczi korongja talált utat Ruczuj kapujába (3-2). A gólt követően is a mi akaratunk érvényesült, a csíkszeredai együttes beszorult saját harmadába. Az 51. percben aztán ismét rezdült a vendégek hálója: Leppanen passzából Magosi lövése növelte tovább a különbséget (4-2). Az 56. percben hátrányba kerültünk, itt komoly védekező munkát láthattunk a mieinktől, Láda Balázs is bemutatott néhány nagyszerű blokkot. Másfél perccel a vége előtt időt kértek a vendégek, majd lehozták a kapust, ám lefújásig így sem sikerült betalálniuk, így maradt a 4-2-es eredmény, ami egyúttal második győzelmünket is jelenti a négy győzelemig tartó párharcban.

Erste Liga rájátszás, elődöntő, 2. mérkőzés

DVTK Jegesmedvék - SC Csíkszereda 4-2 (0-0, 2-2, 2-0)

Miskolc, Jégcsarnok, 1385 néző. Játékvezetők: Mayer, Soós, Soltész, Árkovics.
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Kiss) - Rusk, Leppanen, Galanisz, Magosi, Miskolczi - Láda, Rantanen, Vas, Pavuk, Sakaris - Joe, Vojtkó, Hajós, Ritó, Tóth A. - Bernáth, Albert, Tóth G., Köllő, Berta. Vezetőedző: Mikael Tisell. ​​​​​
SC Csíkszereda: Ruczuj (Ónodi) - Belov, Farkas, Fodor, Taratukhin, Valchar - Brnák, Salló, Bíró, Fabus, Schastlivyy - Flinta, Gecse, Antal, Antal N., Molnár - Györfy, Egyed, Rokaly, Sándor. Vezetőedző: Goudas Leo.

2. harmad  20:13  Taratukhin (Fodor, Valchar)  0-1
2. harmad  22:42  Rantanen (Láda, Vas)  1-1  emberelőnyből
2. harmad  31:06  Hajós (Ritó, Tóth A.)  2-1
2. harmad  33:45  Fabus (Brnák, Bíró)  2-2
3. harmad  46:02  Miskolczi (Magosi, Joe)  3-2
3. harmad  51:39  Magosi (Leppanen, Miskolczi)  4-2

Értékelés

Mikael Tisell: Bár szoros volt a ma esti mérkőzés, és kevesebbszer is találtunk be, mégis elégedettebb vagyok a ma esti játékunkkal. Összeszedettebben és fegyelmezettebben játszottunk, jóval kevesebb teret hagyva az ellenfélnek. A második harmad után még bármerre eldőlhetett volna, az utolsó harmad azonban egyértelműen a miénk volt. Örülök a győzelemnek, megérdemelten nyertünk.