Összefoglaló 2018. február 23., péntek

DVTK Jegesmedvék - Fehérvári Titánok 7-1

Péntek este 6 óra 30 perckor a DVTK Jegesmedvék vendége a Fehérvári Titánok együttese volt az Erste Liga negyeddöntőjének második mérkőzésén. A hazaiak meggyőző 7-1-es győzelemmel zárták az estét, ezzel 2-0-ra vezetik a negyeddöntő párharcát.

DVTK Jegesmedvék - Fehérvári Titánok 7-1


Szép számú nézősereg előtt kezdődött a negyeddöntő második felvonása. Korongbedobás után szembetűnően gyorsabb tempót sikerült felvennünk a tegnapinál, nem is kellett sokat várni az első hazai találatra: Pavuk maradt tisztán a kapu előtt, és ütötte a korongot a vendég kapuba (1-0). Kevesebb, mint egy perccel később Ritó ütött egy kipattanó korongot a hálóba (2-0), majd két percre rá Sakaris tette bele az ütőjét Vojtkó távoli lövésébe, tovább növelve a különbséget (3-0). Az 5. percben hátrányba kerültünk, ám itt is a mi akaratunk érvényesült, a 6. percben pedig egy szép kontra végén Hajós szerezte meg a 4. hazai találatot (4-0). Kóger István időt kért, majd Gyenes állt vissza a fehérvári kapuba. A 14. perc körül felélénkültek a vendégek, itt láthattunk pár veszélyesebb lövést, ám Adorjánon egyik sem jutott túl. A 15. percben tovább nőtt a különbség: Miskolczi lövése repült át egy védő és Gyenes lába között is (5-0). A harmadban több találat nem esett, így 5 gólos vezetéssel mehettünk pihenni.


A harmadot egy áthúzódó előnnyel kezdtük, amit nem sikerült gólra váltani. A játékrész első pár percében felerősödött a fehérvári alakulat, több támadást is vezettek, ám érdemben nem tudtak veszélyeztetni. A 24. percben Galanisz lövését védte Gyenes, majd a 25. perctől újra visszaáll a játék menete a jól megszokottba, érezhető hazai fölénnyel. A 26. percben hátrányba kerültünk, itt egy kis levegőhöz juthattak a Titánok, ám itt sem forgott igazán veszélyben Adorján kapuja. A 30. percben ismét rezdült Gyenes hálója: egy szép összjáték végén Pavuk korongja akadt be (6-0). A harmad második felében valamivel kiegyenlítettebb játék folyt, mindkét oldal eltékozolt egy emberelőnyt, ám a játékrész hátralévő részében nem esett több találat, így hat gólos előnnyel várhattuk az utolsó harmadot.


A záró harmad sem hozott meglepő fordulatot, továbbra is nálunk volt a kezdeményezés. Az elején két hazai előny maradt kihasználatlanul, kiegészülve ismét a hazai csapat dominált. A 47. percben Magosi adott remek passzt Miskolczinak, akinek lövése a kapuvasról vágódott ki. A harmad felénél 4 a 4 ellen is kipróbálhatták magukat a felek, ez egy perc elteltével hazai előnnyé módosult, ami ezúttal nem maradt kihasználatlanul: egy szép figura végén Kulmala lőtte a korongot Gyenes kapujába (7-0). A gólt követően először hátrányba, majd kettős hátrányba kerültünk, amit egy perc elteltével gólra is váltottak a vendégek, Varga korongja csúszott át a hazai gólvonalon (7-0). A mérkőzés hajrájában kiosztásra került még egy-egy kétperces kisbüntetés mindkét oldalon, ám több találat nem esett, így meggyőző 7-1-es győzelemmel zártuk a találkozót.


Erste Liga rájátszás, negyeddöntő, 2. mérkőzés

DVTK Jegesmedvék - Fehérvári Titánok 7-1 (5-0, 1-0, 1-1)

Miskolc, Jégcsarnok, 955 néző. Játékvezetők: Rencz, Varjú, Soltész, Vincze.
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Kiss) - Rusk, Leppanen, Galanisz, Magosi, Miskolczi - Láda, Rantanen, Kulmala, Pavuk, Sakaris - Joe, Vojtkó, Hajós, Ritó, Tóth A. - Albert, Bernáth, Köllő, Tóth G. Vezetőedző: Mikael Tisell. ​​​​​
Fehérvári Titánok: Kornakker (Gyenes) - Vehmanen, Imre, Schoenmakers, Ainsworth, Kiss - Reiter, Takács, Részegh, Szita, Péter - Láday, Szaller, Vizi, Mazzag, Hamvai - Antal, Kocsis, Varga, Kiss Zs., Balogh. Vezetőedző: Kóger István.

1. harmad  01:33  Pavuk (Kulmala, Sakaris)  1-0
1. harmad  02:11  Ritó (Hajós, Joe)  2-0
1. harmad  04:19  Sakaris (Vojtkó, Pavuk)  3-0
1. harmad  06:41  Hajós (Tóth A., Leppanen)  4-0  emberhátrányból
1. harmad  15:42  Miskolczi (MAgosi, Galanisz)  5-0
2. harmad  29:32  Pavuk (Sakaris)  6-0
3. harmad  52:08  Kulmala (Pavuk)  7-0 emberelőnyből
3. harmad  54:48  Varga  (Ainsworth, Kiss)  7-1  emberelőnyből

Értékelés

Mikael Tisell: Nagyon jól sikerült számunkra a kezdés, jóformán az első harmadban sikerült eldönteni a mérkőzést. Kicsit sokalltam a kiállítások számát, abben szeretném, ha javulni tudnánk a jövőben. Hétfőn folytatódik a párharc, a Titánok mindig nagyon jól szerepelnek hazai jégen, biztos vagyok benne, hogy kemény mérkőzés lesz.

Kóger István: Számítottunk rá, hogy a házigazda keményen fog beleállni a mai meccse, és így is lett, rögtön az elején sikerült fölénk kerekedniük. A rájátszásban azonban minden meccs más, és mi ennél jóval többre vagyunk képesek, szeretnénk ezt megmutatni hétfőn.