Összefoglaló 2018. március 23., péntek

MK: PINKK-Pécsi 424 - Aluinvent DVTK 59-62

Péntektől vasárnapig rendezik meg a női kosárlabda Magyar Kupa idei nyolcas döntőjét Sopronban. Az Aluinvent DVTK a pénteki nap utolsó mérkőzésén a PINKK együttesével csapott össze és kiélezett küzdelemben végül három ponttal legyőzte ellenfelét.

MK: PINKK-Pécsi 424 - Aluinvent DVTK 59-62


A PINKK kezdte jobban a találkozót, hiszen Ruják középtávolijára még Raksányi válaszolt ugyan egy duplával, de ezután sorra hullottak a gyűrűbe a pécsi dobások, és Ruják hármasa után Svitek mester kénytelen volt kikérni az első idejét (10-2). Ennek meg is lett a hatása, előbb Fontenette értékesítette az egyik büntetőjét, majd Raksányi szórt egy hármast. Ezt a produkciót megirigyelhette Gémes-Sarok is, mert ő is elvállalt egy ilyen dobást, és pontosan is célzott (13-6). Raksányi játszotta meg Zelét, aki centereket meghazudtoló mozdulatsor végén tette fel a labdát, ráadásul a megítélt büntetőjét is bedobta. A túloldalon Cheslek talált be, aztán a negyed végéig még öt diósgyőri pont következett, Raksányi büntetője és Brewer két duplája révén, de eközben a PINKK játékosai sem tétlenkedtek, így négypontos baranyai vezetésnél pihentek meg a játékosok (18-14). 

Közel két perc elteltével Zele büntetőpontjaival indult a második játékrész pontgyártása, aztán Nagy Dorci messziről elengedett hárompontosával először vezetett a mérkőzésen a Diósgyőr, azonban az ellentámadás végén Ruják is bevágott egy ilyet, így gyorsan visszavette azt a PINKK (21-19). Melnika szép centergólja jelentette az egyenlítést, a másik térfélen Gémes-Sarok dobta meg második hármasát. Ezután előbb Peckova, majd a fehér mezesektől Sánta talált be közelről, majd Fontenette ért el 2+1-es akciót egy gyors támadás végén, újfent egalizálva ezzel az állást (26-26). A félidőig bő két perc volt hátra, ez idő alatt Melnika szerzett faultos kosarat, majd Cheslek kihagyott büntetői után Peckova hintett egy triplát. A félidő eredményét Ruják alakította ki harmadik hámasával (29-32). 

A második félidőben első perceiben fej fej mellett haladtak a csapatok, a DVTK-ban Brewer és Fontenette mellett főleg Peckova húzta ekkor a csapata szekerét, öt pontot is vállalt ebben a periódusban. Ötpontos DVTK-vezetésnél kértek időt a pécsiek (35-40). Ruják közelije után Raksányi verte meg az emberét és szerzett belőle könnyű kosarat. Beindult a pontok termelése, Brewer növelte csapata előnyét, majd Gémes-Sarok szórt egy hármast (40-44). Zele kosarára Cheslek válaszolt egy 2+1-es akcióval szűk két perccel a negyed vége előtt. Ez a különbség már nem is változott a játékrész végéig, ugyanis Melnika két büntetőjére Cheslek felelt egy duplával, Zele két büntetőjére pedig Jakovina is bedobta az övéit válaszul (47-50).

A záró negyedben percekre bedeszkázta a gyűrűjét a Diósgyőr, miközben az ellenfél palánkjánál Nagy és Peckova is feltalálta magát, utóbbi hármast dobott (47-55). Gémes-Sarok törte meg a PINKK gólcsendjét, de Szabó egy hárompontossal "torolta ezt meg", egyre hízott a DVTK előnye (49-58). Némiképp meglepő módon megzavarodtak a diósgyőriek és hat pécsi pont következett, pillanatok alatt szoros lett a mérkőzés (55-58). Gémes-Sarok tempója után egy pontra olvadt a diósgyőriek előnye kevesebb mint három perccel a találkozó vége előtt, sőt, Cheslek kosra után megfordította az eredményt a PINKK (59-58). Az időkérés után Nagy remek asszisztját követően Raksányi szórt egy triplát a sarokból, majd valamivel később még egy büntetőt is értékesített, így szoros mérkőzésen elődöntőbe jutott az Aluinvent DVTK (59-62). A holnapi elődöntőben a címvédő és házigazda Sopronnal csatázik a Diósgyőr.

Killik László női Magyar Kupa döntő, negyeddöntő

PINKK-Pécsi 424 - Aluinvent DVTK 59-62 (18-14, 11-18, 18-18, 12-12)

Sopron, Novomatic Aréna 200 néző. Játékvezetők: Minár László, Csabai-Kaskötő Brigitta, Szabadvári János.
PINKK: Gémes-Sarok 15/9, Cukic 6, Slaughter 8, Ruják 13/9, Cheslek 11. Csere: Kovalcsik, Sánta 4, Jakovina 2, Sánta, Zsilinszki. Vezetőedző: Laczka Miklós.
DVTK: Fontenette 6, Bach, Raksányi 12/6, Peckova 13/9, Melnika 7. Cere: Brewer 7, Zele 9, Szabó 3/3, Nagy 5/3. Vezetőedző: Štefan Svitek. 

Edzői értékelés

Laczka Miklós: - Kőkemény ellenfél volt a DVTK. Büszke vagyok csapatomra, mert óriási fejlődést mutatott játékunk. Ha kicsit rutinosabbak vagyunk, akkor a hajrát megnyerve a mérkőzést is a magunk javára fordíthattuk volna.

Štefan Svitek: - Helyzeteinket nem tudtuk eredményesen befejezni. Sok hibával játszottunk, főleg a védőmunkánk volt gyenge, de a támadásokban sem jeleskedtünk. A szerencse is besegített a győzelmünkbe.

 

A Killik László női Magyar Kupa döntő programja

2018. március 23., péntek

Negyeddöntő

13:00 ZTE NKK - CMB CARGO UNI Győr 50-69
15:30 VBW CEKK Cegléd - Atomerőmű KSC Szekszárd 71-75 (h.u.)
18:00 PEAC-Pécs - Sopron Basket 49-83
20:30 PINKK-Pécsi 424 - Aluinvent DVTK 59-62

2018. március 24., szombat

Elődöntő

15:30 PEAC/Sopron - PINKK/DVTK
18:00 ZTE/Győr - Cegléd/Szekszárd

2018. március 25., vasárnap

15:30 Bronzmeccs
18:00 Döntő (M4 Sport)