Összefoglaló 2018. január 23., kedd

HK Nitra - DVTK Jegesmedvék 5-2

A DVTK Jegesmedvék csapata Nyitrára látogatott, ahol a HK Nitra ellen a Visegrád Kupa döntőjének visszavágóján kupadöntőhöz méltó találkozón. A rendes játékidőben a miskolci mérkőzéshez hasonlóan 4-2-re a hazaiak nyertek, majd a hosszabbbításban nem született gól. A szétlövésben egészen a nyolcadik körig kellett várni, amikor a szlovákok javára dőlt el a rulett. A DVTK Jegesmedvék a Visegrád Kupa első kiírásában ezüstérmet nyert.

HK Nitra - DVTK Jegesmedvék 5-2


Teltház előtt, fantasztikus hangulatban kezdődött meg a Visegrád Kupa döntőjének visszavágója, ahová 350 miskolci szurkoló kísérte el a DVTK Jegesmedvék csapatát. Korongbedobást követően már az elején nehéz helyzetbe került csapatunk, két percre emberhátrányba kerültünk, amit sikerült kivédekezni.  A házigazdák a mérkőzés elejétől keményen támadtak, aminek az 5. percben meg is lett az eredménye: egy védelmi hiba után Blackwater szerzett korongot, és adta be Kristofnak, aki nem hibázott (1-0). A gól után sikerült átvenni a kezdeményezést, sokat járattuk a korongot a hazai harmadban. A 13. percben Kulmala adott szép korongot Rantanennek, ám Lawson a helyén volt, majd egy gyorsk kontra erejéig az ellenfélhez került a korong, amit végül Blackwater lőtt Adorján kapujába (2-0). A gól után is sokat sikerült támadni, a hazai harmadból csak pár kontra erejéig jött ki a korong, és bár eze nem voltak veszélytelenek, Adorján állta a sarat. Ali egy perc volt hátra a harmadból, amikor egy szép összjáték végén Sakaris korongja akadt be Lawson hálójába (2-1).


A második játékrész hazai rohamokkal indult, hosszú percekig a mi kapunk előtt folyt a játék, itt Adorján hatalmas bravúrokkal tartotta játékban csapatunkat. A 27. percben aztán ismét örülhetett a magyar szurkolótábor:  Leppanen távoli lövésébe Galanisz ért bele remekül, s a korong ismét a nyitrai hálóban landolt (2-2). A 29. percben hátrányba kerültünk, amiből alig 2 másodperc telt el, Rais lövése jutott túl Adorjánon (3-2). a 31. percben Kristof lövését védte bravúrosan kapusunk, majd a 33. percben ismét hátrányba kerültünk, ami fél perc elteltével kettős hátrányra módosult, itt kemény védekezéssel és bravúros kapusteljesítménnyel tartottuk az eredményt. Kiegészülve sikerült átvenni a kezdeményezést, sok szép támadást láthattunk, Rasmus adott szép korongot Tóth Adriánnak, majd Sakaris is bemutatott egy szép szólót, de a hazaiak hálóőre a helyén volt így a harmad végéig az eredmény nem változott.


A harmadik játékrész is egy szlovák rohammal kezdődött: Macík lövését magabiztosan hárította Adorján. A 41. percben aztán ismét hátrányban kellett helytállnunk, ami sikerült is. Az idő előrehaladtával egyre nőtt a szlovák nyomás, a házigazdák szemmel láthatólag mindent megtettek, hogy tovább nőjön a különbség, ám védelmünkön nagyon nehezen tudtak lyukat ütni. A 49. percben aztán mégis sikerült: Rygl kékvonalas lövésébe Paulovic tette bele az ütőjét, amiről a korong a hálóba pattant (4-2). A játékrész hátralévő részében hatalmas nyomás alá helyeztek minket a házigazdák, így védelmünknek és kapusunknak is akadt dolga bőven, ám a rendes játékrészben több találat nem esett, így jöhetett a hosszabbítás.
A ráadás játékrészben sikerült tartani a korongot, és több szép helyzetet is sikerült kialakítani, ám Lawson kapuson nem tudtunk túljutni, így jöhettek a büntetők, amit 8 kapura vezetett korong után a hazaiak Ruckay találatával nertek, így két mérkőzés után összesítésben végül 7-6-ra nyert a szlovák együttes.


Visegrád Kupa döntő, 2. mérkőzés

HK Nitra - DVTK Jegesmedvék 5-2 (2-1, 1-1, 1-0, 0-0, 1-0) - szétlövéssel

Nyitra, Nitra Arena, 3067 néző. Játékvezetők: Babic, Soltész Baluska, Tvrdon.
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Kiss) - Albert, Joe, Galanisz, Hajós, Berta - Láda, Leppanen, Kulmala, Magosi, Miskolczi - Köllő, Rantanen, Pavuk, Ritó, Sakaris - Rusk, Vojtkó, Tóth A., Tóth G., Vas. Vezetőedző: Mikael Tisell.
HK Nitra: Lawson - Mezei, Rygl, Macík, Kristof, Paulovic - Milam, Ordzovensky, Blackwater, Ruckay, Slovák - Versteeg, Csanyi, Ruckay, Rzavsky - Pupák M, Pupák, Korím, Fominykh, Sille . Vezetőedző: Andrej Satura.

1. harmad 04:11 Krištof (Blackwater) 1-0
1. harmad 13:59 Blackwater (Lantoši, Slovák) 2-0
1. harmad 18:55 Sakaris (Vas, Pavuk) 2-1
2. harmad 27:58 Galanisz (Leppänen) 2-2
2. harmad 28:32 Rais (Pupák, Krištof) 3-2 - emberelőnyben
3. harmad 49:22 Paulovič (Rýgl) 4-2
Ruckay 5-2 (gws)

Értékelés

Mikael Tisell: Nagyon kemény, hajtós mérkőzésen vagyunk túl. Ahogy azt sejteni lehetett, a Nyitra keményen beleállt a mérkőzésbe, és ez az a szint, ahol nagyon kevés helye van a hibáknak. Jobban kezdett a házigazda, ám nekünk is sikerült végig játékban maradni. A rendes játékrész végét a hazaiak nagyon megpörgették, a hosszabbításban pedig nekünk volt több lehetőségünk. Ez a mérkőzés az utolsó pillanatig eldőlhetett volna bárki javára. A büntetőlövés egy lutri, amiben most sajnos alulmaradtunk, ennek ellenére le a kalappal a csapat előtt, nagyot küzdöttek, és köszönjük a rengeteg szurkolónak is, akik idáig elkísértek minket.