Összefoglaló 2017. november 28., kedd

DVTK Jegesmedvék - HK Poprad 4-1

A Visegrád Kupa elődöntőjének visszavágójában a DVTK Jegesmedvék vendége a HK Poprad együttese volt. A hazaiak a kezdeti nehézségek után parádés játékkal 4-1-re nyertek, biztosítva helyüket a Visegrád Kupa döntőjében.

DVTK Jegesmedvék - HK Poprad 4-1


900 nézőtől volt hangos a miskolci jégcsarnok, korongbedobást követően azonban lassan sikerült felvenni a vendég csapat ritmusát. Az első percekben a mi harmadunkban folyt a játék, és két perc elteltével Abdulnak sikerült is bevennie Adorján kapuját (0-1). Ezt követően sikerült folyamatosan átvenni a kezdeményezést, a 8-ik percben előnybe is kerültünk, ám ezt nem sikerült gólra váltani. Ami nem sikerült előnyben, sikerült 5 az 5 ellen, a 10-ik percben Galanisz passzát Magosi varrta Corbeil kapujába (1-1). A harmad második felében sikerült beszorítani a vendégeket saját harmadukba, itt főleg távoli lövésekkel próbálkoztunk, ám ezek rendre kipattantak a szlovák kapusról. A harmad végén Galanisz kényszerült pihenni, hátrányunk áthúzódott a második harmadra. 


A harmad eleji hátrányt sikeresen kivédekeztük. Ezután kiegyenlített játék folyt, a védelem mindkét oldalon keményen dolgozott. A 23-ik percben Galanisz szerzett korongot, lövése után kisebb kavalkád alakult ki a vendég kapu előtt, ám a korong nem csúszott át a gólvonalon. A 27-ik percben egy veszélyes vendég támadást követően előnybe kerültünk, ám a vendégek védelme ezúttal is keményen küzdött, így csak távoli lövésekkel tudtunk próbálkozni, kevesebb sikerrel. A 28-ik percben Pavuk cselezte végig magát a pályán, ám a ziccer végállomása ezúttal is Corbeil volt. A 32-ik percben egy újabb előny következett, ami ezúttal is gól nélkül telt, maj ezt egy hátrány követte a 34-ik percben, amit szintén gól nélkül sikerült végigjátszani. A harmad vége előtt Fabian maradt a jégen egy szerencsétlen ütközést követően, így a vendégek egy áthúzódó előnnyel várhatták a záró játékrészt.


A harmad eleji hátrányt sikerült kapott gól nélkül kivédekezni. A 42-ik percben egy újabb gól nélküli előny után indult be a DVTK szekere: a 8-ik percben Kulmala szólóját még védte Corbeil, ám pár másodpercre rá Sakaris tette vissza a korongot, amire remekül érkezett a finn csatár (2-1). Három percre rá ismét örülhettek a hazaiak, Magosi szerzett korongot, és adta be a jó ütemben érkező Galanisznak, aki kilőtte a felső sarkot (3-1). Kicsivel több, mint két percre rá eldőlt a mérkőzés, Tóth Gergő passzolt Galanisznak, aki be is varrta a hazaiak 4-ik találatát (4-1). A mérkőzés utolsó perceiben hiába hajtott a Poprad, nem tudtak érdemi helyzetet kialakítani, így összesítésben 7-3-as eredménnyel biztosítottük helyünket a Visegrád Kupa döntőjében.

 


Visegrád Kupa

DVTK Jegesmedvék - HK Poprad 4-1 (1-1, 0-0, 3-0)

Miskolc, Jégcsarnok, 855 néző. Játékvezetők: Kókai, Goga, Tvrdon, Soltész.
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Kiss) - Leppanen, Rusk, Magosi, Galanisz, Miskolczi - Rantanen, Láda, Pavuk, Vas, Sakaris - Joe, Vojtkó, Kulmala, Hajós, Tóth A. - Ruikka, Albert, Ritó, Tóth G., Berta. Vezetőedző: Mikael Tisell. ​​​​​
HK Poprad: Corbeil (Gavalier) - McDowell, Brejcak, Heizer, Rapac, Strauch - Fabian, König, Buc, Lichanec, Abdul - Davydov, Cesánek, Bondra, Hvila, Vartovnik - Jezek, Dinda, Palocko, Kroták, Palocko M. Vezetőedző: Ozimák Marcel.

1. harmad  01:51  Abdul (Lichanec, Buc)  0-1
1. harmad  10:51  Magosi (Galanisz)  1-1
3. harmad  48:48  Kulmala (Sakaris)  2-1
3. harmad  52:58  Galanisz (Magosi)  3-1
3. harmad  55:13  Galanisz (Tóth G., Sakaris)  4-1

Értékelés

Mikael Tisell: Szoros volt a mai mérkőzés, az eredmény nem igazán tükrözi ezt. Az elején nagyon bekezdett az ellenfél, és két perc után be is talált. Lassan, de biztosan sikerült felvenni a tempót, az utolsó harmadban pedig sikerült felszabadultan játszani, és ez a gólokban is megmutatkozott. Nagyon örülök a mai győzelemnek, és a döntőbe jutásnak.