Összefoglaló 2017. november 14., kedd

HK Poprad - DVTK Jegesmedvék 2-3

Ma este 6 órakor a DVTK Jegesmedvék együttese a HK Poprad vendége volt a Visegrád Kupa elődöntőjének első mérkőzésén. A piros-fehérek meggyőző játékkal diadalmaskodtak a házigazda poprádi csapat fölött, így egygólos előnnyel várhatják november 28-i, miskolci visszavágót.

HK Poprad - DVTK Jegesmedvék 2-3


Jó tempóban kezdtük a mérkőzést az 50 fős vendég szurkolótábor előtt, akik hazai hangulatot varázsoltak, Az első percekben egyik fél sem tudott nagyobb helyzetet kialakítani. A 4-ik percben hátrányba kerültünk, ahol már szükség volt Adorján védéseire, a hazaiak így nem tudták előnyüket gólra váltani. Kiegészülve sikerült átvenni a kezdeményezést, többet volt a korong a hazai harmadban, ám a harmad feléhez közeledve több hazai támadást láthattunk, ami ezúttal sem jutott túl Adorjánon. A 12-ik percben egy emberelőnyös figura végén Galanisz passzából Miskolczi talált a hazai kapuba (0-1). A 15-ik percben egy újabb emberelőnyhöz jutottunk, Leppanen távoli lövését jól takarták a többiek, így a hazaiak kapusa nem tudott hárítani (0-2). A harmad végén egy újabb hátrány következett, amit a hazaiak ezúttal sem tudtak gólra váltani.

Emberelőnnyel kezdődött a második játékrész, ám egy perc elteltével kettős hátrány lett belőle, amit az ellenfél értékesíteni is tudott (1-2). A harmad feléhez közeledve kiegyenlített játék folyt, mindkét oldalon láthattunk támadásokat, ám a kapusok remekül helytálltak. A 30-ik percben előnybe kerültünk, ami egy perc elteltével kettős előnnyé nőtt, aminek a végén Sakaris talált közelről Corbeil kapujába (1-3). A 37-ik percben Vas János mutatott be szép szólót, ám a korong végül elakadt a hazai kapusban., majd Pavuk közeli lövését is sikerült megfognia. A játékrész végén nagy volt a hazai nyomás, több kapuralövést is láthattunk, ám a harmad végéig nem esett több gól.

Hazai rohamokkal indult az utolsó játékrész, ám a mieink állták a sarat, a hazaiak hiába jutottak el többször is a kapunk elé, próbálkozásaikat nem sikerült gólra váltani. A harmad feléhez közeledve egyre többször sikerült átvinni a játékot a hazai térfélre, ám a hazaiak továbbra is agresszívan támadtak.  Az 53-ik percben kettős hátrányba került csapatunk, bravúros védekezésünknek köszönhetően sikerült gól nélkül végigjátszani, az 56-ik percben azonban egy kapu mögül beadott korongot Dinda értékesített. A játék végén ismét előnybe kerültünk, ám a gól ezúttal elmaradt, így egygólos előnnyel várhatjuk a visszavágót.

Visegrád Kupa

HK Poprad - DVTK Jegesmedvék 2-3 (0-2, 1-1, 1-0)

Poprad, Jégcsarnok
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Kiss) - Leppanen, Rusk, Magosi, Galanisz, Miskolczi - Rantanen, Láda, Kulmala, Vas, Sakaris - Joe, Vojtkó, Pavuk, Berta, Tóth A. - Ruikka, Albert, Ritó, Tóth G., Köllő. Vezetőedző: Mikael Tisell. ​​​​​
HK Poprad: Corbeil (Gavalier) - Fabian, König, Strauch, Mylnarovic, Svitana - Daydov, Jezek, Hvila, Heizer, Shitikov - Sterbák, Cesanek, Rapac, Lichanec, Abdul - Dinda, Krempasky, Kroták, Palocko M., Palocko. Vezetőedző: Ozimák Marcel.

1. harmad  11:41  Miskolczi (Galanisz, Magosi)  0-1  emberelőnyből
1. harmad  14:03  Leppanen (Miskolczi, Galanisz)  0-2  emberelőnyből
2. harmad  22:51  Krotak (Mlynarovic, Svitana)  1-2  emberelőnyből
2. harmad  31:04  Sakaris (Magosi)  1-3  emberelőnyből
3. harmad  55:21  Dinda (Svitana, Mlynarovic)  2-3

Értékelés

Mikael Tisell: Nagyon kemény, harcos mérkőzést játszottunk, mindkét csapat igazán akarta a győzelmet ma este.A hét folyamán sokat gyakoroltunk az emberelőnyös játékot, és jó volt látni, hogy ez kifizetődött, sikerült kihasznáni ezeket. Az egész csapat remekül dolgozott, próbáltunk minél fegyelmezettebbek lenni. Örülök a győzelemnek, de ez még csak az első hatvan perc volt a két mérkőzéses megmérettetésből.

Visszavágó:
2017. november 28. 18:30