Összefoglaló 2017. október 20., péntek

Txuri Urdin San Sebastian - DVTK Jegesmedvék 0-5

Az október 20.-tól 23.-ig Brassóban megrendezésre kerülő Kontinentális Kupa selejtezőjének első mérkőzésén a spanyol Txuri Urdin San Sebastian együttesével találkozott a DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapata.

Txuri Urdin San Sebastian - DVTK Jegesmedvék 0-5


Mérsékel tempóban kezdtek neki a mieink a mérkőzésnek, eltartott pár percig, amíg sikerült felvenni a ritmust. A játék 5-ik perce után egyértelműen sikerült uralnunk a korongot, ez meglátszott a korongbirtokláson és a helyzeteken is. A 7-ik perctől elkezdtünk szép helyzeteket is kialakítani, először Vojtkó korongja ment nem sokkal a spanyol kapu mellé, majd a 9-ik percben végre megtört a jég, Gőz Balázs beadásából Miskolczi talált be (0-1). A 11-ik percben előnybe kerültünk, ez kihasználatlan maradt, ám a 14-ik percben Magosi szólózott nagyot félpályáról, és lőtte a korongot a spanyolok kapujába (0-2). A 17-ik percben ismét előnybe kerültünk, amit ezúttal egy szép összjáték után Colin Joe váltott gólra (0-3).

 

A második játékrészben nem változott sokat a játék képe. A 4-ik percben hátrányba kerültünk, amiből pár spanyol lövést lehetett érzékelni, ám ezek nem jelentettek kihívást Adorjánnak. Egy kontratámadásból Sakaris korcsolyázott végig szépen a pályán, ám nem tudta a korongot túljuttatni a kapuson. Az újabb gólra a 34-ik percig kellett várni, amikor egy újabb emberelőnyös helyzet végén Sakaris lőtte a kapuba a játékszert (0-4). Kevesebb, mint egy perc múlva újra rezdült a spanyolok hálója, ezúttal Colin Joe lövése talált utat (0-5). A harmad vége felé 2 perc előnyt egy újabb 2 perc követett, ám ezeket nem tudtuk gólra váltani a harmad végéig.

A harmadik harmad sem hozott fordulatot a játék menetében, bár gól nem esett. A spanyol együttes továbbra sem tudta a korongot bejuttatni a DVTK harmadába, és érdemi helyzetet sem tudott kialakítani. A harmad során többször is kettős hátrányba kerültünk, ám ezeket rendre sikerült kivédekeznünk, és szép kontratámadásokat is bemutattunk, még ha nem is sikerült ezeket gólra váltani, így 0-5 ös eredménnyel zártuk első meccsünket a Kontinentális Kupában.

Kontinentális Kupa

Txuri Urdin San Sebastian - DVTK Jegesmedvék 0-5 (0-3, 0-2, 0-0)

Brassó, Patinoarul Olimpic Brasov ​​​​​​, 130 néző. Játékvezetők: Gergely, Kaczmarek, Bandi, Csata

DVTK Jegesmedvék: Adorján (Kiss) - Rusk, Leppanen, Galanisz, Miskolczi, Magosi - Rantanen, Láda, Pavuk, Vas, Sakaris - Gőz, Joe, Ritó, Tóth A., Kulmala - Vojtkó, Albert, Kölllő, Berta, Tóth G. Vezetőedző: Mikael Tisell. ​​​​​
Txuri Urdin San Sebastian: Alcaine (Exteberria) - Klepac, Mrna, Gavilanes, Puyelo, Solorzano - Vea, Kortabitarte, Fuentes, Lantos, Munoz - Vea, Lausen, Moran, Arraras, Cabra - Vea, Mairal, Alberdi, Aizpurua, Sokolov. Vezetőedző: Marcelino Luis

1. harmad  08:35  Miskolczi (Gőz)  0-1
1. harmad  13:31  Magosi (Láda)  0-2
1. harmad  18:23  Joe (Kulmala, Ritó)  0-3 emberelőnyből
2. harmad  34:04  Sakaris (Láda, Gőz)  0-4  emberelőnyből
2. harmad  34:50  Joe (Kulmala, Tóth A.)  0-5

Értékelés

Mikael Tisell: A szokásosnál kicsit lassabb mérkőzés volt, de egy ilyen torna első meccsének tökéletesen beillett, sikerült kicsit átmozgatni magunkat. Az első harmaddal elégedett vagyok, a második játékrésztől kicsit leült a játék tempója, ám összességében elégedett vagyok a mai mérkőzéssel, most már a holnapira koncentrálunk.

2017 október 21.
Crvena Zvezda Belgrade - DVTK Jegesmedvék

2017 október 22.
DVTK Jegesmedvék - ASC Corona Brasov