Összefoglaló 2017. február 3., péntek

Alapszakasz győztes a DVTK Jegesmedvék

Magabiztosan győzte le a Fehérvári Titánokat a DVTK Jegesmedvék csapata. Ezzel biztossá vált, hogy az utolsó forduló eredményeitől függetlenül csapatunk megnyerte a MOL Liga alapszakaszát, így elsőként választhat ellenfelet valamint a teljes rájátszás során elévezheti a hazai pálya előnyét.

Alapszakasz győztes a DVTK Jegesmedvék


A DVTK Jegesmedvék abban tudatban léptek jégre a Fehérvári Titánok ellen, hogy a mérkőzés megnyerésével a MOL Liga alapszakaszának első helyét is bezsebelhetik. Ennek megfelelően, piros-fehér rohamokkal indult a meccs, a Lemaynak az első perctől sok dolga akadt. A vendég kapus jó napot fogott ki, de a kilencedik percben már ő tudott segíteni. Egy gyönyörű támadást vezetett végig a DVTK csapata, Pavuk és Gőz passzai után Tóth szerzett szép gólt. Hat perccel később megdupláztuk előnyünket. Első emberelőnyös lehetőségünket egy szinté szépségdíjas kombináció végén Sági Martin váltotta gólra, egy látványos vetődő mozdulatot követően.


A második harmadban sem változott a játék képe. Csapatunk szinte folyamatosan támadott, a vendégek csak néhány kontrából voltak veszélyesek, ekkor pedig Adorján védett remekül. A tempó kicsit visszaesett, a DVTK Jegesmedvék biztos vezetésük tudatában, nem vállaltak felesleges kockázatot. A mérkőzés felénél több cserén keresztül beszorultak a vendégek, hatalmas nyomás nehezedett Lemay kapujára. A 32-ik percben aztán megszületett a harmadik gólunk, ismét egy szépségdíjas találatnak tapsolhattak szurkolóink. Tuominen-Toulmin-Miskolczi volt a korong útja, sajátnevelésű támadónk nagyszerűen játszott Johnston elé, aki higgadtan elfektette Lemayt és a hálóba csúsztatta a korongot.


A záró játékrészben is a megszokott mederben zajlott a mérkőzés. Csapatunk végig támadott, több nagy helyzet is kialakult, de a befejezéseknél rendre becsúszott valami hiba. Sportszerűen küzdöttek a felek, játékmegszakítás is alig alig akadt. A harmad feléhez közeledve Sági Martin harcolt meg egy korongért a palánk mellett, Magosi elé került a pakk, aki tisztán lőhetett középről. Korongja átvánszorgott Lemay lábai között, csúszott be a kapuba. A pályán lévők közül Galanisz Nikandrosz eszmélet először és gólvonalról a kapuba juttatta a játékszert. Több gól nem született, Adorján Attila pedig hibátlan teljesítményt nyújtott és kapott gól nélkül hozta le a találkozót.


Győzelmével a DVTK Jegesmedvék megnyerték a MOL Liga alapszakaszát és az ezzel járó Bíró László vándorkupát a vasárnapi Ferencváros elleni meccs eredményétől függetlenül. Így az is biztossá vált, hogy a február 7-én tartandó MOL Liga ellenfélválasztó sajtótájékoztatón, a mi csapatunk választhat először ellenfelet, valamit a teljes rájátszás során élvezheti a hazai pálya előnyét.

MOL 211

DVTK Jegesmedvék – Fehérvári Titánok 4-0 (2-0, 1-0, 1-0)

Miskolc, néző. Játékvezetők: Gangel, Sós, Kis-Király, Soltész.
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Kiss) – Láda, Leppanen, Sági, Galanisz, Magosi – Gőz, Vojtkó, Pavuk, Hajós, Tóth – Joe, Tuominen, Miskolczi, Johnston, Toulmin – Albert, Kuqali, Szopos, Ritó, Popovics. Edző: Doug Bradley.
Fehérvári Titánok: Lemay (Scola) – Krogh, Szabó B., Shupe, Szita, Pillók – Láday, Imre, Hamvai, Kocsis, Mazzag – Reiter, Korbuly, Varga, Balogh B., Sofron – Arany. Edző: Kóger István.

1. harmad: 08:28: Tóth (Gőz, Pavuk) 1-0
1. harmad: 14:03: Sági (Magosi, Galanisz) 2-0 emberelőnyből
2. harmad: 31:26: Johnston (Miskolczi, Toulmin) 3-0
3. harmad: 45:31: Galanisz (Magosi, Sági) 4-0

Doug Bradley: - Gratulálok az egész csapatnak az alapszakaszban nyújtott teljesítményéhez. Nagy öröm számunkra, hogy sikerült az első helyen végeznünk, izgatottan várjuk a rájátszás küzdelmeit!